Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kreikassa kesä jatkuu pitkälle syksyyn – löydä ihanat saaret, joihin pääsee helposti Ateenasta

Faliro, Ateenan Riviera / GNTO, Y. Skoulas artikkelin kuva
Rantalomat
Ateenan lähisaaret hurmaavat kristallinkirkkailla vesillä, jatkuvalla auringonpaisteella, herkullisilla mauilla ja upeilla auringonlaskuilla.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 05.08.2020
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Koe tuhansien vuosien historia Ateenassa

Ateenassa on ollut asutusta neoliittiseltä ajalta asti ja kaupunkia pidetäänkin Euroopan historiallisena pääkaupunkina. Kaupungin pitkän ja kiehtovan historian huippukohta oli 500-luvulla ennen ajanlaskun alkua, jolloin alueen sivilisaatio ja demokratia olivat maailmanlaajuisesti merkittäviä.

GNTO, Y. SkoulasAteenan nähtävyydet
Ateenan kaupungilla on yli 6 000 vuotta pitkä historia. Kuva otettu: Ateena, Akropolis

Tänä päivänä Ateena tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kurkistaa tuhansien vuosien takaiseen historiaan esimerkiksi kaupungin nähtävyyksillä.

Ateenassa kesä ei pääty elokuun lopussa, vaan kaupunki on täynnä yllätyksiä ja mielenkiintoista tekemistä myös syyskuussa. Auringossa kylpevät rannat kirkkaine vesineen sekä vilkas yöelämä takaavat että tunnelma Ateenan Rivieralla on kuin Kreikan suosituissa saarikohteissa.

GNTO, S. PavlidisAteenan Riviera
Ateenan Rivieran aurinkoisilla rannoilla kesä jatkuu vielä syyskuussakin. Kuva otettu: Vouliagmeni, Attika

Lue lisää Ateenasta ja Ateenan Rivierasta

Saarikohteet Ateenan lähellä

Peloponnesoksen niemimaan itärannikko sekä Saronin- ja Argoliinlahden saaret ovat suosittuja lomakohteita lähellä Ateenaa. Moniin kohteisiin pääsee kätevästi laivalla Pireuksen satamasta.

Esimerkiksi Methana, Salamis, Aegina, Agkistri, Poros, Hydra ja Spetses kuuluvat alueen kiehtoviin kohteisiin. Ne tarjoavat vierailijoille unohtumattomia elämyksiä, kuten upeita maisemia, vaikuttavia arkeologisia kaivauksia, museoita, kauniita kyliä ja upeita rantoja.

Kaupunkilomaan Ateenassa on helppo yhdistää vierailu jossain näistä rantakohteista tai tehdä vaikkapa useamman saaren kattava kierros!

Aegina

Aeginan saari on suosittu matkailijoiden keskuudessa ja mainio vaihtoehto, jos Ateenan-lomaan haluaa yhdistää vaikkapa viikonlopun kauniissa saarimaisemissa. Aeginalle on Pireuksen satamasta vain 16,5 merimailin eli reilun 30 kilometrin matka. Aegina sopii erinomaisesti perheille, sillä saaren hiekkarantojen tyynissä vesissä viihtyvät myös lapset.

GNTO, M. ChatziAteenan saarikohteet
Aeginan saari on suosittu viikonloppukohde. Kuva otettu: Aegina

Lue lisää Aeginasta

Spetses

Hieman kauempana Ateenasta, Argoliinlahden puolella sijaitsee Spetseksen saari, jolla on pitkä ja värikäs historia merenkulussa. Saaren sataman luona odottaa hevoskärryjä, joiden kyydissä voit lähteä romanttiselle kierrokselle saaren ympäri ja ihailla hulppeita taloja kapeiden mukulakiviteiden varsilla.

Syyskuussa Spetseksen saarella vierailijat pääsevät osallistumaan vuodesta 1931 asti järjestetyn Armata-festivaalin viettoon. Yleensä koko viikon kestävä festivaali huipentuu päätöstapahtumaan, jossa näytellään saaren lähistöllä käydyn meritaistelun käänteitä.

Lue lisää Spetseksen saaresta

Hydra

Spetseksen saarelta voi seilata kätevästi lähellä sijaitsevalle Hydralle, joka on julkkisten suosima ja yksi Kreikan romanttisimmista kohteista. Hydran ovat valinneet kohteekseen monet kuuluisat taiteilijat ja kirjailijat, kuten Leonard Cohen, Henry Miller ja kreikkalainen taidemaalari N. Hadjikyriakos-Ghika.

Hydra viehättää erityisesti purhehduksen ystäviä, mutta myös arkkitehtuurista innostuneet löytävät saarelta kiinnostavaa nähtävää. Saarella on lukuisia hulppeita huviloita ja asuntoja, jotka ovat italialaisten ammattilaisten käsialaa.

GNTO, Y. PorfiropoulosAteenan saarikohteet
Hydra on yksi Kreikan romanttisimmista kohteista. Kuva otettu: Argo-Saroniset saaret, Hydra

Lue lisää Hydrasta

Poros

Hydran jälkeen saarikierrosta voi jatkaa Poroksen saarelle. Poros muodostui aiemmin kahdesta saaresta, Spheríasta ja Kalávriasta, mutta Méthanan tulivuoren viimeinen purkaus vuonna 273 ennen ajanlaskun alkua muokkasi alueen maisemaa.

Poroksen kauniita maisemia hallitsevat mäntypuut ja rannat. Kauppojen, viihtyisien kahviloiden ja ravintoloiden värittämä ranta-alue sekä lukuisat viihdevaihtoehtot tekevät rauhallisesta Poroksesta kiinnostavan kohteen kaikenikäisille.

Lue lisää Poroksesta

Agkistri

Vain 19 merimailin päässä Pireuksen satamasta sijaitseva Agkistri on helposti saavutettava paratiisi Saroninlahdella. Saaren maisemat koostuvat sinisestä merivedestä, mäntypuista ja vehreästä kasvillisuudesta, jossa asustavat monet lintulajit. Vaikka alle tuhannen asukkaan Agkistri on pieni, se hurmaa kävijät kaudellaan ja tunnelmallisuudellaan.

Lue lisää Agkistrin saaresta ja Argo-Saronisista saarista

Kreikassa voit nauttia lomasta rauhassa, sillä matkailijoiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoilla säädöksillä.

Kreikka

Lähde: Kreikan valtion matkailu
Kuvat: GNTO/Y. Skoulas, S. Pavlidis, M. Chatzi ja Y. Porfiropoulos

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.