Sarandë, Albania

Koe upea rantakohde Albaniassa – 5 syytä matkustaa Sarandëen

Suomalaismatkailijoidenkin rakastaman Korfun lomasaaren edustalla sijaitseva Albanian Sarandë tarjoaa upeita rantoja, mutta rannat eivät ole ainoa syy viettää lomaa tunnelmallisessa pikkukaupungissa.

1. Halpa hintataso

Balkanin alueella Euroopassa, Adrianmeren rannalla sijaitseva Albania on hyvin edullinen kohde, jota suuret matkailijamassat ovat vasta löytämässä. Koska matkailijoita on toistaiseksi verrattain vähän, ovat hinnat Sarandëssa ja muissa albanialaiskohteissa vielä todella edulliset.

Kahden hengen huone maksaa kolmen tähden hotellissa halvimmillaan noin 25 euroa yötä kohden. Vastaavasti kahden hengen huone neljän tähden hotellissa maksaa noin 40 euroa yöltä. Halvat hinnat näkyvät myös ruokailuissa: esimerkiksi ateria edullisessa ravintolassa maksaa noin viisi euroa. Albanialla on oma valuutta lek.

2. Lämmin ilmasto

Sarandën sijainti aivan Albanian eteläkärjessä on omiaan onnistuneelle kesälomalle, sillä lämpöä riittää: keskilämpötila on toukokuusta lokakuulle 20 asteen yläpuolella.

Sateet sijoittuvat talvikuukausille, sillä marras-, joulu- ja tammikuussa sataa eniten. Kaikkein vähiten sateita on kesä- ja heinäkuussa.

3. Kauniit rannat

Sarandë tunnetaan ensisijaisesti kauniista rannoistaan, jotka ovat monelle matkailijalle tärkein syy matkustaa albanialaiseen rantakaupunkiin. Turkoosi vesi ja vaaleat pikkukivirannat ovat tyypillistä Sarandëa. Valtaosa kaupungin rannoista sijaitsee hotellien yhteydessä, mutta siitä huolimatta rannat ovat avoinna myös muille kuin hotellien asiakkaille.

Albania
Kuva: Istockphoto
Albanian rannat ovat vielä säilyneet vapaina suurilta matkailijamassoilta.

Jos kaipaat perinteistä hienohiekkaista rantaa, sijaitsee sellainen noin 17 kilometrin päässä Ksamilissa.

4. Hyvät matkailupalvelut

Vaikka massaturismi onkin Sarandëssa vielä lapsenkengissä, on kaupungissa hyvät palvelut matkailijoille. Hotelleja on tarjolla mukavasti ja saatavilla on niin hyvin edullisia vaatimattomia majapaikkoja kuin korkeatasoisia, niin ikään edullisia hotelleja.

Myös ravintoloita, yökerhoja ja kahviloita on rutkasti. Varsinainen shoppailukohde Sarandë ei ole, mutta kaupungin pikkuputiikeista ja basaareista voi ostaa tuliaisia.

5. Yhdistä kaksi kohdetta samaan matkaan

Etelä-Albaniassa sijaitsevasta Sarandësta on lyhyt matka Kreikan Korfuun, sillä välimatkaa mantereelta saarelle on vain noin kymmenen kilometriä.

Matka taittuu lautalla, mutta kestää noin kaksi tuntia, sillä lauttareitit liikennöivät Sarandën ulkopuolella sijaitsevasta satamasta Korfun saaren pääkaupunkiin Korfuun, joka sijaitsee Sarandën eteläpuolella.

>> Lue lisää vinkkejä Albaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 11.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia