Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe portugalin ihana Algarve – loputon aurinko, jännittävät aktiviteetit ja kiinnostava kulttuuri tekevät onnistuneen loman

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Portugalin Algarvesta löytyvät monet maan tunnetuimmista rantakohteista. Algarven välimerellisessä ilmastossa voit nauttia kunnon rantalomasta, viihtyä vesiurheilun parissa, golfata antaumuksella tai kierrellä kulttuurinähtävyyksillä.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 26.10.2017
facebook   whatsapp

Rantoja ja vesiurheilua Algarvessa

Portugalin etelärannikolla sijaitseva Algarve on kautta historian ollut haluttua aluetta, ja sitä ovatkin monet suuret valtakunnat havitelleet itselleen aina roomalaisista lähtien.

Sagresin kylä, Euroopan läntisin kohta, on ollut lähtöpisteenä monelle historian oppitunneilla tutuksi tulleelle löytöretkelle. Meri on aina näytellyt tärkeää roolia Portugalin kulttuurissa. Nykyisin Algarve on vesiurheilijoiden ja auringonpalvojien paratiisi.

Algarve on suosittu aktiivikohde surffaajien joukossa, sillä alue tarjoaa Euroopan parhaat mahdollisuudet surffaukseen. Hyviä surffauskohteita on niin etelä- kuin länsirannikollakin. Pienet rantakaupungit ja erityisesti surffaukseen keskittyneet kohteet tarjoavat mainiot mahdollisuudet onnistuneelle lomalle.

Kivikkorantoja ja hiekkadyynejä

Algarven 200 kilometriä pitkä rannikko tarjoaa lomakohteen toisensa perään. Meren rannalta löytyy niin suurempia turistirysiä kuin idyllisiä pikkukyliäkin. Moni pitää Algarven rantoja Euroopan kauneimpina sekä parhaimpina, ja rantojen suhteen Portugalin eteläosassa riittääkin valinnan varaa.

Algarven rannikkoa reunustavat sekä kivikkorannat että pehmeät hiekkadyynit. Aurinkoa voi palvoa joko pitkillä ja suosituilla turistirannoilla tai hiljaisilla poukamilla ja kallioilla.

Alue sopii lomakohteeksi paitsi kaveriporukoille, pariskunnikke myös perheille. Vesipetojen ja lapsiperheiden iloksi Algarvesta löytyy myös useita vesipuistoja.

Flickr / William WarbyAlgarve, Portugali
Algarven rannikolla voi nähdä veikeitä flamingoja.

Golfia upeissa maisemissa

Auringonpalvonnan ohella suosituinta ajanvietettä Algarvessa lienee viheriöillä puttailu. Algarve on kuuluisa laadukkaista golfkentistään, joita löytyy ripoteltuna pitkin rannikkoa.

Kaikkiaan kenttiä on Algarven alueelta noin kolmekymmentä. Hyviä kenttiä löytyy esimerkiksi Sagresta, Lagosta, Albufeirasta, Vilamourasta, Almancilista ja Santo Antóniosta. Upeiden maisemien äärellä Falésiassa sijaitsee yksi alueen nimekkäimmistä golfkentistä, Pine Cliffs.

Kokeile varjoliitoa tai kuumailmapallolentoa

Aktiivilomailijalle Algarve on hyvä matkakohde, sillä jopa pelottomimmat matkailijat saavat adrenaliinin virtaamaan rannikon aktiviteettimahdollisuuksien äärellä.

Varjoliito pitkin Vicentinen rannikkolinjan kallioita, kuumailmapallolento Algarven maaseudulla, vaellus Cerro de São Miguelin kukkulalle tai Rocha da Penn kallioille sekä painuminen maan alle Moncarapachon ja Loulén luolastoissa ovat vasta alkua.

Faro on Algarven keskus

Algarve on jo vuosikymmeniä ollut eurooppalaisten suosima lomakohde. Ympärivuotinen leuto sää ja hienot rannat ovat houkutelleet turisteja etenkin 60-luvulta alkaen. Tunnettuja lomakohteita alueella ovat muun muassa Faro, Lagos, Albufeira ja Sagres.

Faro on Algarven alueen hallinnollinen keskus ja yksi sen suurimmista kaupungeista. Lähes seitsemän kilometriä pitkän rannan lisäksi Farossa voi nautiskella esimerkiksi arabi- ja roomalaisraunioilla kiertelystä tai luontoretkeilystä.

Ria Formosan laguunilla asustelee satoja lintulajeja, joiden sirkutusta on ilo kuunnella. Ääntä lähtee myös monista musiikki- ja kulttuuritapahtumista, joita Farossa järjestetään pitkin vuotta.

IstockphotoAlgarve, Portugali
Algarven rannat ovat kuin postikortista: näillä kelpaa viettää lomaa!

Lagosin rannat kutsuvat

Faron ohella Lagos on Algarven tunnetuimpia kohteita. Turistit löysivät Lagosin jo 1960-luvulla, eivätkä kaupungin kauniit rannat, hieno ilmasto, rannikkomaisemat ja historialliset käyntikohteet ole vieläkään menettäneet viehätystään.

Kaupungin suosituimpia rantoja ovat Dona Ana ja Praia da Luz, ja hyvästä syystä. Lagosin satama, Marina de Lagos, on monien risteilyjen lähtökohta. Lagosista löytyy myös paljon kulttuuri- ja iltaelämää, joten kohde sopii monenlaiseen lomailuun.

Yöelämää Albufeirassa

Yöelämän ystävät viihtyvät Lagosin ohella erityisesti Albufeirassa. Albufeirasta löytyy vauhdikasta yöelämää esimerkiksi Praia da Ouran rannan lähimaastosta.

Rannalla ja suositun The Strip -kadun varrella sijaitsee paljon kahviloita, ravintoloita, pubeja ja baareja, mutta viihdykettä löytyy myös Albufeiran vanhan osan mukulakivikatujen varrelta.

Hiljaisuutta kaipaavan kannattaa siirtyä hieman Albufeiraa idemmäs Falésiaan, jossa voi nauttia rannoista ja jyrkänteistä, sekä pitkän Praia da Falésian rannan levollisuudesta. Hiljaisuutta löytyy myös Algarven ja koko Euroopan länsikärjestä, idyllisestä Sagresin kylästä.

>> Lue lisää vinkkejä Portugaliin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istckphoto ja Flickr / William Warby

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.