Hyppää sisältöön

Rantoja ja rappioromantiikkaa – kolme vinkkiä Havannaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.12.2013
Kuuban kauniisti rapistunut pääkaupunki Havanna on yllättävän monipuolinen matkakohde - katso kolme tapaa kokea historiallinen kohde.

1. Kaupunkikulttuuria historiallisessa Havannassa

Havanna on kaupunki, jonka viehätys perustuu kuuluisien monumenttien sijaan värikkääseen kaupunkikulttuuriin ja uniikkiin tunnelmaan. Ota jalat allesi ja tutustu La Habana Viejaan eli Havannan vanhaankaupunkiin, joka on viehättävällä tavalla rapistunut.

Valtavaa ulkoilmamuseota muistuttavasta vanhastakaupungista löytyvät kaikki Kuuban ikoniset näyt sikaria tupruttelevista paikallisista värikkäisiin vanhoihin autoihin. Havannan nähtävyyksistä kiinnostuneiden kannattaa poiketa ainakin vallankumousmuseossa sekä paikallisella sikaritehtaalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin poliittinen keskus on Plaza de la Revolución, josta löytyy myös kuuluisa kuva Che Guevarasta. Janoiset voivat suunnata lasilliselle Hemingwayn suosikkibaareihin kuten La Bodeguitaan ja La Floriditaan – oikea tilaus rommin maassa on tietysti mojito.

Havannassa on useita komeita rakennuksia kuten teatteri, katedraali ja parlamenttitalo. Sataman linnoitukset El Castillo del Morro ja San Salvador de la Punta ovat upea näky etenkin iltavalaistuksessaan.

Autenttisimman kokemuksen matkailija saa valitsella majapaikakseen casa particularin – paikallisten kodeissaan pyörittämän majatalon, joissa tarjotaan usein myös ruokaa. Vaihtoehtoisesti pientä luksusta etsivä lomailija voi majoittua vanhan ajan glamouria henkivään klassikkohotelli Nacionaliin.

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Havannaan

2. Näin onnistuu rantaloma Havannassa

Monet rantalomailijat suuntaavat suosiolla Varaderon kaltaisiin lomakohteisiin, mutta auringosta nauttiminen onnistuu myös Havannassa. Lähimmät rannat sijaitsevat noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Havannan kupeesta löytyvät Playas del Este ovat joukko rantoja, joista suosituimpien joukkoon kuuluvat Santa Maria del Mar ja Guanabo. Tämä Havannan riviera on myös paikallisten suosiossa, joten auringonoton lomassa pääsee aistimaan myös aitoa kuubalaistunnelmaa – viikonloppuisin usein musiikin ja tanssin säestyksellä.

Kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen onnistuu kätevästi majoittumalla puolet ajasta Havannassa ja siirtymällä sitten johonkin Playas del Esten rantahotelleista karistamaan kaupungin pölyt. Rivieralle pääsee Havannasta helposti joko taksilla tai bussilla.

3. Sukella tai salsaa – Havannan harrastusmahdollisuudet

Jos päätät kokeilla Havannassa yhtä lajia, harkitse salsa- tai rumbatunteja. Kuubalaisilla on rytmi veressään, ja sen huomaa heti Havannaan saapuessaan: musiikki pauhaa ja lanteet keinuvat. Mikä olisikaan parempi paikka saada suomalainenkin keskivartalo liikkumaan? Päivällä tanssitunneilla opittuja liikkeitä pitää tietenkin testata illan pimetessä ja salsaklubien avatessa ovensa.

Havannassa voi harrastaa myös monenlaisia vesiurheilulajeja. Marina Hemingwayn satama-alueella järjestetään kalastusretkiä sekä sukelluksia, joilla pääsee tutustumaan eksoottisiin kaloihin, värikkäisiin koralleihin ja vedenalaisiin hylkyihin. Golfin ystävät voivat suunnata Club de Golf La Habanaan, jossa myös Fidel Castro ja Che Guevara ovat aikoinaan heittäneet kierroksen.

Havanna on suosittu kielikurssikohde kaikenikäisille. Espanjan tunteja voi ottaa esimerkiksi kaupungin arvostetussa yliopistossa ulkomaalaisille suunnatuilla kursseilla tai tiedustella kielikouluilta paikallisia opettajia, jotka antavat yksityistunteja.

Lue lisää: Sukella salsan pyörteisiin Latinalaisessa Amerikassa

Kuva: Tjäreborg (Thomas Cook)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kymmenen vinkkiä Kuubaan matkustavalle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kuuba

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Hiekkaranta, Kuuba

Valitse erilainen kohde: 5 syytä matkustaa Kuubaan

Havanna, Kuuba

Älä tee tätä virhettä matkalla Kuubaan! Nämä 5 asiaa pitää tietää paikallisesta valuutasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja