Kuva: Flickr / Nikos Peikos
Parga, Kreikka

Lomaidylliä Kreikassa – tässä ovat Pargan parhaat rannat

Manner-Kreikassa sijaitseva Pargan rantakylä herää eloon kesäkaudella, kun hiekkarannat täyttyvät lomailijoista. Katso, mitkä ovat Pargan parhaat rannat!

Krioneri

Kreikan länsirannikolla sijaitseva Parga on idyllinen lomakohde, jonka hiekkarannat kiinnostavat matkailijoita läheltä ja kaukaa. Noin kahden tuhannen asukkaan kohteeseen matkustetaankin juuri rantojen vuoksi, ja pieni Krionerin ranta on Pargan rannoista keskeisin, sillä se sijaitsee aivan kylän keskustan tuntumassa.

Pieni ranta on osittain hiekkaa sekä osittain kiveä, ja syvenee melko nopeasti. Palvelut rannan ympärillä ovat hyvät, sillä Krionerin rannan tuntumassa on muun muassa kauppoja, tavernoita ja baareja.

Valtos

Valtoksen kuvankaunis ranta on Pargan alueen parhaita rantoja, ja kiinnostaa rantaleijonia suuresti. Luonnonkaunis ranta myös koko Kreikan tunnetuimpia rantoja, vaikka se ei olekaan perinteinen hienohiekkainen ranta, sillä Valtoksella on hiekan joukossa myös kiviä.

Pargan venetsialaislinnan takana sijaitsevat rantavedet syvenevät nopeasti, mistä syystä rannalla on erinomaiset puitteet eri vesiurheilulajeihin. Valtoksella voikin harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa, sukellusta ja leijasurffausta. Rannalla vuokrataan myös vesiskoottereita.

Lichnos

Noin neljän kilometrin päässä Pargan keskustasta sijaitseva Lichnos on hyvin kaunis, kaareva ranta. Lichnos on pääosin hiekkaranta, mutta vesirajassa on myös muutamia suurikokoisia kiviä, mihin kannattaa varautua.

Lichnoksella on erinomaiset palvelut, ja rannalla voikin harrastaa useita vesiurheilulajeja, herkutella kreikkalaisissa tavernoissa sekä nautiskella kahviloissa. Rannan lähistöllä sijaitsee myös näyttävä Afroditen luola, jonne pääsee viidessä minuutissa veneellä.

>> Löydä unelmien rantaloma Pargassa Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Nikos Peikos ja Instagram

Päivitetty: 26.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia