Kuva: Shutterstock
Ibiza, Espanja

Juhli aamuun asti Ibizalla – viisi parasta klubia, joissa koet unohtumattomat bileet

Legendaarisista juhlista tunnettua Ibizaa pidetään koko Euroopan parhaana bilekohteena – katso lista paikoista, jotka on pakko kokea lomasaarella!

Bileet ovat Ibizalla arkea

Espanjan legendaarisimpana bilesaarena tunnettu Ibiza on hyvin monipuolinen lomakohde, mutta saari on edelleen maineensa veroinen: täällä juhlat jatkuvat parhaimmillaan vuorokauden ympäri. Saarella on lukuisia legendaarisia bilepaikkoja ja monia uusia klubeja, joiden ansiosta viikon mittainen loma kuluu helposti pelkästään klubeja kiertämällä.

Nimekkäät DJ:t tanssittavat lomakansaa Ibizalla illasta toiseen, ja klubien toimintaperiaate on lähes kaikkialla sama: kauden aikana kullekin illalle on oma kiinnitetty esiintyjänsä, joka esiintyy samassa klubissa samana päivänä viikosta toiseen.

Bileloma on tehty Ibizalla varsin helposti, sillä valtaosa klubeista sijaitsee samalla alueella, lyhyen matkan päässä Ibiza Townista. Klubeille pääsee vaikkapa taksilla, mutta saarella liikennöi myös julkisen liikenteen verkostoon kuuluva Discobus, joka kuljettaa juhlijat perille.

Klubilippujen ostaminen on äärimmäisen helppoa, sillä lippuja myydään pankkiautomaateissa ympäri saarta. Liput voi ostaa etukäteen myös klubien verkkosivuilta.

Tutustu Ibizan legendaarisimpiin klubeihin ja lähde bilelomalle!

1. Ushuaïa

Ibizan parhaaksi klubiksi kehuttu Ushuaïa on paikka, jossa vietetty ilta ei unohdu. Miljöö poikkeaa tavallisista klubeista merkittävästi, sillä Ushuaïssa tanssitaan taivasalla bilehotellin sisäpihalla, ja halutessaan keikasta voi nauttia myös uima-altaasta käsin. Lentokentän läheisen sijainnin vuoksi sisäpihan keikkojen aikana yläpuolella lentää kymmeniä lentokoneita, jotka tuovat illan biletunnelmaan oman lisänsä.

Noin viiden kilometrin päässä Ibiza Townista sijaitseva Ushuaïa on saaren ykköspaikka iltabileitä ajatellen, mutta juhlinta loppuu klubilla jo puolenyön aikaan.

Henkilön JL (@johanneslovund) jakama julkaisu

Ushuaïa
Platja d’en Bossa, 10

2. Amnesia

Ibizan legendaarisimpiin klubeihin kuuluva, jo vuonna 1976 avattu Amnesia on äänestetty maailman parhaaksi klubiksi vuosina 2007, 2008 sekä 2009, ja tunnelma on edelleen sen mukainen. Amnesia sijaitsee Ibiza Townin pohjoispuolella, aivan eri suunnassa muista must-klubeista katsottuna.

Kahdesta salista koostuva Amnesia tarjoaa kävijöille monipuoliset vip-tilat, missä biletunnelmasta voi nauttia esimerkiksi kattoterassilla. Monien muiden klubien tavoin myös Amnesiassa on varattavissa vip-pöydät omalle seurueelle.

Amnesia
Ctra. Ibiza a San Antonio, Km 5

3. Hï Ibiza

Vuonna 2017 avattu Hï Ibiza -klubi on paikka, missä bileet jatkuvat aamuun saakka. Aiemmin legendaarisena Space-klubina toiminut paikka koostuu kolmesta salista, joissa kussakin järjestetään keikkoja. Aivan Ushuaïan vieressä sijaitsevalla Hï Ibizalla pääesiintyjät nousevat lavalle vasta keskiyön jälkeen.

Klubilla esiintyvät elektronisen musiikin kovimmat nimet, mistä syystä Hï Ibiza on nuoresta iästään noussut monien Ibizan-kävijöiden ykkössuosikiksi. Tyylikkäällä klubilla on pääesiintyjän lisäksi noin kuusi muuta esiintyjää joka yö.

Hï Ibiza
Platja d’en Bossa

4. Ocean Beach Club

Perinteisestä Ibizan klubielämyksestä merkittävästi poikkeava Ocean Beach Club tarjoaa mahdollisuuden nauttia perinteisesti Ibizan pool party -tunnelmasta. Unohtumattomat allasbileet Espanjan auringon alla ovat täynnä rentoa tunnelmaa, kauniita merinäkymiä sekä tietysti hyvää musiikkia.

Alue koostuu uima-altaista sekä aurinkopedeistä, ja useimmat kävijät varaavat käyttöönsä joko aurinkopedin tai pöydän päivän ajaksi. Samalla käytössä ovat klubin 600 neliömetrin kokoinen uima-allas ja sohvat. Juhlat alkavat jo varhain iltapäivästä ja kestävät pimeään saakka, jolloin valot syttyvät ja tunnelma vaihtuu rennosta lounge-meiningistä vauhdikkaiksi bileiksi.

Käyttäjän @yardiebarbie81 jakama julkaisu

Ocean Beach Club
Carrer des Molí, 12-14

5. Pacha

Amnesian tavoin jo 1970-luvulla perustettu Pacha on osa kansainvälistä klubiketjua ja edustaa Ibizan klubien hippiosastoa. Klubi on perustettu jo vuonna 1973 ja se sijaitsee Ibiza Townin koillisosassa. Klubin yhteydessä toimii myös ravintola.

Pachassa järjestetään teemabileitä, joiden aiheet vaihtelevat Pariisin glamourista kukkaistyylisiin hippibileisiin. Kunakin iltana lavalle nousee useampi nimekäs DJ.

Pacha
Avenida 8 de Agosto

>> Lue myös: Millaista on bilettää Ibizalla? 10 faktaa, jotka on hyvä tietää ennen matkaa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 1.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia