Kuva: Visit Estonia / Sven Zacek
Viron parhaat rannat

Näin löydät Viron parhaat rannat – 6 ihanaa lomarantaa yllättävän lähellä

Monet matkailijat eivät tiedä, että Virossa on 3 700 kilometriä rantaviivaa. Suomalaiset voivat viettää rantalomaa yllättävän lähellä, sillä monet Viron kauneimmista rannoista ovat vain tunnin tai kahden ajomatkan päässä Tallinnasta.

1. Mändjalan uimaranta, Saarenmaa

Viron eteläisimmällä uimarannalla riittää kuumaa hiekkaa ja rantapalveluja. Kauniilla Saarenmaan saarella sijaitsevalta Mändjalan uimarannalta löytyy rantabaari, rantatuoleja sekä mäntyjen väliin ripustettuja riippumattoja. Huolellisesti kunnostettu ranta nimettiin Saarenmaan viralliseksi uimarannaksi vuonna 2014.

2. Perakülan ranta, Peraküla

Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta länteen löytyy todellinen helmi. Perakülan rauhallinen hiekkaranta on peräti kymmenen kilometrin pituinen. Syrjäinen sijainti sopii loistavasti luonnonystäville – ja kaikille muillekin. Läheisistä metsistä voi kerätä mustikoita, puolukoilta ja sieniä. Ranta ei ole valvottu, joten uiminen tapahtuu omalla vastuulla.

3. Kauksin hiekkaranta, Peipsijärvi

Peipsijärven pohjoisranta on kaunis lomakohde. Yksi alueen hienoimmista rannoista sijaitsee Kauksissa. Kilometrin pituiselle rannalle pääsee portaita pitkin hiekkadyynien yli. Vastaavanlaisia hiekkarantoja on vaikea löytää kotoisten järvien rannoilta!

Kuva: Visit Estonia Peipsijärven Kauksi
Yksi Peipsijärven hienoimmista rannoista on Kauksi.

4. Võsun uimaranta, Lahemaan kansallispuisto

Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta itään sijaitsee paikallisten lomailijoiden suosima Võsun uimaranta. Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevalta rannalta löytyy langaton verkkoyhteys, ja ilman sekä veden lämpötilaa voi seurata reaaliajassa rannan kotisivuilta. Rantaleijonille on tarjolla lentopallokenttiä ja lapsille leikkipaikkoja.

5. Piritan ranta, Tallinna

Bussilla vanhasta kaupungista hiekkarannalle? Tallinnassa se onnistuu. Kaupungin suosituin uimaranta sijaitsee Piritan kaupunginosassa, jossa järjestettiin vuoden 1980 olympialaisten purjehduskilpailut. Tallinnalaisten suosimalla rannalla toimii kesäisin rantabaari ja kioskeja. Rannalla on myös pukuhuoneet ja lasten leikkipaikka.

Kuva: Visit Estonia / Urmas HaljastePiritan ranta Tallinnassa
Tallinnasta pääsee helposti viettämään kesäpäivää Piritan rantaan.

6. Pärnun ranta, Pärnu

Tämä ranta ei esittelyjä kaipaa. Viidentoista minuutin kävelymatkan päässä Pärnun keskustasta sijaitseva hiekkaranta houkuttelee kesäpäivinä tuhansia auringonpalvojia. Matala ranta sopii hyvin myös lapsille. Aktiivilomailijoille on tarjolla muun muassa minigolfia, surffivarusteiden vuokrausta ja erilaisia virvokkeita.

Lue myös: Uskoisitko tämän eksoottisen rannan löytyvän Virosta?

Lähde: Visit Estonia
Kuvat: Visit Estonia / Sven Zacek, Visit Estonia, Visit Estonia / Urmas Haljaste

Päivitetty: 2.8.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia