hero taustakuva

Kolme vinkkiä Kreetalle – näitä kokemuksia ei kannata jättää väliin

Flickr / canonim artikkelin kuva
Rantalomat
Rantapallon matkabloggaajat kertovat vinkkinsä Kreetalle. Ota kaikki irti lomastasi!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.02.2016
facebook   whatsapp

Knossos on vierailun arvoinen kohde

Historiallinen Knossos on Kreetan suosituimpia nähtävyyksiä, ja Pää pilvissä -blogia kirjoittavan Maarit Tolppasen mukaan paikka on suosionsa ansainnut.

– Kreeta on oivallinen kohde historian rakastajalle. Hanian ja Heraklionin kaupungeista löytyy hyvin vanhoja rakennuksia turkkilaisten ja venetsialaisten ajoilta. Mikäli haluaa kunnollisen annoksen historiaa, kannattaa suunnata yli kolme tuhatta vuotta sitten rakennetun legendaarisen Knossoksen palatsin raunioille. Palatsille ei ole Heraklionista pitkä matka ja sinne järjestetään myös paljon ryhmämatkoja. Alueella on siis paljon turisteja, mutta joukkoon sopii yleensä hyvin mukaan, Tolppanen sanoo.

Pronssikaudella rakennetussa palatsissa on Maarit Tolppasen mukaan edelleen paljon nähtävää ja alueella saa kulutettua helposti aikaa. Osia palatsista on remontoitu ja rakennettu uudelleen, joten täysin autenttinen paikka ei kuitenkaan enää ole.

– Mielenkiintoisia yksityiskohtia on nähtävissä esimerkiksi kuningattaren asuintilojen kylpyhuoneessa. Mieleen jäi myös huone, jossa oli ilmastointi sekä upeat maalaukset, Tolppanen muistelee.

>> Lue lisää vinkkejä Pää pilvissä -blogista!

Taverna Kreetalla
Taverna Mikion herkuista voi nauttia myös ulkotiloissa.

Syö paikallisessa tavernassa

Dreamstream-blogin Marianne Mäkinen suosittelee syömään Kreetan-loman aikana paikallisessa tavernassa ja maistelemaan herkullista kreetalaista ruokaa. Bloggaajan oma suosikki on Haniassa sijaitseva Mikio.

– Hanian kujat ovat pullollaan mitä erilaisempia ravintoloita. Lähes huomaamattoman Skoufon-kujan perukoilla sijaitsee pieni perhetaverna Mikio. Taverna on myös paikallisten suosiossa ja se kertookin siitä, että ruoka on rakkaudella tehty ja myös hinta-laatusuhde on kohdallaan, Mäkinen tietää.

Herkullisen ruoan lisäksi pieni perheravintola tarjoaa asiakkailleen viihtyisän ympäristön, minne voi istahtaa rauhassa nauttimaan lämpimästä lomapäivästä.

– Tavernalla on myös pieni viehättävä terassi, jonne on helteisenä päivänä mukava sujahtaa piiloon kujien kuhinaa, sanoo Mäkinen.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle Dreamstream-blogista!

Viinitila Kreetalla
Kreetan-loman aikana kannattaa vierailla myös paikallisilla viinitiloilla.

Piipahda kreetalaisella viinitilalla

Muru Mou -blogin Terhi Kokko suosittelee tutustumaan Kreetaan myös viinikohteena, sillä saaren viinit tarjoavat makuelämyksiä.

– Usein kuulee sanottavan että kreetalaiset viinit ovat mitäänsanomattomia eivätkä pärjää vertailussa maailman viineille. Saarella on kuitenkin lukuisia viinitiloja, ja markettien sijaan kannattaakin lähteä viiniostoksille suoraan sinne missä viinit valmistetaan, suosittelee Kokko.

Terhi Kokon mukaan monet kreetalaiset viinitilat toivottavat vieraat tervetulleeksi tutustumaan tilaan ja maistelemaan paikan viinejä.

– Yksi suosituista viinitiloista on Lyrarakis, joka sijaitsee noin 25 kilometrin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Heraklionista. Tilalla pääset tutustumaan viinin valmistukseen, maistelemaan eri viinejä ja tietenkin myös ostamaan suosikkisi tuliaisiksi. Henkilökunta on kreikkalaiseen tapaan todella ystävällistä ja lähtiessäni tilalta minua kehotettiin jopa napsimaan mukaani viinirypäleterttuja suoraan köynnöksistä niin paljon kun halusin, Kokko muistelee.

>> Lue lisää vinkkejä Muru Mou -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Canonim, Marianne Mäkinen, Anna Mattson

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.