Lanzarote on tulen, hiekan ja meren saari

Lanzarote on Kanarian ykkösvalinta rauhallista ympäristöä ja luontokohteita arvostavalle lomailijalle. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Istockphoto
Lanzarote, Kanariansaaret

Näin saat eniten irti Kanarian auringosta: esittelyssä Lanzaroten parhaat rannat

Suunnitteletko lomaa Lanzaroten tulivuorimaisemissa? Kokosimme esittelyyn saaren parhaat ja kauneimmat rannat!

1. Puerto del Carmenin rannat

Lanzaroten suurin ja suosituin lomakohde Puerto del Carmen on monipuolinen rantalomakeskus, jonka kullankeltaisia rantoja reunustavat tuuheat palmupuut.

Suurin rannoista on länsipuolella sijaitseva Playa Grande. Playa Grandea voi kutsua täyden palvelun aurinkorannaksi, sillä saatavilla on kaikkea, mitä lomailija voi kaivata: viilentävän meren lisäksi runsaat kahvila- ja ravintolapalvelut, aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavaksi, polkuveneitä ja muuta viihdettä ajankuluksi sekä tietenkin paljon ihanaa Kanarian aurinkoa. Ranta on hyvin suosittu ja vilkkaimmalla kaudella kävijöitä voi olla suomalaiseen makuun ruuhkaksi saakka.

Puerto del Carmenin keskustasta itään sijaitseva Playa de los Pocillos tarjoaa hieman rauhallisemman, joskin silti turistien suosiman, rantaympäristön. Kaikkein vähiten hälinää on lentokentän suunnalla sijaitsevalla Playa Matargodalla.

Kuva: Riikka KrennPuerto del Carmen
Puerto del Carmenin rantaviivasta osa on kivistä pengertä ja osa kullankeltaista hiekkarantaa.

2. Playa Blancan rannat

Lanzaroten eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Playa Blanca on suosittu erityisesti vesiurheilijoiden keskuudessa. Mahdollisuudet esimerkiksi sukellukseen ja purjelautailuun ovat täällä hyvät. Alueen tunnetuimmat rannat ovat Playa Dorada, kultainen ranta, ja koko paikkakunnalle nimensä antanut Playa Blanca eli valkoinen ranta.

Kahden isomman rannan lisäksi monet viihtyvät myös puutarhojen reunustamalla Playa Flamingolla. Siellä meri on tyynempi kuin Playa Doradalla tai Playa Blancalla ja näköala yltää meren yli Fuerteventuran Corralejoon saakka.

3. Playa de las Mujeres ja Playa del Papagayo

Playa Blancan lähellä, mutta kuitenkin pienen ajomatkan päässä, sijaitsevat Lanzaroten parhaiksi rannoiksi usein mainitut Playa de las Mujeres ja Playa del Papagayo. Rannat ovat osa Los Ajachesin luonnonsuojelualuetta ja niille pääseminen vaatii pientä vaivannäköä. Matka on taitettava joko autolla erittäin huonokuntoista hiekkatietä pitkin tai taksiveneellä joko Playa Blancan satamasta tai Marina Rubiconista.

4. Arrecifen Playa Reducto

Lanzaroten pääkaupunki Arrecife on eläväinen kaupunki, jossa asuu lähes puolet saaren asukkaista. Lomailijat suuntaavat Lanzarotella tyypillisesti pienemmille paikkakunnille, mutta mikäli tahdot olla lähellä kaupungin palveluja, myös Arrecifen rantahotellit sopivat hyvin majapaikaksi. Kaupungin ranta Playa Reducto on hieno kultahiekkainen uimaranta, joka sopii tyynen vetensä ansiosta myös lapsiperheille.

Kuva: Riikka KrennLanzarote, Playa del Jablillo
Playa del Jablillo on yksi Costa Teguisen tummakivisistä uimarannoista.

5. Costa Teguisen rannat

Arrecifen pohjoispuolella sijaitseva Costa Teguise on suosittu lomakohde, jossa on runsaasti hotelleja sekä muita matkailupalveluja. Costa Teguisen tunnetuimmat rannat ovat Playa de las Cucharas, Playa de los Charcos ja Playa del Jablillo. Saaren tuliperäinen tausta näkyy näiden rantojen tummassa kivessä. Costa Teguisen rannoista parhaana pidetään usein Playa de las Cucharasia. Myös sen alkuperäinen hiekka on tuliperäistä mustaa hiekkaa, mutta sen päälle on tuotu kullanvärinen kerros.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn ja Istockphoto

Päivitetty: 11.8.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia