Hyppää sisältöön

Ihana Thaimaa – esittelyssä Koh Lantan parhaat rannat

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.02.2017
Lomailijoiden suosima Koh Lantan saari tarjoaa pitkiä hiekkarantoja ja upeita auringonlaskuja. Katso, missä koet saaren parhaat rantaelämykset.

1. Suurin ja suosituin Phra Ae eli Long Beach

Koh Lantan länsipuolella, noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä saaren keskuksesta Saladanista sijaitsee suosittu Phra Aen ranta. Tämä reilun neljän kilometrin mittainen ranta tunnetaan myös nimellä Long Beach.

Long Beachin kultaisella hiekkarannalla on vain muutamia vuokrattavia aurinkopetejä eikä siellä ole suuremmista turistikeskittymistä tuttuja kauppiaita. Paikka on siis ihanteellinen rauhaa kaipaavalle auringonpalvojalle. Innokkaan uimarin on hyvä huomioida, että ranta syvenee paikoitellen nopeasti. Lisäksi sadekauden aikaan merivirrat saattavat olla voimakkaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Long Beachiltä löytyy majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Lähellä rantaviivaa voi majoittua niin luksusresorttiin kuin vaatimattomampaan bungalowiin. Majoitusvaihtoehdot ovat keskittyneet rannan etelä- ja pohjoispäihin, jättäen keskiosan tyhjemmäksi. Tästä syystä ranta tuntuu toisinaan jopa autiolta myös huippusesongin aikana.

Long Beachilla on runsaasti palveluja. Ravintolat levittäytyvät hiekalle ja tarjoavat paikallisten herkkujen lisäksi joitain länsimaalaisia ruokia. Iltaisin on tarjolla tuoretta kalaa ja muita mereneläviä, joita kokit grillaavat rannalla. Asiakkaita viihdyttää usein paikallinen trubaduuri sekä tulishow-ryhmä. Yöelämää kaipaavan kannattaa kysellä paikallisilta missä milloinkin tanssitaan. Rantabaarit järjestävät vuorotellen bileitä, joihin juhlinta eri iltoina keskittyy.

Mikäli kaipaat lomallasi rannalla makoilun lisäksi muitakin aktiviteetteja, voi Long Beachilla suorittaa sukelluskurssin. Rannalta löytyy kansainvälisiä sukelluskouluja, jotka järjestävät myös snorklausreissuja. Sukellusopetusta suomeksi saa Saladanista, Raya Diversin Koh Lantan toimipisteestä.

2. Lapsiperheiden valinta Klong Dao

Saaren pohjoispäässä sijaitseva noin kaksi kilometriä pitkä Klong Dao houkuttelee etenkin lapsiperheitä. Ranta on hienoa hiekkaa ja sen matalassa vedessä perheen pienimpienkin on hyvä polskia.

Klong Daon ranta on palveluiltaan kaikista kehittynein. Sieltä löytyy majoitusta luksuksesta majataloihin sekä ravintoloita paikallisista kansainvälisiin. Lisäksi saaren keskusta Saladan on myös kävelymatkan päässä, missä sijaitsevat muun muassa optikko, apteekki ja terveysasema sekä lukuisia ostosmahdollisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiKlong Dao, Thaimaa
Pitkä Klong Dao -ranta on parhaimmillaan laskuveden aikaan, jolloin vesi laskee hyvin matalalle.

Klong Daolta voi myös vuokrata skootterin tai auton ja lähteä kiertämään saarta. Vasemmanpuoleinen liikenne on saarella rauhallista ja tasaisessa maastossa ajaessa ehtii katsella ympärilleen. Suosittu kohde on saaren toisella puolella sijaitseva Lanta Old Town, jossa voi tutustua saaren historiaan.

Klong Daolla järjestetään myös kokkauskursseja. Perinteistä thai-ruokaa voi opetella tekemään esimerkiksi saaren suosituimmassa Time for Lime -kokkikoulussa.

3. Rento Klong Khong

Klong Khongin tunnelmallinen ranta on suosittu etenkin reppureissaajien keskuudessa. Rannalla on viihtyisiä paikallisten pitämiä mökkikyliä, joissa voi majoittua vaatimattomasti tuulettimella varustetussa huoneessa. Varsinaista luksusmajoitusta ei tältä rannalta löydy, mutta laadukkaampiakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Mökkikylissä on peruspalveluita kuten ravintoloita ja pyykinpesumahdollisuus. Osa tarjoaa myös skootterivuokrausta ja auttaa varaamaan retkiä sekä lauttalippuja läheisille saarille.

Klong Khongin hiekka on karkeampaa kuin muilla rannoilla, ja laskuveden aikaan se soveltuu huonosti uimiseen. Useissa mökkikylissä kuitenkin on uima-alas, jossa vilvoitella.

Aikaa rannalla voi kuluttaa auringon palvonnan lisäksi esimerkiksi pelaamalla rantalentopalloa. Mikäli pallopeli ei tunnu omalta, kannattaa matkata rannalta hieman sisämaahan, josta löytyy Lanta Animal Welfare. Lanta Animal Welfare pitää huolta saaren lukuisista kulkukoirista. Koiria pääsee toimipisteessä ruokkimaan, ulkoiluttamaan ja silittämään.

Päivän kääntyessä iltaan kannattaa Klong Khongin rannalla ottaa hyvä asento ja ihailla auringonlaskua. Auringonlaskun jälkeen iltaa voi jatkaa rennosti reggae-bileissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Rauhallinen Klong Nin

Rauhallinen Klong Nin -ranta vastaa useimpien matkailijoiden mielikuvia Thaimaan paratiisirannoista. Lyhyen matkan päässä Koh Lantan pääkadulta sijaitseva pitkä hiekkaranta, turkoosi vesi ja ulapalla erottuvat saaret ovat kuin suoraan postikortista. Klong Nin sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Saladanista.

Inka KhanjiKlong Nin, Thaimaa
Rauhallinen Klong Nin -ranta sopii mainiosti esimerkiksi lapsiperheille.

Ranta on hyvin matala, joten se on omiaan niin auringonottoon kuin rantaleikkeihinkin ja sopii erityisen hyvin perheen pienimmille. Rannan varrella on lukuisia baareja ja ravintoloita, joten palveluja on runsaasti. Klong Nin -rannan molemmissa päissä on pieniä kallioita ja rauhallisia alueita.

Majoitustarjonta vaihtelee luksusresorteista vaatimattomiin tuulettimella varusteltuihin bungalowihin. Mikäli haluaa astua terassilta suoraan hiekalle, ovat Klong Ninin rantabungalowit oikea valinta. Kuten Long Beachilla myös Klong Ninin majoitustarjonta on sijoittunut pitkin rantaa, jonka ansiosta ranta ei tunnu koskaan ruuhkaiselle.

5. Luksusranta Kantiang Bay

Kantiang Bay on usein äänestetty yhdeksi Thaimaan parhaimmista rannoista. Tämän reilun kilometrin millaisen rannan kristallinkirkkaat vedet ja hieno hiekka vetävät puoleensa etenkin häämatkalaisia ja muita omaa rauhaa kaipaavia.

Tällä rannalla sijaitsee Koh Lantan ensimmäinen luksushotelli Pimalai. Rannalta löytyy myös muuta majoitusta, joista suurin osa soveltuu vaativampaan makuun. Majoituspaikat on rakennettu sademetsän ympäröivän kallion juureen sekä kielekkeille, ja niistä aukeaa uskomattomat näköalat Andamanin merelle.

Resorteista löytyy joitain palveluja kuten ravintoloita, baareja ja sukelluskouluja. Laajempia ostosmahdollisuuksia kaipaavan on kuitenkin suunnattava saaren muihin kyliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kantiangista on myös lyhyt matka saaren suojeltuun eteläkärkeen, jossa sijatsee Koh Lantan kansallispuiston päämaja. Alueella voi tehdä pienen patikkaretken ja nauttia sen jälkeen piknikin autiolla rannalla katsellen vanhaa majakkaa.

>> Lue lisää vinkkejä Koh Lantalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anu Vaheristo ja Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan tapakulttuuri

Huomioi Thaimaan tapakulttuuri lomalla – näiden vinkkien avulla et mokaa

Kuinka antaa tippiä Thaimaassa

Pitääkö Thaimaassa jättää tippiä? Näillä ohjeilla pärjäät lomalla

Päiväretket Bangkokista

Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 nopeaa vinkkiä täysin erilaisiin maisemiin

Wat Phra Kaeo

Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden avulla suurkaupunki tulee tutuksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja