Kuva: Shutterstock
Kreikan saaret ilman kansainvälistä lentokenttää ovat rauhallisimpia

Matkustitko vahingossa turistirysään? Yhden helpon vinkin avulla löydät salaisen saaren Kreikasta

Omaa salaista Kreikan saarta voi etsiä helpon nyrkkisäännön avulla.

Kreikan saaret ilman lentokenttää ovat rauhallisimpia

Oletko joskus matkustanut kuuluisalle lomasaarelle ja löytänyt haavekuvien sijaan kaaoksen? Heinä- ja elokuu ovat Euroopan lomakohteiden kuuminta sesonkia, jolloin suosituimmat saaret natisevat liitoksissaan.

Kreikan laajassa saaristossa todellakin riittää vaihtoehtoja, mutta suurimmat massat vyöryvät samoille saarille vuodesta toiseen. Juuri nyt Kreikan himotuimmat kohteet ovat kuvauksellinen Santorini sekä nuorekas Mykonos.

Jenkkisivusto Business Insiderin artikkelissa Mykonokselle keskikesällä saapunut toimittaja järkyttyy saaren ruuhkista ja hintatasosta, jonka kuvaillaan saavan newyorkilaisenkin kiemurtelemaan.

Autenttinen paikallistunnelma ja yksinkertaiset kreikkalaiset tavernat voivat tuntua vaikeilta löytää, kun silmiin osuu Hollywoodin entisen lapsitähden Lindsay Lohanin rantaklubi, jossa kuvataan tosi-tv-sarjaa MTV:lle.

Kreikkalainen autonkuljettaja antaa Business Insiderin mukaan yksinkertaisen vinkin, jota seuraamalla voi löytää rauhallisen lomakohteen. Kuski kehottaa lähtemään trendisaarelta mahdollisimman pian ja ottamaan suunnaksi saaren, jolla ei ole lentokenttää.

– Avaa kartta, etsi saari ilman lentokenttää ja mene sinne. Mikä tahansa saari käy. Ne ovat kaikki kauniita, neuvoo autonkuljettaja, jonka mukaan Mykonos ei ole “oikeaa Kreikkaa”.

Yksi vaihtoehto lähellä Mykonosta on tuntematon Tinos, jolla ei ole lainkaan lentokenttää. Entä miltä kuulostaisi Kythnos – tai Syros, jolla on vain pieni lentokenttä?

Haluatko rauhallisemman kohteen Kreikassa? Kokeile näitä!

Saarihyppely Kreikassa tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaikenlaisiin saariin tunnetuista lomakohteista tuntemattomiin pikkusaariin. Matkaan voi lähteä joko lentämällä Ateenaan tai esimerkiksi Rodokselle tai Kreetalle, joille on helppo löytää lentoja.

Sääntöä lentokentästä ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti, sillä monen saaren lentokenttä on hyvin pieni. Lentoja liikennöidään ehkä vain Ateenasta tai Thessalonikista. Jo kansainvälisiä lentokenttiä välttelemällä voi löytää saaren ilman massaturismia.

Mielenkiintoisia saaria lähellä Santorinia ja Mykonosta ovat myös esimerkiksi Amorgos ja Folegandros. Isommista lomasaarista Naxos ja Paros ovat myös hittisaaria huomattavasti rauhallisempia.

Tutustu rauhallisempiin Kreikan kohteisiin – mikä näistä kiinnostaa sinua?

>> Kreikan Kalymnos tarjoaa kaiken, mitä matkailija lomalta kaipaa: yhdistää hyvät palvelut ja aidon tunnelman – ei turistirysiä
>> Ihanin Kreikan saari, josta et ole ikinä kuullutkaan – tällainen on supertyylikäs Hydra
>> Tässä Kreikan-kohde, jota matkailijat eivät ole vielä löytäneet – koe koe kauniit rannat ja upea luonto ennen muita!
>> Tunnetko jo tämän Kreikan saaren? 5 syytä matkustaa Milokselle
>> Joko kuulit? Leroksen lomasaari ihastuttaa Kreikassa – helppo yhteys Suomesta
>> Tälle Kreikan saarelle pääset Ateenasta alle tunnissa – 5 vinkkiä Aeginalle

Lähde: Business Insider
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 8.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia