Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe Kroatian ihanat saaret – tältä näyttävät Hvar, Brač ja Korcula

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Turkoosina välkehtivä Adrianmeri ja upeat luontokohteet tekevät Kroatiasta yhden Euroopan hurmaavimmista kohteista.
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 09.04.2019
facebook   whatsapp

Kolme saarikohdetta Splitin edustalla

Merellinen Kroatia lumoaa vierailijat henkeäsalpaavan upeilla maisemilla, kristallinkirkkaalla vedellä, herkullisella ruoalla sekä ystävällisillä ihmisillä. Monipuolinen Kroatia sopii yhtä lailla niin rauhaa hakeville lapsiperheille, romanttisesta lomasta haaveileville häämatkalaisille kuin penniä venyttäville reppureissaajillekin.

Kroatian helmiin kuuluvat luonnollisesti myös sen upeat saaret, joilla riittää tehtävää ja nähtävää. Saarilta löytyy vaikuttavaa luontoa, kauniita rantoja sekä monenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Kroatialle kuuluu yli tuhat saarta, joiden parhaimmistoon kuuluvat muun muassa Hvar, Brač ja Korcula. Kokeile saarihyppelyä Kroatiassa ja tutustu vaikka kaikkiin kolmeen.

Katso kuvat ja tee virtuaalimatka luksussaari Hvarille, aurinkoiselle Bračille sekä vehreälle Korculalle!

1. Lumoava Hvar

Hvar tunnetaan Kroatian luksuskohteena, eikä laatua etsivän matkailijan tarvitse pettyä. Saarelta löytyy viinitiloja ja laventelipeltoja, ja aluetta verrataankin usein Etelä-Ranskaan. Hintataso on Kroatiassa kuitenkin huomattavasti edullisempi. Hvarin saarella vallitsee aito ja välitön Välimeren tunnelma, jollaista ei usein kohtaa.

Katso kuvat Hvarilta!

2. Kuvankaunis Brač

Luonnonkaunis Brač on yksi Kroatian aurinkoisimmista saarista, ja se tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan. Saarella on kuitenkin auringonpalvonnan lisäksi myös muuta tekemistä – kokeile esimerkiksi kalastusta tai patikointia. Saaristossa kannattaa myös nauttia tuoreista merellisistä herkuista.

Katso kuvat Bračin saarelta!

3. Valloittava Korcula

Kaunis Korcula kuuluu Kroatian vehreimpiin saariin. Luonnon lisäksi Korculassa ihastuttaa pikku-Dubrovnikiksi kutsuttu vanhakaupunki, jonka mukulakivisillä kaduilla riittää katseltavaa. Rantoja saarelta löytyy joka lähtöön: kallioisia, pikkukivisiä sekä hiekkarantoja. Rannalla kuin rannalla pääsee kuitenkin nauttimaan upean kirkkaasta vedestä. Korcula tunnetaan myös tutkimusmatkailija Marco Polon synnyinpaikkana.

Katso, miltä näyttää Korculan saarella!

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.