Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Espanjan upeat rannat – kuusi kaunista kohdetta, jotka haluat nähdä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Espanja on rantalomailijoiden suosikkikohde ja maasta löytyykin lukuisia upeita rantoja. Katso kuusi ihanaa rantaa, joihin pääset kätevästi lomailemaan Suomesta!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 20.05.2020
facebook   whatsapp

1. Cala Macarella ja Cala Macarelleta

Cala Macarella ja Cala Macarelleta ovat tyypillisiä esimerkkejä Menorcan saaren upeista rannoista ja ne kuuluvat saaren parhaimmistoon. Rantamaisema koostuu valkoisesta hiekasta, kirkkaan turkoosista vedestä ja rantaa reunustavista vehreistä puista. Lähes vierekkäin sijaitsevista rannoista Cala Macarella on suurempi.

Cala Macarelletan maisemat ovat kuin postikortista.

Cala Macarella ja Macarelleta sijaitsevat vajaan tunnin ajomatkan päässä Ciutadellan kaupungista. Perillä pääsee autolla ja bussilla, ja alueelta löytyy myös muita kauniita rantoja. Upeiden maisemiensa vuoksi rannat houkuttelevat paljon vierailijoita, mikä saattaa näkyä ruuhkaisuutena erityisesti kesäkuukausina.

2. La Granadella

La Granadellan ranta sijaitsee Costan Blancalla Alicanten provinssissa hieman Benidormista ja Alteasta pohjoiseen. Noin 150 metriä leveää hiekkarantaa pidetään yhtenä Espanjan parhaista ja kauniina päivinä se houkutteleekin runsaasti auringonpalvojia.

Shutterstock
La Granadella ranta on helposti saavutettavissa Alicantesta käsin.

Rannalla on myös mainiot snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Rantamaisemia voi myös ihastella kajakista, joita voi vuokrata. Rannalla on hyvät palvelut ja useampi ravintola, joten se on helppo kohde viettää vaikka koko päivä.

3. Cala Mesquida

Yli 300 metriä leveä, vaaleahiekkainen Cala Mesquida tarjoaa kauniin ja rauhallisen paikan rantapäivän viettoon Mallorcalla. Cala Mesquida on suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, sillä ranta on melko matala. Ajoittain saattaa kuitenkin esiintyä voimakkaita aaltoja ja virtauksia.

Shutterstock
Cala Mesquida on erityisesti perheiden suosiossa.

Rannalta saa vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, minkä lisäksi palveluihin kuuluu esimerkiksi ravintola. Vesiurheilumahdollisuuksia rannalla ei juurikaan ole. Rannalle pääsee helposti esimerkiksi autolla.

4. Cala Fonda

Parin kilometrin päässä Tarragonan kaupungin ulkopuolella sijaitseva Cala Fonda on yksi rannikon parhaista rannoista ja se on säilynyt lähes koskemattomana. Kaunis vaaleahiekkainen ranta on vehreän metsän ympäröimä.

Shutterstock
Cala Fondan kaunis ranta on säilynyt lähes koskemattomana.

Rannalla on mainiot puitteet auringon ottamiseen ja uimiseen. Reilut 200 metriä leveällä rannalla riittää tilaa ja vesi on miellyttävän lämmintä eikä suurta aallokkoa tarvitse pelätä. Rannalla ei ole tarjolla palveluita, joten omat eväät on syytä ottaa mukaan.

5. Cala d’Hort

Ibizan lomasaari tunnetaan upeista rannoista, joista yksi on ehdottomasti Cala d’Hort. Rannan valkea hiekka ja turkoosi merivesi luovat jo itsessään upean näkymän, jota täydentää merestä kohoava Es Verdan kivikkoinen saari.

Shutterstock
Cala d’Hortin rannan vieressä sijaitsee Es Vedran saari.

Cala d’Hort on suosittu eri ikäisten lomailijoiden keskuudessa, joten kesäkuukausina rannalla on ajoittain melko täyttä. Rantapäivän jälkeen kannattaa jäädä myös katsomaan auringonlaskua.

6. Playa Burriana

Etelä-Espanja ja erityisesti Aurinkorannikko ovat suomalaislomailijoiden suosiossa, mutta harvempi on käynyt vielä Nerjassa. Nerjan alueelta löytyy lukuisia kauniita rantoja, joista näkemisen arvoinen on varsinkin Burrianan ranta.

Shutterstock
Burrianan rannalla on mainiot puitteet rennon lomapäivän viettoon.

Burriana on leveä, vaaleahiekkainen ranta Nerjan itäosassa. Rannalla on monipuoliset palvelut, kuten suihkut, lasten leikkialue ja urheilumahdollisuuksia. Nälän yllättäessä apu löytyy ravintoloiden täyttämältä rantakadulta.

Lue lisää vinkkejä Espanjaan Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.