Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko tiesit tämän Thaimaan Krabista? 5 nopeaa faktaa

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Yllätä matkakumppanisi näillä nippelitiedoilla Krabilla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.01.2020
facebook   whatsapp

1. Provinssi ja kaupunki

Thaimaassa Krabilla on kaksi merkitystä. Nimellä voidaan tarkoittaa joko Krabin provinssia tai Krabi Townia, joka on vajaan 60 000 asukkaan kaupunki lähellä suosittuja lomarantoja. Krabi Town on monille matkailijoille tuttu paikka, jossa käydään ostoksilla tai josta etsitään jatkoyhteyksiä muualle Thaimaahan.

Krabin provinssiin kuuluu Ao Nangin lisäksi myös monia muita rakastettuja lomakohteita kuten Phi Phi -saaret sekä Koh Lanta. Kohteiden välillä on hyvät yhteydet.

2. Yksi Thaimaan vanhimmista asutetuista alueista

Krabin uskotaan olevan yksi Thaimaan vanhimmista asutetuista alueista. Arkeologisten löytöjen perusteella voidaan olettaa, että alueella on ollut asukkaita jo jopa 35 000 vuotta sitten.

Toinen ryntäys Krabille tapahtui noin 200 vuotta sitten, kun alueelle määrättiin rakennettavaksi elefanteille tarkoitettu kraal. Tämä tarkoittaa aitausta, johon vapaana eläviä elefantteja vangittiin työkäyttöön koulutusta varten.

Matkailijoille viihdekäyttöön alistettujen elefanttien näkeminen tuntuu pahalta. Thaimaassa elefantteja käytettiin satoja vuosia sitten muun muassa sota-alueilla sekä kulkuneuvoina ihmisten ja tavaroiden kuljetukseen.

3. Miten Krabi sai nimensä?

Krabi tunnettiin ennen nimellä Ban Thai Samor. Nykyinen nimi Krabi otettiin käyttöön 1870-luvulla, ja sen kerrotaan tarkoittavan miekkaa.

IstockphotoViisi faktaa Krabista
Krabi Townissa pääsee näkemään paikallista arkea.

4. Thale Waek – erkaneva meri

Thaimaassa puhutaan ilmiöstä nimeltä Thale Waek – merestä, joka jakautuu osiin. Tämä tarkoittaa laskuveden aikaan ilmestyvää hiekkakaistaletta, jota pitkin voi kävellä saarelta toiselle. Tätä voi kokeilla Koh Kain, Koh Tubin ja Koh Mohin saarilla sekä Koh Dam Hokilla ja Koh Dam Kwanilla.

Paikallisten mukaan paras aika todistaa jakautuvaa merta on joulukuusta toukokuun alkuun viisi päivää ennen täysikuuta tai viisi päivää sen jälkeen. Muista palata lähtöpisteeseen ajoissa ennen veden nousua.

5. Suomalaisantimet eivät ole kaukana

Krabi on samaan aikaan eksoottinen ja tuttu. Ao Nangin kaltaisessa matkailijoita varten rakennetussa lomakeskuksessa saa halutessaan jopa suomalaista ruokaa ja juomaa. Ao Nang Beach Resort -nimisen hotellin yhteydessä toimivassa Aning-ravintolasta saa koti-ikävän yllättäessä esimerkiksi lihapullia, lonkeroa ja suomalaista siideriä.

Juhlapyhien kuten joulun aikaan suomalaisilla on myös mahdollisuus nauttia Ao Nangissa kotimaiseen tyyliin valmistettuja juhla-aterioita.

Lue myös: Krabin paras nähtävyys on hulppea maisemapaikka – 1 237 porrasta vievät perille

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.