hero taustakuva

Löydä uusi kohde Italiassa – viisi syytä matkustaa Sardiniaan

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Upeat rannat ja vehreä luonto kuuluvat Italian toiseksi suurimman saaren Sardinian matkailuvaltteihin. Katso tästä viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa lähteä seuraavaksi lomailemaan Sardiniaan!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 26.08.2019
facebook   whatsapp

1. Ihanat rannat

Sardinia on rantalomailijan paratiisi, sillä saarella pääsee viettämään lomapäiviä pitkillä vaaleahiekkaisilla rannoilla ja pulahtamaan välillä uimaan turkoosiin meriveteen. Rantoja löytyy joka puolelta saarta, mutta paratiisimaisemia ja upeita rantoja etsivien kannattaa suunnata erityisesti Sardinian eteläosiin ja itärannikolle. Vaikka saaren rannat houkuttelevat kesäkuukausina paikalle paljon lomailijoita, riittää pitkillä hiekkarannoilla tilaa jokaiselle.

Yksi Sardinian tunnetuimmista rantakohteista on Costa Smeralda eli Smaragdirannikko, joka on reilun 50 kilometrin pituinen rannikkoalue saaren koillisosassa. Alueen kauneimpiin rantoihin lukeutuvat esimerkiksi Spiaggia Capriccioli ja Liscia Ruja.

ShutterstockSardinia, Italia
Sardinia on erinomainen kohde rantalomailijalle, sillä saarella on lukuisia paratiisimaisia rantoja.

2. Kaunis luonto

Kauniiden rantojen lisäksi Sardinia hurmaa myös monipuolisella luonnolla. Saarta kierrellessä näkee vehreitä metsiä, jylhiä vuoristomaisemia sekä vesistöjä ja vesiputouksia.

Sardinialla on useita kiehtovia luonnonnähtävyyksiä, kuten Gorropun kanjoni sekä tippukiviluolia. Lomalla kannattaa käydä tutustumassa myös esimerkiksi Lequarcin ja Lecorcin vesiputouksiin.

3. Monipuoliset aktiviteetit

Lomailu Sardinialla ei käy tylsäksi, sillä saari tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet aktiivilomailuun. Saaren luonnosta pääsee nauttimaan esimerkiksi pyöräillen tai patikointireiteillä. Sardinia on myös yksi Välimeren kiinnostavimmista kiipeilykohteista ja saaren monipuoliset kiipeilypaikat mahdollistavat lajin harrastamisen ympäri vuoden.

Vesiurheilusta innostuneet lomailijat viihtyvät saaren rannoilla, joissa on erinomaiset puitteet harrastamiseen. Kirkkaat merivedet houkuttelevat sukeltamaan ja snorklaamaan, ja monilla rannoilla onnistuu myös vauhdikkaammat lajit surffaamisesta leijalautailuun.

4. Erinomainen lomasää

Kesäkuukausina Sardiniassa nautitaan lämpimistä säistä ja auringonpaisteesta eikä sateesta ole pelkoa. Kesällä lämpötilat voivat kohota yli 30 asteeseen ja myös merivesi on mukavan lämmintä uimiseen ja vesiurheilun harrastamiseen.

Vilkkainta Sardinian lomakohteissa on elokuussa, joten saarelle kannattaa matkustaa alkukesästä tai vasta syksymmällä. Silloin muita matkailijoita on vähemmän, mutta lämpöä riittää.

Sardinia, Italia
Saaren pääkaupungissa Cagliarissa voi viettää myös kaupunkilomaa.

5. Koe yhdellä lomalla rannat, kaupungit ja upea luonto

Jos et osaa päättää, haluaisitko seuraavalla lomallasi rentoutua rannoilla vai reippailla luonnossa, Sardinia on juuri sinulle sopiva kohde, sillä saarella voi yhdistellä ranta- ja aktiivilomaa sekä vierailla myös kiinnostavissa kaupungeissa ja nähtävyyksillä. Saarella on helppo liikkua autolla ja liikenne on italialaisittain rauhallista.

Kaupunkilomailijalle mielenkiintoinen vaihtoehto on saaren pääkaupunki Cagliari, josta löytyy tunnelmallisia vanhoja kaupunginosia, ostosmahdollisuuksia ja herkullista ruokaa. Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille saarella on useita historiallisia raunioalueita ja linnoja.

>> Lue myös: Italian kauneimmat rannat – Top 10

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.