Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Jos luulit rantalomia tylsiksi, olet ehkä käynyt väärillä rannoilla – katso miten maaginen paikka Italiaan on piilotettu

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Yksi italialainen ranta jättää muut varjoonsa Amalfin rannikolla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.08.2019
facebook   whatsapp

Furore on persoonallinen ranta Italiassa

Tämän hetken hehkutetuimpia rantakohteita Euroopassa on Amalfin rannikko, joka sijaitsee Italian länsirannikolla Napolin eteläpuolella. Nimi on monille tuttu, mutta rannikon yksittäiset nähtävyydet eivät vielä ole koko kansan kohteita.

Alueella liikkuvat lomailijat eivät voi ohittaa Furoren rantaa samannimisessä kylässä lähellä Positanoa. Tavalliset pitkät hiekkarannat kalpenevat Furoren persoonallisen rannan rinnalla. Kahden kallionjyrkänteen väliin muodostuneelta rannalta kulkee kapea vesireitti merelle, ja kokonaisuuden kruunaavat 30 metriä korkea silta ja kallioon rakennetut vanhat talot.

Rannasta käytetään virallisesti nimeä Fiordo fi Furore eli Furoren vuono, vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen vuono. Furoren kylä puolestaan sijaitsee korkeammalla rannan yläpuolella.

Haastetta Furoren rantapäivään tuo se, ettei sinne pääse autolla. Paikan päällä on helpointa vierailla bussilla tai taksilla, jotka liikennöivät rannan ylittävää siltaa pitkin. Sillalta pääsee laskeutumaan alas portaita pitkin.

Suojaisessa paikassa sijaitsevalle rannalle paistaa aurinko vain aamupäivällä, joten se tarjoaa varjopaikan kuumimpina hellepäivinä. Koska tilaa on rannalla vähän, voi suosituimman matkailukauden aikaan odottaa ruuhkia. Heinäkuussa Furoren sillalta järjestetään vuosittaiset sukelluskilpailut.

Furore on saanut myös lempinimen “kylänä, jota ei ole olemassakaan”. Nimi juontaa juurensa siitä, että kylä oli piilossa kävijöiltä. Siellä ei myöskään ollut varsinaista keskustaa, vaan se koostui yksittäisistä rakennuksista. Tänä päivänä monet rakennuksista ovat museokäytössä.

Amalfin rannikolle on helpointa matkustaa lentämällä ensin Roomaan tai Napoliin ja jatkamalla matkaa vuokra-autolla. Jos viihdyt mieluummin uima-altaalla, löytyy Amalfin alueelta esimerkiksi hulppea, entiseen palatsiin rakennettu infinity pool Ravellossa tai ehkä koko Italian näyttävin maisema-allas.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Furoresta – haluatko sinäkin seuraavaksi tänne?

A post shared by T A M A R A ? (@tamfrancesconi) on

A post shared by INDY BLUE ? (@indyblue_) on

A post shared by Amanda Mocci (@35momenti) on

A post shared by Ömer Kavala (@kavalaomer) on

A post shared by Kieron Barton (@kieronbarton) on

A post shared by Liebe Barca (@liebe_barca) on

Lue myös: Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Lähde: Positano.com, Amusing Planet
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.