Hyppää sisältöön

Milloin on paras aika matkustaa Teneriffalle? Näin valitset sopivan matkustusajan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.11.2022
Kanariansaarten suurin saari Teneriffa mielletään talvikohteeksi, mutta se on mainettaan monipuolisempi. Näin löydät parhaan matkustusajan!

Kanariansaarten lämpö hellii ympäri vuoden

Suomalaisten suosimille Kanariansaarille voi matkustaa ympäri vuoden, mutta suosituin matkustusaika ajoittuu syyskuun ja marraskuun välille, jolloin saarille järjestetään eniten pakettimatkoja. Suomalaiset matkustavat saarille perinteisesti talvella, mutta saarten monipuoliset sääolosuhteet sopivat lomailuun myös muina vuodenaikoina.

Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla on useita paikallisia ilmastoja vuoristoisen maaston ansiosta. Teneriffan keskilämpötila pysyttelee 20 asteen yläpuolella, ja saarella sataa harvoin. Jos saarella liikkuu paljon, kannattaa kuitenkin varautua kaikkeen lumisateista auringonpaahteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huomioi korkeusvaihtelut

Teneriffan sää voi yllättää matkailijan, joka ei ole varautunut suuriin korkeusvaihteluihin. Vehreällä Pohjois-Teneriffalla kannattaa huomioida pilvimeri, joka syntyy viileiden ja kosteiden pasaatituulien ja etelästä virtaavan kuuman ilman kohtaamisesta. Pilvien korkeudelle noustessa ilma saattaa olla odottamattoman viileää, ja myös Teiden kansallispuistoon mennessä kannattaa muistaa, että vuoristossa ilma on viileämpi kuin rannikolla.

Teneriffa, Espanja
Teneriffa tunnetaan ennen kaikkea aurinkolomakohteena, sillä saarella paistaa aurinko ympäri vuoden.

Tulivuori Teide on Espanjan korkein kohta, ja talvikuukausina siellä saattaa sataa jopa lunta. Jos aikoo vaeltamaan tulivuorelle, kannattaa ympäri vuoden varustautua matkaan riittävällä vaatetuksella, koska vuoristossa lämpötila saattaa pudota jopa lähelle nollaa. Vaelluslomalle vuoristoon sopii siis hyvin myös keskikesä, jolloin vuoristossa reippailun päätteeksi voi paahtua helteisellä rannalla.

Etelä vai pohjoinen?

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari, mikä näkyy myös saaren ilmastossa: Pohjois-Teneriffa eroaa säältään merkittävästi Etelä-Teneriffasta. Aurinkoinen ja lämmin Etelä-Teneriffa tunnetaan auringonpalvojien suosikkikohteena, kun taas Pohjois-Teneriffa on viileämmän ja kosteamman ilmastonsa vuoksi vehreää vaellusaluetta.

Varmalle aurinkolomalle keskellä talvea sopii parhaiten Etelä-Teneriffan rannikko, ja myös paikalliset liikkuvat saarella sään perässä: aurinkolomaa kaipaava löytää melko varmasti toivomansa sään Etelä-Teneriffan Playa de las Americasista, Costa Adejesta tai Los Cristianosista. Saaren pohjoisosissa puolestaan pääsee kesän kuumilla kesähelteilläkin nauttimaan viileydestä, jos nousee ylös vuorille.

Näin vältät matkustushuiput

Teneriffan matkailussa on kaksi huippukautta, joiden aikana kannattaa varautua suurempiin matkailijamääriin. Joulukuun ja helmikuun välillä saari täyttyy eurooppalaisista matkailijoista, jolloin majoitusten hinnat voivat hypätä ja viime hetken varauksia on tavallista vaikeampi tehdä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Anaga, Espanja
Vaikka Teneriffa on aurinkoinen saari, kannattaa siellä varautua myös pilvisiin säihin erityisesti pohjoisessa.

Toinen huippukausi ajoittuu heinä-elokuulle, jolloin espanjalaiset perheet ja nuoret tulevat viettämään lomiaan saarelle. Teneriffalla keskikesän sää on tuulisempi ja viileämpi kuin manner-Espanjassa, joten Teneriffa on suosittu kohde myös kotimaanmatkalle. Myös pääsiäinen on suosittu matkustusaika, sillä Teneriffan pääsiäiskarnevaalit ja juhlinta vetävät lomailijoita saarelle.

Jos kaipaat rentoa rantalomaa ilman matkailijamassoja, harkitse aikaista syksyä, jolloin merivesi on lämmintä ja lämpötila miellyttävä.

>> Lue lisää vinkkejä Teneriffalle!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teneriffan parhaat kylät

Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Teneriffan parhaat rannat

Teneriffan parhaat rannat – 10 vinkkiä auringonpalvojalle

Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Teneriffan hotellit

Teneriffan kiinnostavimmat hotellit – 20 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja