hero taustakuva

Costa Bravan parhaat päiväretkikohteet – näin saat kaiken irti lomastasi

Flickr / Hans Porochelt artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Lomailetko Costa Bravan rannikolla? Tässä viisi päiväretki-ideaa lähiseudun kiinnostaviin kohteisiin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 08.09.2017
facebook   whatsapp

1. Barcelonalle on aina aikaa

Barcelonan kaupunkia ei tietenkään kannata jättää väliin jos lomailet Costa Bravalla. Yksi koko Espanjan suosituimmista matkailukaupungeista ei ole saanut mainettaan suotta: Barcelonassa eloisa kaupunkikulttuuri yhdistyy saumattomasti rentoon rantaelämään.

Kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat Sagrada Familia -kirkko, Parc Güellin puisto, La Rambla -kävelykatu ja Barcelonetan ranta. Barcelonan kulttuuritarjonta on monipuolinen ja taiteen ystäville esimerkiksi Modernin taiteen museo MACBA ja Miro-museo ovat must-kohteita.

Barcelonassa käy paljon matkailijoita ympäri vuoden ja erityisesti kesäkausi on hyvin vilkas, joten on fiksua varata pääsyliput eri nähtävyyksille hyvissä ajoin ennakkoon. Barcelonan-kierrokseen kannattaa varata kokonainen päivä aamusta iltaan. Costa Bravan rannikolta pääsee Barcelonaan helposti joko vuokra-autolla tai junalla lähtökaupungista riippuen noin tunnissa tai puolessatoista.

>> Varaa edulliset ennakkoliput Barcelonan nähtävyyksille Rantapallosta!

2. Kierrä Game of Thronesin jäljillä Gironassa

Noin sadantuhannen asukkaan Girona sijaitsee sisämaassa vain pienen ajomatkan päässä Costa Bravan rannikolta. Girona tunnetaan kulinaarikaupunkina, jossa katalonian keittiö on parhaimmillaan. Mukavia ravintoloita löytyy esimerkiksi Plaça de la Independència -aukion ympäriltä sekä käytännössä kaikkialta vanhankaupungin alueelta. Kokeile myös kaupungin kuuluisinta jäätelöä Gelateria Rocambolescissa osoitteessa Carrer de Santa Clara 50.

Gironassa voit tehdä myös suositun Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoja kiertävän kaupunkikävelyn ja vaikkapa kuvauttaa itsesi Iron Throne -valtaistuimella. Gironan tärkeimmät nähtävyydet ehtii kiertää puolikkaassa päivässä.

>> Lue lisää Gironasta

Riikka KrennGirona, Costa Brava
Girona tunnetaan Katalonian kenties parhaana kulinaarikaupunkina. Muun muassa kuuluisa El Celler de Can Roca sijaitsee täällä.

3. Figueres on Dalin kotikaupunki

Costa Bravan pohjoisosassa sijaitseva Figueres oli pitkään vain pieni maalaiskylä. Nykyisin se on kasvanut 35 000 asukkaan kaupungiksi, jonka myös matkailijat ovat löytäneet. Suosion syy tiivistyy Figueresin tunnetuimpaan taiteilija-asukkaaseen. Itse Salvador Dali on sekä syntynyt että kuollut täällä.

Dali asui osan elämästään ulkomailla, mutta tahtoi kuitenkin perustaa nimikkomuseonsa nimenomaan kotikaupunkiinsa. Kaupunki antoi Dalin käyttöön vanhan teatterirakennuksen, jossa taiteilija pääsi vapaasti toteuttamaan visioitaan ja rakentamaan nykyisen Teatro Museo Dalin. Koko museo on taiteilijan itsensä suunnittelema ja sisustama, ja se näkyy tässä rönsyilevän erikoisessa paikassa kokonaisvaltaisesti. Sokkeloinen teatterirakennus on kaukana steriilistä galleriatilasta – se on lattiasta kattoon pienintä nurkkaa myöten Dalin näköinen.

4. Piipahda Ranskan puolella

Costa Bravalla lomailevalla on erinomainen tilaisuus piipahtaa myös naapurimaan Ranskan puolella. Rajan voi ylittää joko sisämaan moottoritien kautta tai kiemuraista rantatietä pitkin. Ensimmäinen on nopeampi mutta jälkimmäinen maisemallisesti kiinnostavampi. Piipahdus naapurissa on helppo toteuttaa vuokra-autolla päiväretkenä.

Autonvuokraus Costa Bravalla on hyvin edullista ja voit napata auton alle joko suoraan lentokentältä tai mistä tahansa rannikon kaupungista. Pienen henkilöauton voi saada päiväksi edullisimmillaan noin 30–40 eurolla. Vuokra-auton vieminen rajan yli ei ole ongelma, mutta muista kuitenkin tarkistaa, vaatiiko vuokraamosi siitä ennakko-ilmoituksen. Käytännöt vaihtelevat eri vuokraamojen välillä.

>> Vertaile hinnat ja varaa edullinen vuokra-auto Costa Bravalta

5. La Rocan outlet-kylä pitää shoppailijan kiireisenä vaikka koko päivän

La Rocan outlet-kylä on erinomainen paikka tuliaiskassin täyttämiseen ja vaatevaraston täydennykseen. La Rocassa on yli sata merkkiliikettä. Niistä pääosa myy vaatteita ja asusteita, mutta mukana on myös sisustustavaraa, lastenvarusteita ja kodintekniikkaa. Outlet-kylän tarjontaan kuuluu lisäksi useita ravintoloita, joten täällä on helppo viettää vaikka koko päivä shoppaillen ja herkutellen.

Hinnat La Rocassa ovat tyypillisesti 10–60 % normaaleja vähittäishintoja halvemmat. Alennusten vaihteluväli on melko suuri. Osa liikkeistä myy tavaraa tuntuvilla alennuksilla, mutta jotkut merkeistä tarjoavat outlet-mittapuulla yllättävän vaatimattomiksi jääviä alennuksia. La Rocan outlet-kylän liikkeet ovat avoinna kaikkina viikonpäivinä aamukymmenestä iltakymmeneen. Vilkkainta on viikonloppuisin, jolloin paikallisia on ostoksilla eniten. Rauhallisimman ostoskokemuksen saat, kun suuntaat paikalle maanantai- tai tiistai-aamupäivänä.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn ja Flickr / Hans Porochelt

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.