Kuva: Shutterstock / Pit Stock
Hotellien vesipuistot

Hurjia vesiliukumäkiä ja mahtavia uima-altaita – kolme hulppeaa vesipuistoa, jotka sijaitsevat hotellissa

Haaveiletko vesileikkien täyttämästä aurinkolomasta? Nämä vesipuistoilla varustetut hotellit takaavat, että riemunkiljahdukset kuuluvat jokaiseen lomapäivään.

1. Atlantis The Palm, Dubai

Dubaissa mikään ei ole mahdotonta. Ei edes vesipuisto, jonka liukumäestä voi laskea turvallisesti haiden keskelle. Vuonna 2008 avattu Atlantis The Palm -hotelli herättää mielenkiinnon, sillä se tarjoaa mahdollisuuden majoittua vedenalaisessa sviitissä tai helikopteriajelun Dubain pilvenpiirtäjien lomassa.

Kaikilla hotellin vierailla on vapaa pääsy Aquaventure Waterpark -vesipuistoon, joka sijaitsee Atlantis The Palm -hotellin yhteydessä. Yli 30 vesiliukumäkeä, takaavat vauhtia kaikenikäisille. Vetonaulana on muun muassa pyramidin muotoinen vesiliukumäki, joka pudottaa laskijan lähes pystysuoraan 30 metrin sekuntivauhtia haiden ympäröimään vedenalaiseen tunneliin.

Atlantis The Palm, Dubai, Arabiemiraatit

2. Fodele Beach, Kreeta

Suomalaismatkailijoille tuttu Kreeta hemmottelee eritoten vesipetoja. Kun haluat nauttia perhelomasta täysin siemauksin, on Fodele Beach -hotelli takuuvarma valinta. Vai miltä kuulostavat hotellin yhdeksän vesiliukumäkeä, joista pisin on lähes 80 metriä pitkä?

Liukumäkien joukossa on muun muassa vapaapudotuksen tunteen tuova 30-metrinen liukumäki, kamikaze-liukumäki sekä kolme vesiliukumäkeä, joissa lapset vanhemmat voivat laskea yhdessä lapsen kanssa. Liukumäkien lisäksi vesipuistossa on alle viisivuotiaille lapsille suunnattu oma alue. Ikimuistoisen loman kruunaavat vesipuistosta avautuvat vuoristomaisemat.

Fodele Beach, Kreeta, Kreikka

3. Aquaworld Waterpark, Budapest, Unkari

Euroopan suurimpiin sisävesiteemapuistoihin lukeutuva Budapestin Aquaworld Waterpark yllättää kävijän, sillä vesipuiston seinien sisältä löytyy Kambodžan tunnetuimman symbolin, Angkor Watin temppelin inspiroima vesipuisto. Valtavan, 73-metrisen lasikupolin suojaamassa tropiikissa on kaiken kaikkiaan 11 vesiliukumäkeä.

Uima-altaita vesipuistossa on yhdeksän, ja niiden joukossa on perusaltaiden lisäksi myös surffausallas, jossa voi haastaa tasapainoaan ja opetella surffaamaan.

Aquaworld Waterpark, Budapest, Unkari

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock / Pit Stock ja Instagram

Päivitetty: 16.1.2020

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia