Hyppää sisältöön

Mikä ihmeen Benidorm? Lue nopeat faktat Espanjan aurinkoisesta rantakaupungista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2023
Espanjassa sijaitseva Benidorm on monipuolinen lomakaupunki, jonka pilvenpiirtäjien ja rantojen täyttämä maisema eroaa perinteisestä lomakaupungista merkittävästi. Lue, millainen kohde Benidorm on.

1. Missä Benidorm sijaitsee?

Benidorm on espanjalainen rantakaupunki, joka sijaitsee noin 50 kilometrin matkan päässä Alicantesta. Serra Geladan luonnonpuiston ja hienohiekkaisen rannikon edustalle levittäytyvä kaupunki on helppo vierailukohde suomalaisille, sillä suorat lennot Alicanteen ja lyhyt matka lentoasemalta tekevät Benidormin-matkailusta helppoa.

2. Millainen ilmasto Benidormissa on?

Aurinkoa kaipaavien matkailijoiden näkökulmasta Benidorm on varsin ihanteellinen lomakohde. Aurinko paistaa valtaosan vuodesta, sillä sadetta on vain 25 päivänä vuodessa. Valtaosa sateista osuu syys-, loka- ja marraskuulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Auringonpalvojan suosikkikaupunki Benidorm hemmottelee erinomaisella säällä lähes vuoden ympäri.

Kuuminta on kesäkuusta lokakuulle, jolloin vuorokauden keskilämpötila on 25 asteessa. Joulu- ja tammikuu ovat kylmimmät kuukaudet reilun kymmenen asteen keskilämpötilalla.

3. Miltä Benidormissa näyttää?

Perinteiseen rantakaupunkimaisemaan verrattuna Benidormin kaupunkikuva on yllättävä aivan rannan tuntumassa kohoavien pilvenpiirtäjien ansiosta. Niiden joukossa kohoaa muun muassa Euroopan korkein hotelli, 52-kerroksinen Gran Hotel Bali.

Pilvenpiirtäjät on rakennettu viheralueiden maksimoimiseksi, mutta sen lisäksi ne tarjoavat lisää majoitusmahdollisuuksia rannan läheisyyteen.

4. Mitä Benidormissa voi tehdä?

Rantakohteena tunnetussa kaupungissa on paljon enemmän tekemistä, kuin nopeasti ajateltuna voisi luulla.

Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Rantalomailun lisäksi Benidormissa on lukuisia aktiivimahdollisuuksia.

Puhdasta rantalomaa kaipaavat voivat viettää vaikka koko loman kaupungin edustalla sijaitsevilla hiekkarannoilla, mutta matkan aikana voi myös nauttia läheisen vuoriston tuomista ulkoilumahdollisuuksista tai tehdä päiväretken naapurikaupunkiin. Loman aikana voi kokeilla myös monenlaisia urheilu- ja extreme-lajeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Kenelle Benidorm sopii?

Benidormilla on maine brittituristien bilekohteena, mutta kaupunki on myös paljon muuta. Brittimatkailijoiden täyttämän kaupunginosan ulkopuolella kaupunki on kuin mikä tahansa espanjalainen lomakaupunki, joten maineen ei kannata antaa vaikuttaa päätökseen siitä, onko Benidorm sopiva matkakohde vai ei.

Kesän lomakauden aikana kaikenikäiset matkailijat suuntaavat Benidormiin, mutta kuumimman sesongin ulkopuolella tunnelma rauhoittuu. Silloin rannoille suuntaa pääasiassa eläkeikäisiä matkailijoita, ja ilmapiiri on hyvin rauhallinen.

Kaupunki soveltuu mainiosti lomakohteeksi kaikenikäisille matkailijoille pariskunnista lapsiperheisiin, sillä huipputason hotellien lisäksi alueella on muun muassa huvipuistoja ja golfkenttiä.

>> Lue lisää vinkkejä Benidormiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 19 vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Espanja

Suomalaisen kulttuurishokit Espanjassa – 10 yleistä ihmetyksen aihetta

Fuengirolan rantakatu

Lasten kanssa Fuengirolassa – 16 vinkkiä unohtumattomaan perhelomaan

Käytännön faktat Kanariansaarista

Näitä kysymyksiä sinäkin mietit ennen ensimmäistä matkaa Kanarialle – 15 nopeaa vastausta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja