Hyppää sisältöön

Uskoisitko? Kaikki nämä upeat paikat löytyvät Teneriffalta – 10 maisemaa, jotka on pakko kuvata lomalla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.03.2019
Näköalapaikkoja, upeita uima-altaita ja houkuttelevia rantoja - katso 10 maisemaa, jotka on pakko ikuistaa Teneriffalla.

1. Las Teresitas

Teneriffan pääkaupungin Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitseva Las Teresitas on eittämättä saaren kuuluisin ja valokuvatuin ranta. Parhaan kuvan saat ajamalla ylös näköalapaikalle, josta löytyy myös kirjava kokoelma graffiteja ja katutaidetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Auditorio de Tenerife

Santa Cruzin vierailulla ei kannata jättää väliin myöskään Auditorio de Tenerife -konserttisalia, joka muistuttaa Sydneyn kuuluisaa oopperataloa. Auditorio on Santa Cruzin kuuluisin maamerkki, jota ei voi olla huomaamatta kaupunkiin saavuttaessa.

Auditorio de Tenerife?

A post shared by Julia✌️ (@yulia800) on

3. Teide, Espanjan korkein huippu

Tulivuori Teide on Teneriffan tunnetuin nähtävyys ja koko Espanjan korkein huippu. Innokkaimmat nousevat aina 3 718 metriä korkean vuoren huipulle, mutta sitä varten tulee hakea lupa etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Saaren upein uima-allas

Valitsetko sinäkin hotellin uima-altaan perusteella? Jos todella haluat tehdä kaverit kateelliseksi, varaa yö Palacio de Isora -hotellissa Alcalan kylässä. Äärettömältä näyttävän infinity poolin kerrotaan olevan ei vain Teneriffan, vaan koko Euroopan pisin hotelliallas. Altaalle myydään myös päivälippuja.

5. Garachicon maisemapaikka

Yksi Teneriffan klassisista maisemapaikoista löytyy Garachicon pikkukaupungin yläpuolelta saaren pohjoisrannikolta. Garachicossa liikuttaessa ei kannata myöskään jättää väliin vierailua paikallisilla luonnon muovaamilla altailla.

6. Sunset 290 -maisemabaari

Nautitko auringonlaskusta mieluiten cocktail kädessä? Tee retki Sunset 290 -baariin, joka sijaitsee komealla paikalla Santa Ursulan pikkukaupungissa lähellä Puerto de la Cruzia. Ympäröivään maisemaan kauniisti sulautuvasta baarista saat parhaat auringonlaskukuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. ?

A post shared by Marco Quargnal (@marcoquargnal) on

7. Masca, maisema kuin sadusta

Teneriffan kenties valokuvatuin maisema löytyy Mascan vuoristokylästä, jonne tehdään paljon sekä opastettuja että omatoimisia päiväretkiä.

Mascasta lähtee myös yksi saaren tunnetuimmista vaellusreiteistä. Jos haluat yhdistää vierailuun liikuntaa, saavu Mascaan taksilla ja laskeudu sen jälkeen vaellusreittiä pitkin alas rantaan. Vesitaksit liikennöivät rannasta Los Gigantesiin, josta voit puolestaan napata taksin takaisin hotellille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Mirador Chipeque – pilvien yläpuolella

Jos haluat ihailla maisemaa pilvien yläpuolella, vuokraa auto ja suuntaa Mirador Chipequen näköalapaikalle saaren pohjoisosaan. Pilvimeri ja dramaattinen maisema La Orotavan laaksoon takaavat onnistuneet valokuvat. Parhaimmillaan näkymä on auringonlaskun aikaan.

The sound of silence #sunset

A post shared by Juan (@immelmanns) on

9. Kattobaari keskellä lomakeskusta

Kukapa ei rakastaisi kattouima-altaita ja -baareja? Playa de las Americasin lomakeskuksessa sijaitsevasta Tigotan-hotellista löytyy molemmat. Kattoterassin infinity pool on päivisin avoinna vain hotellin asukkaille, mutta Café del Mar -baari aukeaa illalla kaikille asiakkaille. Kattotasanteelta levittäytyy näkymä Playa de las Americasin ylle.

10. Teiden kansallispuisto

Teiden kansallispuistosta eivät kuvaukselliset paikat lopu kesken. Halusit sitten laakeita kuumaisemia, mielenkiintoisia kivimuodostelmia tai vuoriston kasvillisuutta, kansallispuistosta löytyy kaikkea.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fuerteventuran popcorn-ranta

Oletko nähnyt Kanarian oudoimman rannan? Täällä loikoilet popcornilta näyttävien korallien päällä

Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Säästövinkki Espanjaan: tässä ovat maan halvimmat ruokakaupat

Millaista on asua Kanariansaarilla?

Fuerteventuran nähtävyydet – 15 kiinnostavaa vinkkiä lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja