hero taustakuva

Kymmenen vinkkiä Vietnamiin – älä ohita näitä

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Hanoista Mekong-joelle - Vietnamin maisemat mykistävät kokeneenkin reissaajan. Lue kymmenen vinkkiä Vietnamin kiinnostavimpiin matkakohteisiin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 19.02.2018
facebook   whatsapp

1. Kylmän sodan muistoja Hanoissa

Käy Hanoissa tapaamassa setä Hota hänen jättimäisessä mausoleumissaan ja tutustu sen jälkeen ranskalaisten korttelien vilskeeseen ja kolonialistiseen arkkitehtuuriin. Kylmän sodan propagandistinen henki ja pienet kulmakuppilat tuovat kaupunkiin oman värinsä.

2. Halong Bayn sokeritoppavuoret

Nauti kaljuunan kannella Halong Bayn majesteettisista sokeritoppavuorista. Alue on yksi Kaakkois-Aasian luonnonihmeistä ja Unescon maailmanperintökohde.

IstockphotoVietnam
Halonginlahti on näyttävä vierailukohde säällä kuin säällä.

Halong Bay sijaitsee muutaman tunnin ajomatkan päässä Hanoista. Helpoin matkustustapa on osallistua yhden tai kahden päivän retkelle, jolloin pääset samalla tutustumaan myös kelluviin markkinoihin ja luolastoihin.

3. Kiireetön Hoi An

Ihastu Vietnamii itärannikolla sijaitsevassa Hoi Anissa vanhanajan tunnelmaan. Tuliaisia etsivä voi teettää täällä edulliseen hintaan viimeisimmät trendivaatteet mukaansa.

Hoi An on muuhun Vietnamiin nähden kiireetön ja antoisinta onkin nauttia kylmästä juomasta kaupunkia halkovan joen äärellä samalla paikallisten puuhia seuraillen. Päiväretkenä Hoi Anista kannattaa suunnata kuuluisalle China Beachille.

4. Mui Ne Beachin dyynit

Pysähdy kaupunkien hektisyyden jälkeen muutamaksi päiväksi Mui Nen taivaallisille rannoille. Alueella on rantaoleilun ohella myös muuta mielenkiintoista nähtävää, kuten erivärisiä hiekkadyynejä ja satojen värikkäiden kalastusveneiden satama. Vesipedot voivat kokeilla purjelautailua, joka on tuulisella rannalla suosittu harrastus.

5. Vietnamin sodan bunkkerit

Vietnamin sodan muistot ovat vahvasti läsnä koko maassa. Hyppää moottoripyörän selkään ja tutustu paikallisten oppaiden kanssa Vietnamin sodan taistelutantereisiin demilitarisoidulla alueella DMZ:llä.

Alue on täynnä hylättyjä bunkkereita, sodanaikaista jäämistöä ja pommien jättämiä reikiä. Erityisen mielenkiintoista on tutustua Vinh Mocin luolastoihin, missä maanalaiset tunnelit antavat vaikuttavan kuvan pohjoisvietnamilaisten sodanaikaisesta päättäväisyydestä.

6. Propagandaa ja ostoksia Saigonissa

Ho Chi Minhissä eli Saigonissa kaupungin ehdottomia nähtävyyksiä ovat majesteettinen Reunification Palace ja silmät avaava propagandistinen sotamuseo, jossa sodan kauhut näytetään, ironista kyllä, ulkomaalaisten journalistien kuvien kautta.

IstockhotoVietnam
Ho Chi Minh Cityssä riittää tekemistä pitkällekin lomalle.

Ho Chi Minhissä ostosvimmaa saa laannutettua lukuisilla markkinoilla ja kaupungin iltaelämä kuuluu Vietnamin parhaimmistoon.

7. Paikallisten jäljillä Dalatiin

Paikallisten suosima lomakaupunki Dalat kuuluu Vietnamin erikoisempiin kohteisiin. Se sijaitsee ylängöllä poissa pahimmasta kuumuudesta.

Dalatista löytyy sekä Eiffel-tornin miniatyyriversio että muita kummallisia rakennuksia. Xuan Huongin järvialue sopii piknikretkeilyyn. Dalatissa on myös golfkenttä ja paljon korkeatasoisia ravintoloita.

8. Sapan riisipellot

Toistatuhatta metriä korkealla kasvavat Sapan riisipellot ovat kuin maalauksesta. Ne kaareutuvat useille tasoille rappusten tapaan lumoten kauneudellaan.

Sapan alueella asuu lisäksi H’mongn- ja Dzaon-heimoja, jotka tunnetaan paitsi värikkäästä vaatetuksestaan, valitettavasti myös tehokkaista kaupustelutaktiikoistaan. Paras tapa matkata Sapaan on rautateitse: junamatka tarjoaa mykistävät näkymät Vietnamin ylänköjen läpi kuljettaessa.

9. Nha Trangin rannat ja yöelämä

Vietnamin keskiosassa sijaitseva Nha Trang tunnetaan rannoistaan ja bileistään. Kaupunkia ympäröivä meri on kristallinkirkas ja sopii erinomaisesti kalastamiseen, snorklaukseen ja sukellukseen.

Nha Trangin ravintolat pursuavat mitä moninaisempia meren antimia hummerista tonnikalaan. Vanhat Indokiinan aikaiset rakennukset ja tunnelmalliset temppelit tarjoavat reissaajalle tekemistä ennen illan karkeloita.

10. Mekong-joen suisto

Mekongin suistoalueen kapeiden vesiteiden varrelle rakennetut kylät vievät matkaajan ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Paikalliset työskentelevät riisipelloilla ja vieraanvaraisuus on täällä vielä voimissaan.

Vietnam
Risteily Mekong-joella on unohtumaton elämys.

Kelluvat markkinat ja satoja vuosia vanhat Khmerien kuningaskunnan aikaiset temppelit ovat erityisen viehättäviä kohteita.

>> Lue lisää vinkkejä Vietnamiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Daniel Stöckli
Kuvat: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.