hero taustakuva

Kun lomailet Singaporen rannoilla, et ikinä arvaisi mitä niillä on tapahtunut – vielä 70-luvulla nimi viittasi kuolemaan

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Singaporelle kuuluvalla lomasaarella ei aina ole ollut yhtä kepeä tunnelma.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 19.03.2019
facebook   whatsapp

Sentosan synkkä menneisyys

Monet Singaporeen suuntaavista matkailijoista yhdistävät kaupunkilomaan päivän tai pari Sentosan saarella. Aivan Singaporen kaupunkivaltion kupeeseen rakennettu saari on kuin rento loppukevennys ”oikeiden” nähtävyyksien jälkeen.

Lähes kaikki Singaporen rannoista sijaitsevat Sentosalla. Keinotekoisten rantojen ja muiden turisteja varten suunniteltujen houkutusten takaa löytyy kuitenkin synkkä menneisyys.

Saari oli aikoinaan paikka, jossa japanilaiset joukot pitivät brittiläisiä ja australialaisia sotavankeja 1940-luvulla. Saarella tapahtui monia raakoja surmia samassa paikassa, jossa nyt on Serapongin golfkenttä.

Sentosan alkuperäinen nimi Pulau Belakang Mati oli käytössä aina vuoteen 1972 saakka. Nimen merkitys on kylmäävä: vapaasti suomennettuna se tarkoittaa takaapäin saapuvaa kuolemaa.

Nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi, kun Singaporen hallitus alkoi kampanjoida lomasaaren puolesta. Ei varmasti ole sattumaa, että nykyinen nimi Sentosa tarkoittaa puolestaan rauhaa ja levollisuutta malaijin kielellä.

Tänä päivänä Sentosa on täyden palvelun loma- ja viihdekeskus. Rantojen ja hotellien lisäksi saarelle houkuttelevat muun muassa vesipuisto, golfkentät sekä teemapuisto Universal Studios. Saarelle voi siirtyä Singaporesta köysirataa pitkin gondolihissillä.

Kesällä 2018 koko maailman huomio kohdistui Sentosaan, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin saarella sijaitsevassa Capella-hotellissa.

Singapore sai samana vuonna lisää nostetta hittielokuvan Crazy Rich Asians myötä. Myös Sentosa kuului elokuvan kuvauspaikkoihin. Saaren maisemat vilahtavat kohtauksissa, joissa yksi päähenkilöistä viettää polttareitaan.

Suomesta on helppo matkustaa Singaporeen omatoimisesti. Kaupunkivaltioon on tarjolla suoria lentoja ympäri vuoden.

Katso kuvia Sentosan saarelta – joko olet käynyt täällä?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tiesitkö jo tämän Singaporesta? 10 hauskaa faktaa kaupunkivaltiosta

Lähde: The Guardian
Kuvat: Inka Khanji, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.