Kuva: Shutterstock
Dugi Otok, Kroatia

Haluatko kuulla Kroatian parhaiten säilyneen salaisuuden? Tällä saarella ehdit vielä käydä ennen kuin muut kuulevat siitä

Zadarin saaristosta löytyy ihania rantoja ja koskematonta luontoa.

Miksi tätä kroatialaista saarta ei tunneta paremmin?

Etsitkö Kroatiasta uutta saarikohdetta, jossa et vielä ole käynyt? Jos haluat puhtaita rantoja, kirkkaita vesiä tai upeita vaellusmaisemia, kokeile Dugi Otokin saarta Zadarin edustalla.

Vaikka Kroatian suosituimmat saaret ovat kauniita, voivat ne joidenkin makuun olla kesällä jo liian ruuhkaisia. Hvar on bilettäjien suosiossa, ja Brač on vilkas päiväretkikohde helppojen yhteyksien päässä.

Dugi Otok on onnistunut pysymään rauhallisena sijaintinsa takia. Kaikki Kroatian vilkkaimmat lomasaaret sijaitsevat maan kahden kärkikohteen Dubrovnikin ja Splitin kupeessa. Koska Zadarissa käy vähemmän turisteja, ovat sitä ympäröivät saaretkin vähemmän tunnettuja.

Dugi Otok tarkoittaa kirjaimellisesti pitkää saarta, ja pituutta sillä onkin 45 kilometriä. Saaren isoimmat kylät ovat nimeltään Sali, Bozava ja Brbinj, jonne lautat saapuvat. Kovin isoista keskittymistä ei kuitenkaan voida puhua – koko saarella on alle 2 000 vakituista asukasta. Kylissä on jonkin verran hotelleja.

Dugi Otokin parhaat nähtävyydet

Dugi Otokin paras ranta on Sakarun, josta käytetään myös nimeä Saharun. Luonnonkauniissa poukamassa sijaitseva ranta löytyy saaren pohjoisosasta. Noin kuuden kilometrin päässä seisoo Veli Ratin majakka, jota kannattaa käydä katsomassa samalla reissulla.

Sakarunin rannalla vesi on kirkasta ja turkoosia, eikä sinne synny samanlaisia ruuhkia kuin Kroatian ykköskohteissa. Monet pitävät sitä yhtenä koko Kroatian kauneimmista rannoista.

Toinen ehdoton käyntikohde saarella on Telašćican luonnonpuisto. Maisemat ovat dramaattiset: täältä löytyy jyrkkiä merestä nousevia kallioita, vehreää kasvillisuutta sekä pikkusaaria. Yksi upeimmista yksityiskohdista on Mir-järvi, joka näyttää hienolta lähes meren vieressä.

Saarelle on piilotettu myös salaperäisiä sukellusvenetunneleita, jotka saattavat kiinnittää veneilijöiden huomion. Tunneleita käytettiin entisessä Jugoslaviassa sotien aikana.

Zadarin saaristossa on muitakin mielenkiintoisia paikkoja kuten esimerkiksi sydämen muotoinen saari Galešnjak. Täydellisen mallista autiosaarta on jo ehditty tituleerata rakastavaisten saareksi.

Zadariin ei liikennöidä Suomesta suoria lentoja. Kaupunkiin on helpointa matkustaa lentämällä Splitiin, joka sijaitsee noin 160 kilometrin päässä. Lauttamatka Zadarista Dugi Otokille kestää noin puolitoista tuntia.

Katso alta kuvia Dugi Otokin saarelta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Näin onnistuu saarihyppely Kroatiassa – lue vinkit ja lähde

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 3.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia