Kuva: Istockphoto
Lanzarote, Espanja

Unohda perinteiset Kanarian-kohteet – katso kuvat Lanzarotesta ja lähde

Kanariansaariin kuuluva Lanzarote on tuliperäinen saari, jonka erikoinen luonto tarjoaa vaihtelua perinteiselle rantamaisemalle.

Monipuolinen lomakohde

Espanjan Kanariansaarten saariryhmän itäisin saari Lanzarote on hyvä vaihtoehto perinteisille Kanarian-lomakohteille Teneriffalle ja Gran Canarialle.

Lanzaroten luonto on tulivuorten muokkaama, sillä 1700- ja 1800-luvuilla tapahtuneet tulivuorenpurkaukset peittivät jopa neljänneksen saaresta alleen. Karujen kuun pintaa muistuttavien maisemien vastapainoksi Lanzarotella on myös näyttäviä rantoja.

Saaren suosituimmat lomakohteet ovat Puerto del Carmen, Playa Blanca ja Costa Tequise. Valtaosa lomakohteista sijaitsee saaren kaakkois- ja etelärannikoilla.

1. Tutustu luontonähtävyyksiin

Omintakeisen maaston vuoksi Lanzarotella riittää erikoisia luontonähtävyyksiä. Vierailu Timanfayan luonnonpuistossa on mieleenpainuva kokemus kuun pintaa muistuttavan maaperän vuoksi, mutta Lanzaroten näyttävät rannat ja sinisenä hehkuva meri luovat myös mieleenpainuvan näkymän.

2. Vietä onnistunut rantapäivä

Turkoosi meri ja vitivalkoinen hiekka on yhdistelmä, joka kruunaa loman kuin loman. Lanzarotella on tarjolla monta erilaista rantanäkymää, joista perinteinen hiekkaranta on useimpien suosikki. Auringonlaskun värjäämä taivas tuulessa huojuvia palmupuita vasten takaa, että rantalomalla riittää kauniita hetkiä.

3. Näe mahtavia ajomaisemia

Ajaminen ei ole Lanzarotella ainoastaan paikasta toiseen liikkumista, vaan samalla myös mahdollisuus ihastella maisemia. Pienen saaren ehtii nähdä autolla muutamassa päivässä, joten auton vuokraaminen Lanzarotella on oikein mainio idea.

4. Tutustu sympaattisiin pikkukaupunkeihin

Lanzaroten saarella on useita kaupunkeja, joiden rentoon espanjalaistunnelmaan on helppo uppoutua. Mielenkiintoisia kohteita ovat muun muassa saaren keskiosassa sijaitseva Tequisen kylä, joka toimi aikaisemmin Lanzaroten pääkaupunkina. Myös nykyinen pääkaupunki Arrecife on vierailun arvoinen kohde, vaikka matkailijat jättävätkin kaupungin usein väliin.

5. Katsele tulivuoria

Tulivuorten muokkaama luonto kiinnostaa matkailijoita Lanzarotella. Vaikka saarella on runsaasti tulivuoria, eivät ne ole vaarallisia, sillä Lanzaroten tulivuorten ei odoteta purkautuvan ainakaan 200–300 vuoden sisällä.

>> Lue lisää vinkkejä Lanzarotelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / James Whitesmith, Getty Images

Päivitetty: 24.1.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia