Kuva: Shutterstock
Kroatia

Koe jotain uutta Kroatiassa – 3 kiinnostavaa kohdetta

Joko Kroatian tunnetuimmat paikat on jo nähty? Kokeile jotain uutta ja tutustu näihin kolmeen tunnelmalliseen rantakohteeseen!

Cavtat

Etelä-Kroatian lomakaupunki Dubrovnik on tuttu useimmille, mutta oletko kuullut kaupungin eteläpuolella sijaitsevasta Cavtatista? Noin 20 kilometrin välimatka tekee Cavtatista helpon vierailukohteen myös Dubrovnikin-matkan yhteydessä ja päinvastoin: jos haluat vierailla matkasi aikana Dubrovnikissa mutta et nauti kaupungin kiireestä, on Cavtat mainio tukikohta.

Cavtat, Kroatia
Kuva: Shutterstock
Dalmatiassa sijaitseva Cavtat on kaunis rantakaupunki.

Cavtatin rantakaupungissa on näyttävä satama ja rantakatu, sekä muun Kroatian tavoin kristallinkirkkaat vedet ja kauniit maisemat. Kaupunki on Kroatian eteläisin lomakohde ja sijaitsee vain 22 kilometrin päässä Montenegrosta, joten matkan aikana voi piipahtaa vaivatta myös naapurimaan puolella. Kaupungissa on mainio majoitustarjonta, joten sopivaa hotellia tai kotimajoitusta ei tarvitse kauaa etsiä.

Cavtatiin pääsee helpoiten Dubrovnikista esimerkiksi vuokra-autolla tai bussilla.

Vodice

Adrianmeren rannalla, noin sadan kilometrin päässä Splitin pohjoispuolella sijaitseva Vodice tarjoaa runsaasti tekemistä matkailijoille. Aktiivilomailija viihtyy kaupungissa erinomaisesti, sillä Vodicen-loman aikana voi esimerkiksi sukeltaa, snorklata, ratsastaa, vaeltaa, pyöräillä, ajaa vesiskootterilla ja kokeilla vaikkapa laskuvarjohyppyä.

Vodice, Kroatia
Kuva: Shutterstock
Pieni satamakaupunki on tunnelmallinen erityisesti kesäkuukausina.

Kaupunki on tunnettu lähteistä ja se onkin nimetty niiden mukaan. Vodice on noin seitsemän tuhannen asukkaan pikkukaupunki, mutta pienestä koostaan huolimatta matkailijoiden kaipaamien palvelujen taso on Vodicessa hyvä. Esimerkiksi ravintoloita, baareja ja rantoja on useita.

Vodicen rannat ovat muun Kroatian tavoin kivirantoja, ja rantaviivaa on kilometreittäin, sillä se kattaa kaupungin edustan kokonaisuudessaan. Suosituimmat rannat ovat Plavan ja Hangarin rannat, missä on myös mainiot palvelut rantapäivää ajatellen.

Primosten

Noin 60 kilometrin päässä Splitistä sijaitseva Primostenin rantakylä on erinomainen kohde matkailijalle, joka kaipaa lomaltaan rauhaa ja aitoja kroatialaisia elämyksiä. Primosten on myös kroatialaisten suosima lomakohde, joka on parhaimmillaan kesäkuukausina, kun ravintolat ja hotellit avaavat ovensa.

Primosten, Kroatia
Kuva: Shutterstock
Aivan Primostenin vanhankaupungin tuntumassa pääsee nauttimaan rantatunnelmasta.

Perinteinen vanhakaupunki mukulakivikatuineen, tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat sekä herkulliset äyriäisruoat ovat Primostenin valtteja. Lyhyen matkan päässä sijaitsevat myös kuvankaunis Krkan kansallispuisto sekä Trogirin vanhakaupunki, joka on myös Unesco-kohde.

Primosteniin pääsee näppärästi Splitistä, sillä tiet ovat mainiossa kunnossa ja bussiyhteydet ovat hyvät. Matka taittuu vaivatta myös vuokra-autolla.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 14.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Mielenkiintoinen artikkeli. Kiitos siitä! Olemme juuri tänä keväänä matkalla Kroatiaan joten tämä oli hyödyllinen.

Itse suosittelisin Splitin lähellä Trogiria ja Pulan lähellä Porec Novigrad, Umag nimisiä paikkoja

Kokeilemisen arvoinen paikka on myös Biograd na Maru. Se sijaitsee vajaa 100 km pohjoiseen Splitistä. Se on Kroatian tenniskeskus. Uimaan pääsee ja kansaivälisyyttä lisää suuri gampingalue. Myös regatat tarjoavat mielenkiintoista seurattavaa. Vanha kaupunki on idyllinen ja kaunis. Et tarvitse edes kulkuvälineitä, kaikki on kävelymatkan päässä. Rannassa on paljon ravintoloita, joissa iltaisin löytyy elävää musiikkia. Rauhallinen ja viihtyisä paikka. Olin vaimoni kanssa moottoripyörällä liikkeellä ja aikomus oli vain käydä kahvilla ko paikassa. Viihdyimme siellä 10 päivää.

Cavtatista ei noin vaan poiketa lomasesongin aikana Montenegrossa. Syy, rajalla menee kumpaankin suuntaan pahimmillaan 4- 6 h. Tämä on tosi,koin tämän viime kesänä. Sama asia on jokaisella raja-asemalla Balkanilla. Bosnia Hertzegovinasta takaisin Groatiaan kesti koko päivän. Varakkaa aikaa, jos lento on lähdössä aikaan x !!!!

Koskaan ei ole ollut ongelmia rajalla paitsi kerran vain kun lapsilla passissa eri nimet kuin aikuisilla. kymmenen kertaa vuosienaikana mennyt montenegroon ja 6 kertaa bosniaan kroatiasta ja koskaan ole rajalla mennyt yli 45 minuuttia, on sitten ollut joko julkisella, vuokra-autolla tai omalla liikenteessä.