Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Manner-Kreikan Parga on erinomainen rantakohde – upeita maisemia ja kylätunnelmaa lomalla

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Loma Pargassa voi sisältää niin löytöretkiä kaupungin pikkukujilla ja vuorikiipeilyä kauniilla rinteillä kuin romanttisia illallisia rantaravintoloissa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 02.02.2018
facebook   whatsapp

Pikkukylän idylliä ja useita rantoja

Parga on Kreikan mantereen länsirannikolla sijaitseva rinteeseen rakennettu satamakaupunki, joka tarjoaa aina uusia näköaloja. Vaihtelevat maisemat pitävät sisällään niin idyllisiä kaupunkinäkymiä kuin tuoksuvan vehreitä lehtoja ja kallioisia vuoristopolkuja.

Pienessä Pargassa on kylän kokoon nähden sopivan pieniä pätkiä uimarantaa, joille voi kellahtaa nauttimaan auringosta ja merestä. Kylässä on kolme rantaa: Valtos, Krioneri sekä Piso Krioner, ja muutaman kilometrin päästä löytyy vielä Lihnosin ranta.

Mikäli kaipaat isommille sannoille, voit hypätä vesitaksin kyytiin ja Valtosin ja Lichnoksen suuremmille rannoille. Suurempien rantojen tarjontakin on laajempaa, ja Valtosin ja Lichnoksen rannoilla voi harrastaa monenlaista vesiurheilua.

Löytöretkiä Pargassa

Pargan alue on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia vaikutteita ja kulttuureita. Pargassa ovat viihtyneet niin turkkilaiset, britit, venetsialaiset kuin ranskalaisetkin, jotka kaikki ovat jättäneet oman jalanjälkensä kaupunkiin. Kylään onkin aikojen kuluessa syntynyt lukematon määrä tarinoita ja kertomuksia, jotka paljastavat Pargan historian salaisuuksia.

Yksi tarinan aihe on esimerkiksi sataman länsipuolella oleva Venetsialainen linnoitus, joka on Pargan suosituin nähtävyys. Vuonna 1624 rakennettu Venetsialainen linnoitus sijaitsee Pargan laidalta löytyvän kukkulan päällä ja patikointi sinne on suosittua ajanvietettä. Vaikka linnoitus itsessään on hieno, myös patikkapolku sinne on huikaiseva elämys. Jos haluaa säästää voimiaan, voi vuokrata moottoripyörän jonka selässä huristelemalla pääsee vaikka vuoren huipulle saakka. Pikkukylät tarjoavat kaikenlaisille retkeläisille sopivia taukopaikkoja.

Sypressimetsän peittämät saaret kuuluvat maisemaan

Parga muistuttaa muodoltaan hieman amfiteatteria ja kaupungin edustalta löytyy pienen pieniä sypressimetsän peittämiä saaria kuin näyttelijöitä näyttämöltä.

IstockphotoParga, Kreikka
Auringon laskettua Parga näyttää toisen puolensa: pimeän tunnelmallinen kaupunki kannattaa kokea myös illalla.

Osaan saarista pystyy välillä kahlaaman matalan salmen yli, mikä on kuin tutkimusretki uudelle mantereelle. Yksi tällainen saari on Panagia, jolle pääsee kahlaamalla matalan veden aikaan. Saarella on myös nähtävää, sillä sieltä löytyy kaksi kirkkoa ja pieni ranskalaisten rakentama linnoitus.

Pargassa ei tarvitse tyytyä katselemaan merta rannalta, vaan voi katsella myös rantaa mereltä. Sievässä lahdenpoukamassa sijaitsevan Pargan satamasta löytyvillä värikkäillä veneillä pääsee helposti päiväretkille Kreikan eri kohteisiin. Päämääränä voivat olla esimerkiksi läheiset Paxoksen ja Anti-Paxoksen saaret.

>> Lue lisää vinkkejä Pargaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.