Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Vietnamin reissun kustannukset

tiistai, lokakuu 9, 2018

Olisin voinut vannoa kirjoittaneeni jo koosteen Vietnamin reissun kustannuksista, mutta niin vaan sitä ei löydy mistään arkistoistani, joten pakkohan se on uskoa että se on vielä tekemättä. Ihme kyllä, raha on meikäläisen suosikkiaihe! 

Vietnamissa vietettiin pari viikkoa, reittiä ja kohteita olen avannut jo tarkemmin täällä, mutta tiivistyksenä kerrottakoon että kuljimme kahdessa viikossa Vietnamin läpi pohjoisesta etelään alkaen Hanoista ja Halong Baylta, Phong Nha-Ke Bangin kansallispuiston ja Hoi Anin kautta Ho Chi Minh Cityyn ja Phu Quoc saarelle.

Vietnamin hintataso on matala, mitä pidemmän matkan tekee sitä matalammalla päiväbudjetilla voi pärjätä. Meitä oli reissulla kolme, joten se madalsi kustannuksia entisestään majoituksen osalta.

Lennot

Lentojen kanssa päädyimme siihen lopputulokseen että olemme liian vanhoja, laiskoja ja mukavuudenhaluisia valitsemaan kaikista halvimman vaihtoehdon. Niinpä päädyimme ostamaan oikein Finnairin suorat lennot Bangkokiin. Miten porvarillista!

Bangkokista matkaa jatkettiin Hanoihin Vietnam Airlinesin lennolla, samalla firmalla lensimme myös Ho Chi Minh Cityssä Phu Quocille ja takaisin. Vietjetillä lensimme puolestaan Da Nangista Ho Chi Minh Cityyn ja HCMC:stä takaisin Bangkokiin.

Kaiken tämän lentelyn hinta yhdeltä hengeltä yhteensä 838 euroa. Halvemmallakin olisi päässyt ottamalla vaihdollisen lennon Suomesta ja tietysti pörräämällä vähemmän ympäriinsä.

Majoittuminen

Yövyimme kaksi yötä Hanoissa, kaksi Phong Nhassa, kolme Hoi Anissa, kolme Phu Quocilla ja yhden Ho Chi Minh CItyssä sekä Bangkokissa eli hotelleissa yhteensä 12 yötä hotelleissa. Lisäksi kaksi yötä kului Halong Bayn risteilyllä ja yksi yöjunassa, niiden kustannukset on eritelty erikseen.

Yöpyminen oli erittäin edullista, yhden yön keskihinta vain noin 14 euroa. Tähän vaikutti toki myös se että jaoimme aina yhden huoneen kolmen hengen kesken. Hotellit olivat keskitasoisia, mitään ihmeellistä niistä ei löytynyt, mutta ihan perussiistejä kolmen tähden hotelleja olivat. 

Majoituskulut yhdeltä hengeltä yhteensä 166,86 euroa.

Halong Bayn risteily

Risteilyjä löytyy monesta hintaluokasta ja juuri oikeaa tuli etsittyä pitkään ja huolella. Kahden yön risteily Halong Baylla maksoi 159,82 € per nassu. Risteilyyn ja sen valintaan liittyvät kirjoitukset löydät täältä.

Retket

Retket olivat Vietnamin yleiseen hintatasoon suhteutettuna melko kalliita. Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistossa teimme retken johon sisältyi trekkailua viidakossa ja käynti kahteen luolaan, joista toisessa uimme otsalamput päässä lepakot pään yllä viuhuen. Hieno ja uniikki kokemus jota kyllä pidin hintansa väärtinä. Retkestä ja kansallispuistosta yleensä löytää lisää tietoa täältä.
Toinen tekemämme retki oli snorklausretki Phu Quocilla, joka oli ihan ok. Porukkaa oli aivan liikaa, mutta vedenalaiseen maailmaan keskittyen muiden läsnäolon pääsi mukavasti unohtamaan.

Luolaretki maksoi 49,53 € ja snorklaus 18,35 €, yhteensä siis 67,88 €.

Junat

Kuljimme junalla Hanoista Dong Hoihin ja sieltä Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistossa vierailun jälkeen eteenpäin Da Nangiin. Ensimmäisessä junassa meillä oli varattuna pedit kuuden hengen makuuvaunusta, toisessa tavalliset istumapaikat. Junailu oli erittäin edullista, yhteensä vain 32,06 € per naama.

Junailu osoittautui myös yllättävän mukavaksi tavaksi matkustaa, siitä olen kirjoittanut lisää täällä.

Yhteensä

Hintalappu kaikelle yllä mainitulle on yhteensä 1264 euroa. Siitä saisi helposti nipistettyä paljonkin pois liikkumalla vähemmän ja hitaammin ja välttämällä kalliita retkiä. Ääripään esimerkkinä Rositan 500€/kk budjetti Vietnamissa.

Tuon summan lisäksi minulla kului noin 350 € kahden viikon aikana kaikkeen muuhun, eli ruokaan, pääsymaksullisiin nähtävyyksiin, takseihin ja muutamiin tuliaisiin. Ruokaa saa hyvinkin edullisesti, tyypillinen syömämme annos maksoi 5 € molemmin puolin, katuruokaa saa puolet halvemmallakin.

Kokonaishinnaksi reissulle omalta osaltani tuli siis noin 1600 euroa, mikä ei ole kovin paljoa kahden viikon reipastahtisesta kiertomatkasta. Vietnamissa hinta ja laatu kyllä todellakin kohtaavat!

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Piyya keskiviikko, lokakuu 10, 2018 at 07:07

  Budjettipostaukset on aina kivoja ! Tykkään kovasti. Helpottaa usein omaa suunnittelua kun näkee jotain suuntaviivoja toisen kustannuksista. Toki ne omat valinnat aina vaikuttaa lopputulokseen, mutta kuitenkin.
  Minusta matkanne kokonaiskustannus on todella ollut kohtuullinen.
  Ja kivasti avautui Vietnam muutenkin postauksessa

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, lokakuu 11, 2018 at 15:27

   Jes, hyvä etten ole ainoa joka näistä tykkää, sekä kirjoittaa että lukea 🙂 Kiitos!

 • Reply Sisko / Hieman_vino torstai, lokakuu 11, 2018 at 13:30

  Kohtuullinen hinta teidän matkalla. 🙂
  Me lensimme Aeroflotilla yhdellä vaihdolla suoraan Hanoihin. Moskova-Hanoi väli meni todella mukavasti yölentona.. Oma 5 kuukauden kk budjetti oli myös tuon 500e/kk, mutta en liikkunut muutamaa retkeä enempää, ja yhden kuukauden sain asua ilmaiseksi.. Eli kyllä se vaikuttaa onko pidempään yhdessä kohteessa. 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, lokakuu 11, 2018 at 15:28

   Munkin mielestä päästiin ihan kohtuuhintaan varsinkin kun ottaa huomioon kuinka paljon sillä saatiin ja kuinka monessa paikassa ehdittiin käydä. Tuo 500€/kk on kyllä todella halpaa, sillä hinnalla ei saisi edes kämpän vuokraa maksettua Suomessa!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa keskiviikko, lokakuu 17, 2018 at 15:48

  Budjettipostaus! <3 Näitä on niin mielenkiintoista lukea aina ja vertailla omaan kulutukseen. Itse pihinä olisin nipistänyt varmaan Finnairin lennoista ja lentänyt Bangkokin kautta (ah, aina ihana tekosyy päästä Bangkokiin Aasiassa). Ei voi kyllä muuta sanoa, että on edullista majoittua Vietnamissa! Muistan itsekin miten olin fiiliksissä niistä, 50 eurolla sai jo todella hulppeita majoituksia joihin oli kiva päästä hemmottelemaan välissä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, lokakuu 19, 2018 at 12:08

   Bangkokin kautta on kyllä kätevä lentää, tosin en ole kyllä itse siihen kaupunkina ihan hirveän ihastunut, nytkin yövyttiin aivan lentokentän kupeessa eikä lähdetty lainkaan keskustaan seikkailemaan.

 • Reply Travelloverin Annika torstai, lokakuu 18, 2018 at 19:42

  Todella halvat lennot olette onnistuneet saamaan. Vietnam on kyllä kaikkineen edullinen. Minulla lisähintaa on tuonut se, että mielelläni majoitun laadukkaasti, ja näemmä on tullut otettua Halong Baylle aika erilainen risteily. Maisemat eivät kyllä rahalla ole parantuneet, että sen puoleen ei ole väliä, millaisella kipolla lahdelle lähtee.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, lokakuu 19, 2018 at 12:06

   Tyylejä on monia, hyvä puoli Vietnamissa on se että laadukkaampaankaan majoitukseen ei uppoa ihan hirveitä määriä rahaa 🙂

 • Reply Antti / Lanttimatkat lauantai, lokakuu 20, 2018 at 08:07

  Vietnami oli kyllä helmi viimevuonna! Rahaa ei tuntunu menevän mihinkään ja aina oli vatsa täynnä erilaisia asioita.

  Tosin tää budjetti oli aika kiva yhteenveto!

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, lokakuu 22, 2018 at 12:23

   Kyllä sitä rahaa saa kulutettuakin jos oikein yrittää. Mutta jos vaan syö ja hengailee (mikä on tietysti parasta) niin saa kyllä yrittää oikein kovasti 😀
   Kiitos! 🙂

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas lauantai, lokakuu 20, 2018 at 18:53

  Ootte te halvalla päässeet! Mutta ne on kyllä valinnoista kiinni. Me ollaan menossa kahdeksi viikoksi. Majoitus on hyvä tasoista, käymme Kambodzeassa. Lennämme välimatkat. Hinta yhdeltä 2 400 euroa…..

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, lokakuu 22, 2018 at 12:27

   Kyllä vain, valintoja voi tehdä monenlaisia, olisi tuonna varmasti saanut enemmänkin rahaa uppoamaan. Ei tuo 2400 minusta kamalalta kuulosta, riippuu siitä mitä sillä saa 🙂

 • Reply Noora keskiviikko, syyskuu 11, 2019 at 22:47

  Vietnam suunnitelmissa myös. Ostitteko Vietnamin sisäiset lennot vasta paikanpäältä?

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, syyskuu 11, 2019 at 22:49

   Moi Noora!
   Me ostettiin sisäiset lennot jo etukäteen Suomessa, mutta kyllä sen paikan päälläkin ehtii hoitamaan.

  Leave a Reply