Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ihana Amalfin rannikko – tämä kohde sopii romantiikannälkäisille

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kuvankaunis Amalfin rannikko on etenkin häämatkalaisten suosima kohde. Rannikolla toinen toistaan sievempi kylä koristaa maisemaa - tähän seutuun ei voi olla ihastumatta.
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 10.05.2019
facebook   whatsapp

Etelä-Italiassa Sorrenton niemimaalla sijaitseva Amalfin rannikko kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lumoavista maisemistaan ja aurinkoisesta säästään tunnettu rannikko sopii etenkin romantiikannälkäisille.

Amalfin rannikko tarjoaa nähtävää ja koettavaa muillekin kuin pariskunnille, sillä ympäristö tarjoaa hulppeat puitteet patikoinnille ja automatkalle. Italian roadtripistä haaveilevien kannattaa kuitenkin muistaa, että kapeat serpentiinitiet vaativat piskuisen auton ja hyvät hermot. Auringonpalvojalle tarjolla on rantoja, joilla voi uimisen lisäksi harrastaa myös erilaisia vesiaktiviteetteja.

Amalfin rannikolla kannattaa tutustua ainakin Amalfin kaupunkiin ja sen katedraaliin sekä rannikon kauneimpaan kaupunkiin Positanoon, jonka värikkäät talot ovat kuin suoraan satukirjasta. Lumoava Positano ei suotta ole hää- ja luksusmatkailijoiden suosiossa.

Katso kuvasarja Amalfin rannikolta!

Upeita maisemia Amalfin rannikolla

Amalfin rannikko tunnetaan erityisesti silmiä hivelevistä maisemista. Jyrkät, vehreät rinteet, pienet rannikkokaupungit ja Positanon suloiset pastellitalot tarjoavatkin pökerryttävää kauneutta niin pitkälle kuin katse kantaa. Kaiken tämän kruunaa tietysti auringossa kimalteleva Välimeri.

Värikkäitä taloja Positanolla

Noin 4000 asukkaan pieni Positano lienee yksi Amalfin rannikon kuvatuimmista kohteista. Syy tähän on ilmeinen, sillä rinteille rakennettu postikorttimainen hempeiden sävyjen kylä on kerrassaan lumoava näky. Tämä herttainen kylä tunnetaan myös erinomaisista ostosmahdollisuuksistaan ja herkullisesta ravintolatarjonnastaan.

Italialaista rannikkotunnelmaa

Amalfin rannikko henkii pittoreskia italialaista rannikkotunnelmaa, joka tempaa lomalaisen helposti mukaansa. Tuoksuvat sitruspuut, tunnelmallinen iltavalaistus ja historiallinen arkkitehtuuri jättävät muistijäljen, jota voi palata tunnelmoimaan pimeinä talvi-iltoina.

Rantaviivaa ja upeita lahtia

Amalfin rannikolla riittää rantaviivaa, mutta unelmanpehmeitä hiekkarantoja ei kannata odottaa. Useimmiten Amalfin rannat ovat pikkukivisiä, joilla viihtyy paremmin aurinkotuolilla kuin pyyhkeellä. Kivinen pohja takaa kuitenkin kristallinkirkkaan veden, joka yhdessä kauniiden lahtien ja lämpimän veden kanssa tekee Amalfin rannikosta houkuttelevan myös rantalomailijoille.

Vehreää luontoa

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva rannikko on upean vehreiden vuorien kehystämä. Amalfin rannikon ympäristö tarjoaa miellyttävät puitteet patikoimiselle kävelypoluilla tai varsinaisilla vaellusreiteillä. Kaunis ja usein liki koskematon luonto on yksi rannikon suurimmista vahvuuksista.

Arkkitehtuuria Amalfin rannikolla

Amalfin rannikon arkkitehtuurista tulee ensimmäisenä mieleen Positanon ihastuttavien talojen väriloisto sekä kenties näyttävä katedraali Amalfissa. Rannikolta löytyy kuitenkin myös muita ihastuttavia rakennuksia eri aikakausilta, ja vaikutelma on viehättävän boheemi.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock, Gettyimages

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Yliarvostettu turistirysä. Kaunista kyllä, mutta hullu, ahdas liikenne rantatiellä ja hirvittävät turistimassat näissä pikkukylissä nostaa stressin sellaiselle tasolle, että nautinto on kaukana. Koko ajan olet jumissa jossain. En voi suositella.

    100km etelämpänä oleva toinen rantareitti on paljon leppoisampi ja vähintään yhtä kaunis. Sapri erityisesti oli positiivinen yllätys.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.