Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kreetan parhaat nähtävyydet – 3 paikkaa, jotka kannattaa kokea lomasaarella

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Suosittu lomasaari Kreeta tarjoaa paljon muuta tekemistä kuin rannalla tai uima-altaalla loikoilua. Tutustu ainakin näihin kohteisiin, kun lomailet saarella!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.09.2022
facebook   whatsapp

1. Knossoksen palatsin rauniot

Kreetan saaren pohjoisosassa, lähellä Heraklionin kaupunkia sijaitsevat Knossoksen palatsin rauniot ovat komea nähtävyys. Jopa 1 200 huoneen kokoisesta jättimäisestä palatsista ei ole nykyisin jäljellä muuta kuin rauniot, jotka antavat varsin hyvän kuvan siitä, kuinka vaikuttava rakennus oli kukoistuksensa aikana.

Knossoksen palatsi rakennettiin 2 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua, mutta jättimäinen palatsi tuhottiin noin 300 vuotta myöhemmin. Sen jälkeen se rakennettiin uudelleen ja tuhottiin taas. Palatsi löydettiin 1900-luvulla, jolloin myös muutamia sen osia jälleenrakennettiin.

Matkailijalle palatsin alueella riittää katseltavaa, ja vierailuun kannattaa varata useita tunteja aikaa. Paras aika vierailulle on joko aikaisin aamulla tai alkuillasta, jolloin päivän kuumimmat tunnit ovat joko jo menneet tai ovat vasta tulossa.

Kreetan parhaat nähtävyydet
Knossos on Kreetan suosituimpia nähtävyyksiä.

Knossoksessa on varsin helppo vierailla riippumatta siitä missä päin Kreetaa lomailee, sillä se on suosionsa vuoksi useimpien matkanjärjestäjien valikoimassa.

2. Saaren pääkaupunki Heraklion

Kreetan pääkaupunki Heraklion on monipuolinen matkakohde, joka jää monelta lomailijalta kokematta. Kreetan-matkan aikana Heraklionissa kannattaa vierailla ainakin yhden päivän ajan, jotta lomalla pääsee näkemään myös kreetalaista kaupunkielämää.

Myös Iraklion-nimellä tunnettu pääkaupunki on ollut historiansa aikana arabien, ottomaanien ja venetsialaisten hallinnassa, ja eri valtakausien vaikutukset näkyvät Heraklionissa edelleen. Kaupungissa onkin lukuisia historiallisia muistomerkkejä ja nähtävyyksiä, esimerkiksi venetsialaisia ja turkkilaisia suihkulähteitä sekä Martinengon vaikuttava linnake.

ShutterstockKreetan parhaat nähtävyydet
Heraklionin kaupunki tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää, kuten esimerkiksi tunnelmallisen sataman.

Heraklion on myös Kreetan shoppailukeskus, ja keskustan kaduilla on runsaasti mielenkiintoisia putiikkeja, joissa lomabudjetin voi tuhlata.

3. Aurinkoinen rantakohde Vai

Jos kaipaat vaihtelua omaan lomakohteeseesi mutta haluat edelleen nauttia rantaelämästä, suuntaa Kreetan koillisosassa sijaitsevalle Vai-rannalle. Siellä matkailijaa odottaa pitkä hiekkaranta, jota reunustavat lukuisat palmut.

Vai on Kreetan suosituimpia retkikohteita, sillä alueen komea palmumetsä on koko Euroopan suurimpia. Rannan palmut ovat myös ainoita kotoperäisiä palmuja koko Euroopassa.

ShutterstockKreetan parhaat nähtävyydet
Vain palmut on nähtävä Kreetalla.

Ranta on hyvin varusteltu, ja sieltä voi vuokrata esimerkiksi vesiskootterin. Rannan läheisyydessä sijaitsee myös kahvila. Hyvin hoidettu ranta on kesäsesongin aikana varsin suosittu. Vain palmurannalla vierailee eniten ihmisiä heinä- ja elokuussa. Muiden kuukausien aikana rannalla on yllättävän rauhallista.

Vain rannalle pääsee kätevästi esimerkiksi vuokra-autolla, sillä aivan rantaa vierustavan palmumetsän vieressä on parkkipaikka.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. On käyty toistakymmentä kertaa ja aina löytyy uutta.Saari on koluttu autoillen melko tarkkaan ja joka kerta tulee yllätyksiä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.