hero taustakuva

Ihana Nizza! Esittelyssä parhaat rannat auringonpalvojille

Shutterstock artikkelin kuva
Ota kaikki irti Rivieran auringosta - esittelyssä Nizzan parhaat rannat.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 09.07.2018
facebook   whatsapp

Sininen taivas ja sininen meri

Nizzan rannat ovat suosittuja ajanviettopaikkoja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Kaupungissa on kaikkiaan 7,5 kilometriä uimarantoja – ja naapurikaupungeissa pitkin Rivieraa tietenkin paljon, paljon lisää. Nizzan päärannat sijaitsevat aivan vanhankaupungin vieressä, kätevästi ulottuvilla kaupunkipäivän lomassa vierailtavaksi.

Nizzasta löytyy sekä yleisiä että yksityisiä rantoja. Yleisiä rantoja voi kuka vain käyttää täysin ilmaiseksi, mutta yksityisillä oleskelusta maksetaan noin 10–20 euron päivämaksu. Näissä paikoissa tarjolla on erilaisia palveluja aurinkotuolien vuokrauksesta ravintoloihin. Monilla yleisilläkin rannoilla on toki matkailijan kaipaamat peruspalvelut, kuten suihkut ja wc:t.

Yksityisillä rannoilla oleskelu on rajattu maksaville asiakkaille, mutta kulku niillä ei sinänsä ole kiellettyä. Kaikilla rannoilla saa liikkua rantaviivaa pitkin kävellen. Nizzan rannoista monet syvenevät nopeasti ja niillä voi olla voimakkaita virtauksia, mistä syystä pienten lasten kanssa lomailevan kannattaa olla tarkkana vesileikkien kanssa.

Nämä ovat Nizzan ihanimmat aurinkorannat!

1. Kaupunkirannat Promenade des Anglaisin varrella

Ranskan Rivieralla talvehtineet englantilaiset rakennuttivat Nizzan komean rantapromenadin 1800-luvulla. Promenadin varrella on paljon hotelleja, ravintoloita ja mukavia ajanviettopaikkoja kesäiseen ulkoilmaelämään.

Promenade des Anglaisin rantaviiva kulkee useamman kilometrin verran aivan keskustan palvelujen tuntumassa. Tämä leveä rantakaistale täytyy auringonpalvojista jo aikaisin keväällä. Se on suosittu tapaamispaikka, lenkkeilyreitti ja tietenkin myös matkailijoiden ehdoton käyntikohde Nizzan-visiitillään. Vanhastakaupungista on vain kivenheitto rantabulevardille ja rannalla näkeekin usein turisteja, jotka pysähtyvät hetkeksi ottamaan aurinkoa ostoskassiensa kanssa.

ShutterstockNizzan rannat
Promenade des Anglais -rantakadun varrelta löytyvät Nizzan tunnetuimmat rannat.

Rantavarjoja ja -tuoleja voi vuokrata esimerkiksi Blue Beach, Hi Beach tai Beau Rivage -klubeilta. Näistä erityisesti Beau Rivagen ranta on tunnettu ja hyvälaatuinen – joskin hinnoiltaan melko korkea. Itää kohti kulkiessa Promenade des Anglais vaihtuu Jardin Albertin kohdalla Quai des États-Unis -nimiseksi. Tässä päässä katua Nizzan kaupunkiranta on rauhallisempi kuin kaikkein keskeisimmällä alueella.

2. Upeat maisemat Coco Beachilla

Nizzan yleisistä rannoista itäisin, Coco Beach, on kaunis kallioinen paikka, joka tarjoaa auringon ja uimisen lisäksi hienot maisemat kohti Baie des Angesin lahtea.

Ranta ei ole täälläkään hiekkaranta, mutta jos ehdit varata paikan kalliolta, pääset mukavasti tasaiselle alustalle. Coco Beachin väkimäärä vaihtelee paljon. Toisinaan ranta on hyvin hiljainen, toisinaan täyteen kansoitettu. Tuulisella säällä virtaukset voivat olla kovia, joten uimareiden kannattaa arvioida taitonsa olosuhteiden mukaisesti. Coco Beachilla on suihkut sekä peruspalvelut ja lisäksi rannalla sijaitsee myös samanniminen suosittu ravintola, joka tosin koki rajun tulipalon kesällä 2017 ja odottaa toistaiseksi tietoa jatkosta.

3. La Reserve sopii piknik-paikaksi

La Reserven ranta sopii niille auringonpalvojille, jotka eivät kaihda jyrkkiä kallioita. Tälle pienelle rannalle laskeudutaan rantakadulta kivisiä portaita pitkin. Tilaa ei ole erityisen paljon ja Nizzan tyypillisen tapaan myös La Reserve koostuu kalliosta ja mukulakivistä. Täällä veteen kuitenkin pääsee rappusia pitkin, joten muhkuraisilla kivillä ei tarvitse kävellä päästäkseen uimaan.

Maisema La Reserven rannalta on mitä mainioin ja sen kalliot ovat upea paikka vaikkapa auringonlaskun seurailuun. Suihkuja tai muita palveluja ei ole, mutta lähistöltä löytyy kyllä jokunen ruokapaikka nälän yllättäessä. Paras idea on kuitenkin ottaa omat eväät mukaan ja pysähtyä kaikessa rauhassa piknikille.

Riikka KrennAntibes, Juan-les-Pins
Antibesin parhaat hiekkarannat löytyvät Juan-les-Pinsistä. Matkaa näille rannoille Antibesin keskustasta on noin kaksi kilometriä.

4. Juan-les-Pinsissä voit nauttia hiekkarannoista

Jos tahdot viettää rantapäivän pehmeällä hiekalla, ei Nizzasta onneksi tarvitse lähteä kauas. Ota suunta länteen ja tee päiväretki Antibesiin tai Juan-les-Pinsiin joko junalla tai vuokra-autolla. Erityisesti Juan-les-Pins sopii perinteistä rantalekottelua etsivälle lomailijalle ja se on omiaan myös lapsiperheen tarpeisiin. Rantakadun palvelut kattavat kaikkea jäätelökahviloista vaateliikkeisiin. Kovista kivistä ole tietoakaan, vaan rannat ovat lämpimän pehmeää hiekkaa.

Juan-les-Pinsissä on sekä leveä julkinen ranta aivan liikekeskustan edustalla hyvien palvelujen äärellä että useampi yksityinen rantaklubi. Yksityisistä esimerkiksi Bretagne Beach tarjoaa kaikki mukavuudet ja viihtyisät puitteet rantapäivän viettämiseen.

>> Löydä edulliset lennot Nizzaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock ja Riikka Krenn

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Älkää unohtako Cannesia! (Tai unohtakaa vaan, jää sitten meille enemmän tilaa :)…) Siellä on hiekkaranta melkein joka paikassa ja vähintään yhtä ihana rantabulevardi.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.