hero taustakuva

Kuuba on täynnä upeita elämyksiä – koe ainakin nämä kuusi ikimuistoista kokemusta

Jani Uljas artikkelin kuva
Rantalomat
Sikareita, amerikanrautoja ja mojitoja. Lähde Hemingwayn jalanjäljille kokemaan Kuuban eksoottiset maut ja kulttuurin väriloisto.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.01.2016
facebook   whatsapp

Historia on Kuubassa läsnä

Kuubassa matkailijaa odottavat monipuoliset elämykset. Maan värikäs kulttuuri, kiehtova historia ja silmiä hivelevän kauniit maisemat pitävät huolen, että matkailija saa kokea lomallaan jotakin ainutlaatuista.

Nähtävää riittää muun muassa rappioromantiikkaa henkivissä värikkäissä taloissa ja turkooseissa, paratiisimaisissa hiekkarannoissa.

Kuubaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä reittilentojen lisäksi useat matkatoimistot tarjoavat myös pakettimatkoja. Suomesta valmismatkoja tekee esimerkiksi Apollomatkat. Suosittuun lomakohteeseen Varaderoon on tarjolla suorat Finnairin lomalennot.

Tutustu näihin kuuteen elämykseen ja palaa matkalta kotiin mukanasi iso sylillinen elämäniloa.

1. Aja amerikanraudalla

Ajatko mieluummin turkoosilla vai pinkillä avoautolla? Havannan kaduilla on vara valita, sillä siellä vanhat jenkkiautot toimittavat aivan tavallisten taksien virkaa. Auton takapenkillä saa kokea elokuvamaisen hetken 50-luvun upottavien nahkapenkkien syleilyssä.

Taksien hinnoittelu vaihtelee, sillä kaikki taksit ovat yksityisiä. Matkan hinta tuleekin sopia kuskin kanssa ennen matkaa.

2. Anna rytmin viedä

Salsa, rumba tai merengue. Siinä Kuuban rytmejä vain nimeksi. Kuubassa kannattaa osallistua tanssikurssille ja kokeilla tanssitaitoja vaikkapa Havannan hämyisillä klubeilla tai rantabaarissa hiekalla tanssien.

Matkailijoiden on helppo osallistua tanssikurssille, sillä niitä järjestetään runsaasti ympäri Kuubaa. Kurssit ovat myös monen all inclusive -hotellin ohjelmavalikoimassa. Voit vertailla kaikkien matkatoimistojen all inclusive -tarjoukset Rantapallon lomahaun avulla.

3. Viñalesin sikarit

Tutustu Vinalesin laakson tupakkaviljelmiin, joissa kääritään maailman parhaat sikarit. Aidolle kuubalaiselle sikarille ei löydy haastajaa, ja kaikista Kuuban tuoksuista ja mauista juuri sikari jää elinvoimaisimmin mieleen, sillä siihen törmää Kuubassa miltei joka kuppilassa.

4. Nauti mojito Hemingwayn tapaan

Poikkea hämyiselle havannalaiselle sivukujalle Hemingwayn suosikkikapakkaan ja nauti mintunlehtien ja rommin tuoreesta aromista mojitossa. Vaikka turistit kansoittavatkin kirjailijan La Bodeguita del Medio -kantakuppilaa, tuo elävä kuubalainen musiikki baariin myös paikallista väriä ja tunnelmaa.

5. Rentoudu rannalla

Kuuban rannikolta löytyy upeita valkoisia hiekkarantoja. Tunnetuin rantakohde on Varadero, jossa lomailija voi nauttia all inclusive -hotellien helposta ja rennosta lomatunnelmasta.

Yöpyessäsi all inclusive -hotellissa lompakon sijaan mukaan riittää vain ranneke jolla saa lounaat, välipalat, illalliset ja juomat.

6. Kylässä paikallisilla

Tutustu kuubalaiseen elämäntapaan majoittumalla paikallisten vuokraamassa huoneessa yhdessä monista casa particulareista. Monet kuubalaiset vuokraavat asunnostaan huonetta tai kokonaista asuntoa elinkeinonaan. Kauniin värisissä taloissa ja puutarhoissa on aivan oma tunnelmansa.

>> Lue lisää vinkkejä Kuubaan Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Tellervo Uljas
Kuva: Jani Uljas

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.