Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Dubai nostaa suosiotaan – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Suunnitelmissa matkaa Dubaihin? Lue bloggaajien vinkit lomaa varten!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.10.2016
facebook   whatsapp

Dubai tarjoaa loputtomasti nähtävää lomailijalle

Dubain suosio on kasvanut suomalaisten matkailijoiden keskuudessa räjähdysmäisesti viime vuosina. Lentoyhteydet Suomesta ovat parantuneet, ja Dubaista on tullut varteenotettava haastaja talvikauden ikisuosikille Kanariansaarille.

Matkailijoita vetävät Dubaihin varma lämpö, kohtuullinen lentoaika, siisteys, eksotiikka ja hulppeat puitteet. Suuruudenhulluudestaankin tunnettu Dubai on verrattain kallis kaupunki, jossa ravintoloihin ja ostoksiin saa kulumaan sievoisen summan rahaa niin halutessaan – vain taivas on rajana.

Dubai tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä myös budjettimatkailijalle. Pienemmälläkin reissubudjetilla on mahdollista kokea Dubain ihmeet ja ainutlaatuinen tunnelma.

Matkabloggaajat ovat ihastuneet Dubaihin ja jakaneet kokemuksiaan kohteesta ahkerasti blogeissaan. Poimi parhaat vinkit alta!

1. Vinkit onnistuneeseen Dubain lomaan

Dubai on kaupunki, jossa matkailija törmää helposti runsaudenpulaan. Tämän vuoksi matkan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta lomasta saa mahdollisimman paljon irti.

Tuntematon Turisti -blogia kirjoittava Sanna tutustui Dubain-lomallaan kaupunkiin perusteellisesti, ja omista kokemuksistaan inspiroituneena kokosi blogiinsa vinkkejä matkaa suunnittelevalle.

Sanna / Tuntematon turistiDubain palmusaari
Dubai tunnetaan yltäkylläisistä projekteistaan – kuten palmun muotoisesta saaresta.

Hyvän ruoan ystävän suosikkinakin tunnettu Dubai sai Sannan kokeilemaan kaupungille ominaisia buffetteja ja tasokkaita ravintoloita. Hän teki huomion, että Dubain ruokapaikoissa voi säästää pitkän pennin kunhan tietää oikeat keinot. Myös kaupungin edulliset timantit houkuttelivat bloggaajaa.

>> Poimi vinkit Dubain matkalle Tuntematon Turisti -blogista!

2. Koe rantabulevardin tunnelma Dubaissa

Dubain on yltäkylläisen kaupunkiympäristön ohella myös rantakohde, mikä tekee kaupungista monipuolisen lomanviettopaikan.

Elämää ja matkoja -blogin Mia kirjoittaa blogissaan suosikkipaikoistaan Dubaissa, ja The Walk -rantabulevardin alue saa bloggaajalta kehut niin ajanvietto- kuin majoitusmielessäkin.

Mia / Elämää ja matkojaDubain The Walk -rantabulevardi
The Walk -rantabulevardi on helppo paikka kulkea jalkaisin.

Mia kertoo ihastuneensa etenkin alueen rauhalliseen tunnelmaan ja hyvään palveluvalikoimaan: The Walkilta löytyy laadukkaita ravintoloita ja kauppoja sekä hyvätasoisia hotelleja. Muusta Dubaista poiketen The Walk on myös kävelijäystävällinen alue, ja tarjoaa viihtyisän paikan laatuajan viettämiseen perheen ja ystävien kanssa.

>> Lue lisää Dubaista Elämää ja matkoja -blogista!

3. Nauti illallinen seitsemän tähden hotellissa

Dubai on täynnä nähtävyyksiä ja elämyksiä, joiden kautta matkailijan on mahdollisuus tutustua yltäkylläiseen elämäntapaan.

Laura’s Itinerary -blogin Laura Hämynen päätti kokeilla maailman ainoassa seitsemän tähden hotellissa Burj al Arabissa sijaitsevaa ravintolaa miehensä kanssa.

Laura HämynenRavintolaillallinen Burj Al Arab -hotellissa
Laura Hämynen kävi illallisella maailman ainoassa seitsemän tähden hotellissa.

Ravintolavarauksen tekeminen on Hämysen mukaan ainoa keino päästä tutustumaan kyseiseen luksushotelliin siellä yöpymisen ohessa, ja hän suositteleekin kokemusta varauksettomasti Dubaihin saapuvalle matkailijalle.

Hämynen kehottaa tarkistamaan hintatiedot etukäteen yllätysten välttämiseksi: esimerkiksi viinin hinta saattaa hipoa taivaita.

>> Lue lisää ravintolakokemuksesta sekä hinnoista Laura’s Itinerary -blogista!

4. Miten liikkua Dubaissa?

Dubai on kaupunki, jota ei ole suunniteltu jalankulkijoita huomioiden. Tämän vuoksi matkailija joutuukin usein turvautumaan julkiseen liikenteeseen tai takseihin liikkuessaan alueelta toiselle.

Archie gone Lebanon -blogia kirjoittava Inka Khanji vieraili taannoin Dubaissa ja teki huomion, että julkisen liikenteen käyttö on helppo ja miellyttävä keino ottaa aavikolle rakennettu metropoli haltuun.

Inka KhanjiDubain metro
Metro on kätevä tapa liikkua Dubaissa.

Dubain metro on kätevä ja edullinen tapa liikkua, ja voipa siinä valita halutessaan jopa matkustusluokankin. Khanji on listannut hyödyllisiä vinkkejä myös taksinkäyttöön Dubaissa.

>> Lue lisää Dubaissa liikkumisesta Archie gone Lebanon -blogista!

5. Dubai sopii myös lapsiperheelle

Dubai on kohde, jossa aika kuluu mukavasti myös lasten kanssa eikä tekeminen varmasti lopu kesken. Lapsiperheille on tarjolla lukuisia aktiiviteetteja, joissa viihtyvät myös vanhemmat.

Destination Loma -blogia kirjoittavat Satu Kivilahti-Rehn ja Mikael Rehn tutustuivat Dubaihin perheen pienimmän silmin. Perhe koki Dubain turvalliseksi ja siistiksi kohteeksi lapsen kanssa matkaavalle, ja huomioi positiivisena seikkana myös humalaisten poissaolon.

Mikael RehnVesipuisto Dubaissa
Lapsiperheet viihtyvät Dubaissa esimerkiksi vesipuistossa.

Kivilahti-Rehnin perheen lomaan sisältyi muun muuassa elämyksiä vesipuistoissa, eläintarhoissa, huvipuistoissa. Loman aikana vierailtiin myös vaikuttavissa sisäleikkipuistoissa.

>> Lue kattava postaus lapsiperheen Dubaista Destination Loma -blogista!

6. Dubain-matka onnistuu pienemmälläkin budjetilla

Vaikka Dubaista puhutaan paljon luksusmatkailun mekkana, on kaupunki silti mahdollista kokea tiukemmallakin budjetilla.

Kerran poistuin kotoa -blogin Noora Muurimäki teki Dubaihin budjettimatkan ystäviensä kanssa, ja todisti todeksi sen, että Dubaihin voi hyvin matkustaa pienemmälläkin matkabudjetilla.

Noora MuurimäkiBudjettiloma Dubaissa
Dubaissa voi lomailla pienemmälläkin budjetilla.

Muurimäki ystävineen majoittui edullisesti hyvässä hotellissa, löysi budjettimatkailijalle sopivia ravintoloita ja testasi tinkimisen taidon. Matkaseurue koki myös liikkumisen hintatason budjettia silmällä pitävälle matkailijalle sopivaksi.

>> Lisää budjettivinkkejä Dubaihin Kerran poistuin kotoa -blogissa!

7. Tee päiväretki Dubaista Abu Dhabiin

Vaikka Dubaissa riittää varmasti tekemistä loman ajaksi, kannattaa matkailijan harkita myös päiväretkeä Arabiemiraattien pääkaupunkiin Abu Dhabiin. Abu Dhabin kentiens kuuluisin nähtävyys on Sheikki Zayedin moskeija, joka tekee vaikutuksen vierailijaan arkkitehtuurillaan.

Elämä itsessään on matka -blogia kirjoittavat Simo Ikävalko ja Mona Mäkinen tekivät Dubain-matkallaan päiväretken Abu Dhabiin ja suosittelevat kohdetta seudulla liikkuville – erityisesti auringonlasku moskeijassa jäi pariskunnan mieleen.

Simo IkävalkoSheikki Zayedin moskeija Abu Dhabissa
Dubaista on helppo tehdä päiväretki Abu Dhabiin.

Edullinen bussimatka Abu Dhabiin kestää pari tuntia. Moskeija on vierailijoille ilmainen ilman opastettua kierrosta, joten Abu Dhabin retki on mahdollista toteuttaa myös pienemmällä matkabudjetilla.

>> Lue lisää Abu Dhabista ja Sheikki Zayedin moskeijasta Elämä itsessään on matka -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Inka Khanji, Sanna / Tuntematon turisti -blogi, Mia / Elämää ja matkoja -blogi, Inka Khanji, Laura Hämynen, Mikael Rehn, Noora Muurimäki, Simo Ikävalko

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.