Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko kuulit? Leroksen lomasaari ihastuttaa Kreikassa – helppo yhteys Suomesta

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kreikan suosio matkakohteena tekee pienistä saarista nopeasti tunnettuja lomapaikkoja. Pikkuruinen Leros on säilynyt vielä toistaiseksi rauhallisena lomakohteena, mistä syystä saari on syytä kokea mahdollisimman pian.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.07.2018
facebook   whatsapp

Rauhallinen ja kaunis saari Kosin lähellä

Kreikan saaret tarjoavat upeita lomapaikkoja matkailijoille, jotka kaipaavat lomaltaan postikorttimaisemia. Turkoosi merivesi, kauniit valkoiset kylät, upeat rannat ja aito paikallinen elämänmeno ovat useimpien Kreikan-lomailijoiden haaveissa ja mikä parasta, kaikkea näitä on edelleen mahdollista kokea lomasaarilla – kunhan tiedät, minne mennä.

Dodekanesian saariryhmään lukeutuva Leros on kaunis saari, missä aito kreikkalainen elämänmeno ja Kreikan perinteinen postikorttimaisema todistavat paikan olevan kuin luotu lomaa varten. Patmoksen ja Kalimnoksen välissä sijaitseva pieni saari ei ole vielä suurten matkailijamassojen suosiossa, mikä on hyvä huomioida: siinä missä turistirysät loistavat poissaolollaan, myös matkailupalvelut ovat huomattavasti suosittuja lomasaaria vaatimattomammat.

ShutterstockLeros, Kreikka
Leroksen tunnelma on säilynyt autenttisena, sillä matkailijamassoja ei ole.

Noin kahdeksan tuhannen asukkaan Leroksella toimii kuitenkin lukuisia hotelleja ja ravintoloita, minkä lisäksi matkailijat voivat majoittua paikallisten pyörittämissä majataloissa.

Tekemistä Leroksella on rajoitetusti, mutta aktiviteettitarjonnan puute jättää aikaa nauttia rannoista, ruoasta ja tunnelmasta. Leros on kuitenkin erinomainen kohde sukeltajille, sillä saaren ympärillä on lukuisia pinnan alle uponneita haaksirikkoutuneita aluksia, minkä lisäksi alueella on myös koralleja.

Helppo yhteys naapurisaarille

Leroksella maisema on kuin millä tahansa kreikkalaissaarella: turkoosia merivettä, valkoisia kyliä, upeita ortodoksikirkkoja. Merenrantakylät ja pikkukaupungit sopivat erityisesti lapsiperheille ja muille matkailijoille, jotka arvostavat rantoja, rauhaa ja aitoa paikalliskulttuuria.

Egeanmerellä sijaitsevan saaren suurimmat keskittymät ovat Agia Marina, Alinda ja Lakki. Tunnetuin kohde on Agia Marina, minne saarelle saapuvat katamaraanit liikennöivät.

ShutterstockLeros, Kreikka
Tunnelmallisten kreikkalaiskylien lisäksi Leroksella on myös upeita rantoja.

Yhteydet saarelta ovat toimivat, ja Leroksen-lomaan voi yhdistää vaivatta vierailun esimerkiksi 20 minuutin laivamatkan päässä sijaitsevalla Lipsin saarella tai vajaan tunnin matkan päässä olevalle Patmokselle.

Pienelle kreikkalaissaarelle pääsee katamaraanilla monilta alueen saarilta. Suomesta Lerokselle voi matkustaa esimerkiksi Apollomatkojen kautta, joka tarjoaa saarelle matkoja Helsingistä. Suoria lentoja ei ole, vaan Lerokselle matkustetaan lentämällä ensin Kosin lomasaarelle ja jatkamalla sieltä matkaa.

>> Lue lisää vinkkejä Kreikkaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.