hero taustakuva

Näin joulua vietetään Kanarialla – olisitko mieluummin palmun alla?

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Kanariansaarilla on helppo rentoutua jouluna, sillä ravintoloissa pääsee valmiiseen pöytään ja sää on kotimaata lämpimämpi.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 21.12.2017
facebook   whatsapp

Suosittu joulukohde

Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret ovat Euroopan suosituimpia kohteita myös jouluna. Saariryhmän lomakohteissa eletään vuoden kiireisintä aikaa, kun ihmismassat pakenevat talven kylmyyttä etelän lämpöön. Lentokentät voivatkin olla tukossa joulun kynnyksellä.

Kanarialla jokainen luo haluamansa joulun. Yksi pistää tonttulakin päähän, toinen vaihtaa uimahousut jalkaan ja säntää aaltoihin polskimaan. Matkatoimistot järjestävät usein pientä joulunajan ohjelmaa, joten saattavatpa matkailijat nähdä vilauksen joulupukistakin.

Varma paikka Kanarian-matkalle on siisti ja kaunis Teneriffa, jossa on kaikkea, mitä lomalta voi toivoa: palmujen reunustamia hiekkarantoja, rantabulevardeja, Euroopan suurimpiin lukeutuva tulivuori Teide ja vaihtelevaa maastoa patikoimiseen. Tutkittavaa riittää ja suureen saareen voi tutustua kätevästi vuokra-autolla.

Villasukat mukaan

Joulu on Kanarialla erilainen kuin Suomessa jo pelkästään sään vuoksi. Kanarialla lämpötila pyörii päiväsaikaan parissakymmenessä asteessa, mutta voi vaihdella suuresti. Aurinko painuu ajoittain pilveen eikä sadekuuroiltakaan voi aina välttyä. Päiväsaikaan voi olla ilman paitaa, mutta öisin lämpötila voi painua niinkin matalalle kuin 10 asteen tuntumaan.

Viileän varalle on hyvä varustautua lämpimin vaattein, sillä hotelleissa ei välttämättä ole lämmitystä. Teneriffan Teide saattaa saada jopa lumipeiton.

Joululauluja ja hyvää ruokaa

Monia yhtäläisyyksiäkin Suomen jouluun on. Jouluvalot ja -koristeet piristävät katukuvaa, ja kaupoissa kuulee joululauluja. Teneriffan suomalainen evankelis-luterilainen seurakunta järjestää kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia ja jouluaaton hartauden.

Joulua ei siis pääse täysin pakoon Kanariallakaan, mutta se ei tule myöskään tuputettuna korvista ulos.

Jouluna Kanariallakin nautitaan hyvästä ruoasta perheen parissa. Pääosassa ei paikallisilla kuitenkaan ole kinkku, vaan esimerkiksi äyriäiset ja kalkkuna. Jälkiruuaksi tarjoillaan perinteisiä makeita leivonnaisia. Jouluaterioita löytyy moneen lähtöön ja perisuomalaiseen makuun sopivan aterian saa suomalaisesta ravintolasta.

Pöytiin on tunkua

Kaupat ja ravintolat ovat auki lähes normaalisti jouluna ja vuodenvaihteessa. Juhlava pukeutuminen on suotavaa. Hinnat ovat suositun sesongin mukaisesti korkeat, ja pöytävarauksen tekeminen ravintolaan on suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti jouluherkuista voi nautiskella hiekkarannalla makoillen, kuplivaa siemaillen ja veden liplatusta kuunnellen.

Joulun ja uudenvuoden jälkeiset päivät ovat lepopäiviä, jolloin kaupat ja ravintolat ovat tavallisesti kiinni. Loppiainen on niin ikään pyhä, jolloin jaetaan lahjoja – tosin huomattavasti Suomea pienemmässä mittakaavassa.

Jouluna Kanariallakin rauhoitutaan ja viihdytään läheisten seurassa. Ehkä tämä on helpompaa lomalla etelässä kuin jouluhössötyksen keskellä kotimaassa. Meno yltyy riehakkaaksi vasta vuodenvaihteessa, jolloin kilistellään maljoja ja katsellaan ilotulituksia.

Teksti: Riku Roslund
Kuva: Istockphoto

Löydä halvat lennot Kanariansaarille >>

Lue kommentit (15) Jätä kommentti

 1. ei hajukaan missä joulua viettää. Lämpöisessä olisi mukava olla.


 2. Yrittäjän kiireistäkin kiireisempään arkeen tuli terveydellinen häikkä ”kivasti” näin joulun alla. Joutuu myymään tärkeille asiakkaille ei oota ja pienellä paikkakunnalla asettumaan neljän seinän sisälle ettei turhat juorut lähde liikenteeseen tämän operaation jälkeen mikä aiheuttaa tod.näk. mustan silmän. Joulu kaukana lumesta ja jäästä ja turhaakin turhemman uteliaista kyläläisistä olisi tosi tervetullut! !


 3. Vaihtelua….jäisi joulustressi täälläkim hössöttämättä.:)


 4. Vaihtaakko joulu anopin ja appiukon eukon veljen kanssa täällä kotona johonkin muuhun? Kyllä:)


 5. lämpöö kaipais kun duunit loppuu just sopivasti ennen joulua.


 6. Joulu ahdistaa. Vanhemmat eronneet ja sitä pitäis viettää mutsin kans kahestaan. Isoäiti haudattiin jouluna. Tytär asuu ulkomailla. Yks joulu olin kanarialla ja kaik ahdistus häipyi ja jäi kerrankin joulusta hyvä mieli!


 7. olisi ihanaa päästä johonkin,Nokian lopareiden takia, alkaa seinät kaatua päälle ,emännän kanssa pihan kiertäminen alkaa tympiä!!!!!!!


 8. olisi ihanaa päästä pakkasta ja lunta pakkoon hetkeks..


 9. Kyllä sieltäkin suomalaista jouluruokaa saa


 10. Ihanat suomalaiset jouluruoat pitää saada ravintola Kuparipannun taikomana ja hyviä ovat kaikki.


 11. Hei vain ja pikku huomautus kanarian viihde paikoista. Eihän voi olla puhumatta Tiffanysta ,kanarian vanhimmasta suomi ravintolasta. Paikka täyttää helmikuussa 30 v. Vaikka paikka ei olisikaa lemppari paikka niin jokainen siellä käy ja muistelee menneitä.. Paljon on pareja jotka ovat kohdanneet Tiffanyssa ja viettävät tapaamis päiväänsä vuodesta toiseen siellä. Tälläisessä jutussa olisi pitänyt olla ehdottomasti maininta paikasta. Terv. Mimmi.


 12. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.