Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Finland

Vaasa: Tapauksia rajojen sisällä

sunnuntai, 5 marraskuun, 2017

Melkein kaikkiin Suomen kaupunkeihin pätee fraasi ”no tää ny on vähä tämmönen, mutta tää on tosi kiva kesäkaupunki”. Paitsi Pieksämäkeen. Se on vain yksiselitteisesti kamala paikka olla. Sori, pieksämäkeläiset. Saman kuluneen sanonnan olen kuullut myös Vaasasta puhuttaessa. Olin hiljattain viikon mittaisella reissulla tässä kaupungissa ja nyt on aika ottaa selvää pitääkö sanonta paikkansa, vai onko tämä kenties mukava kaupunki syksyisinkin.

Vietin aikaani pääsääntöisesti Vaasan ydinkeskustassa, tarkemmin sanottuna keskustorin reunalla. Ja siinäpä se keskusta oikeastaan olikin. Kaupunki tuntui pieneltä, mutta samalla kotoisalta. Katukuva tuntui olevan sekoitus vanhoja, komeita kivitaloja ja vähän tuoreempaa liikerakennusta ja betoniviritelmiä. Valitettavasti kaupungissa oli juuri meneillään isot julkisivuremontit, joten osa näistä hienommista rakennuksista jäi kunnolla näkemättä. Mitä nyt pressun alta vähän erotti. Pari hienoa muraalia tuli myös kaupunkia kiertäessä vastaan. Ne on aina kivoja.

 

Pysähdyin nauttimaan ilta-auringosta Torin laidalle

 

Paloaseman tornista oli tehty jännä taideteos

 

Tämä oli valmistunut vain hetki ennenkuin tulin Vaasaan. Lucky me!

 

Myöhemmin viikolla kävin Bock’s nimisessä panimoravintolassa, joka oli piristävän erilainen ja viihtyisä paikka. Sisustus oli olohuonemainen ja ravintolan edestä löytyi aitaus, jossa majaili pari vuohipukkia. Aitauksen luona oli vahvan navettainen ja juustoinen lemu, mutta se ei onneksi kantanut sisätiloihin asti. Täällä tuli syötyä ihan kelvollista pubiruokaa ja maisteltua muutama paikallinen olut. Vahva suositus. Toinen mainitsemisen arvoinen ravintola oli aivan keskustorin varrella sijaitseva Butcher & Banker, joka on Steampunk -henkinen olutravintola. Ruokalistalla oli hampurilaisia ja muuta pubiruokaa. Tilaamani hampurilainen oli todella maukas ja pidin paikan sisustuksesta. Voinen siis suositella tätäkin.

 

Bock’s!

 

A bock.

 

Ravintolan sisätiloja

 

Kaverin kanssa jaettu mässytyslauta

 

Paikan doppelbock. Hyvää, mutta aika hintavaa

 

Butcher & Bankerin sisätiloja

 

Burgeri

 

Reissun lopulla piti käydä tottakai tarkastamassa Vaasan, ja samalla koko Suomen pisin silta, eli Raippaluodon silta. Pituutta tällä oli reilu kilometrin verran, ja olihan tämä aika komea. Kävin myös tarkastamassa sillan toisella puolella olevan Raippaluodon saaren. Vanhana Kotkalaisena tunsin oloni heti kotoisaksi. Kovin tutun näköisiä saaristomaisemia ja viettäisin täällä mieluusti jonkun aurinkoisen kesäpäivän. Nyt ei valitettavasti aurinkoa näkynyt, joten saa jäädä toiseen kertaan.

 

Ohan se pitkä

 

Saaristomaisemaa

 

Vesi. Iso vesi.

 

Vaikka ei nyt pankkia räjäyttänytkään, kokonaisuutena Vaasa oli oikeinkin mukava pieni kaupunki, eikä haittaisi vaikka kävisin joskus toistekin.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Reissuvuosi 2017: 8 reissua, 12 maata - Rajatapaukset maanantai, 1 tammikuun, 2018 at 19:09

    […] Vaasan viikon mittainen työreissu oli ihan kiva. Eniten mieleen jäivät mukavat ihmiset ja parit kivat nähtävyydet. Näistä lisää täällä […]

  • Leave a Reply