Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Teneriffan parhaat kylät ja kaupungit

lauantai, toukokuu 27, 2017

Alkuvuoden matka Teneriffalle ja La Gomeralle hälvensi pahimpia Kanarian matkailuun liittyviä ennakkoluuloja mielestäni. Päällimmäisenä mieleen jäivät näiden saarten upeat luonnonmaisemat ja erityisesti jo hehkuttamani Garajonayn ja Teiden kansallispuistot.

Upeiden maisemien lisäksi ajattelin vielä paneutua Teneriffan kaupunkeihin ja kyliin. Niidenkin kohdalla pääsin yllättymään. Mielessäni näin Teneriffalla vain turisteja pullollaan tursuavia, täysin autenttisesta kulttuurista riisuttuja hotellikyliä. Ja varmaan niitä Kanarialta löytyykin, mutta löytyy myös muuta!

Santa Cruz de Tenerife

Teneriffan Tampereen kokoinen pääkaupunki ei pohjoisen sijaintinsa vuoksi houkuttele läheskään sitä määrää turisteja kuin Etelä-Teneriffan lomakylät. Santa Cruzissa vastaantulija onkin paljon todennäköisemmin paikallinen kuin turisti. Jos siis kaipaa vähän autenttisempaa tunnelmaa niin kannattaa käydä Santa Cruzissa vähintään päiväretkellä!

 

Parque García Sanabria, Santa Cruzin viehättävin puisto

Puistosta löytyi hauskoja karvaisia kaktuksia ja outoja kurkistelijoita

Kivasti vähän katutaidettakin löysin!

Tykästyin Santa Cruziin vaikkei se varsinaisesti olekaan mikään wau-kohde. Vietimme siellä vain yhden yön, mutta siinä ajassa ehti jo hyvin siemailemaan kaupungin tunnelmaa. Tykästymiseni saattaa selittää myös se, että päädyimme Santa Cruzissa syömään yhteen parhaista tapas-ravintoloista joissa olen ikinä käynyt. D’tapas 26 oli kehuttu Tripadvisorissa emmekä voineet kuin yhtyä kehuihin. Niin hyvää!

 

San Cristóbal de La Laguna

La Laguna on saaren entinen pääkaupunki ja nykyään toinen Teneriffan kahdesta Unescon maailmanperintökohteesta (toinen on Teiden kansallispuisto). Kaupungin vanha keskusta on täynnä hyvin säilynyttä espanjalaistyylistä arkkitehtuuria 1500-luvulta 1900-luvulle. Kuubassakin matkustaneet matkakumppanini kommentoivat että paikat muistuttavat toisiaan, mikä ei liene ihme ottaen huomioon Espanjan siirtomaavallan.

La Lagunan vanhassa keskustassa oli juuri meneillään jonkinlainen naisten juoksu (sen verran ymmärrän espanjaa!)

La Laguna on yliopistokaupunki ja lukemani mukaan sieltä löytyy Pohjois-Teneriffan parhaat iltamenot. Itse vierailimme kaupungissa vain päiväretkellä matkalla Santa Cruzista Puerto de la Cruziin, joten iltariennot jäivät tällä reissulta valitettavasti kokematta. Sen sijaan unohtumattoman ruokaelämyksen koimme myös La Lagunassa, ei vain ihan siinä mielessä kuin olisin toivonut.

Pitkällisten ruokapaikkojen vatvomisen jälkeen päädyimme ravintolaan jossa tilasimme espanjankieliseltä menulta ”jotain tonnikalasalaattia”. Eteen tuotu annos näytti aivojen tai matokasan sukulaiselta, ei maistunut oikein miltään ja lopulta selvisi että vauva-ankeriaitahan siinä syötiin.

Matkaoppaassa muuten varoiteltiin kovin sanoin ettei La Lagunaan kannata lähteä autolla, sillä parkkipaikkoja on lähes mahdotonta löytää. Liekö opas sitten ylivarovainen vai meillä onnea, mutta parkkipaikka löytyi varsin vaivattomasti ja vielä aivan vanhan keskustan läheisyydestä. Ilmeisesti ihan kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa, mutta jos on autolla matkassa niin kannattaa toki tarkistaa etukäteen parkkialueen (tai useamman) sijainti.

 

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on tällä listalla selvästi turistisemmasta päästä, mutta onnistuu silti olemaan varsin mukiinmenevä paikka! Puertoon tehdään paljon pakettimatkoja, varsinkin englantilaisia ja saksalaisia tuntui vilisevän kaikkialla. Majapaikkamme sijaitsi noin kilometrin päässä keskustasta kunnon hotellirykelmässä. Hotellialueella oli vieri vieressä identtisin ruokalistoin varustettuja turistiravintoloita, jotka eivät houkuttaneet tippaakaan. Mutta kun malttoi laskeutua keskustaan, löytyi sieltä sieviä pikkukatuja värikkäine taloineen ja hyvä valikoima erilaisia ravintoloita. Erityisesti ilahduin Puerton suurista taidokkaista seinämuraaleista ja graffititöistä!

Piipahdimme yhtenä päivänä Lago Martianezin merivesialtaissa, mutta sää ei oikein suosinut auringonottoa saati sitten uimista.

Parque Taoro on vesi-installaatioineen kaupungin viehättävin puisto!

Muru Mou blogin Terhi on kirjoittanut laajemminkin Puerto de la Cruzista, kannattaa käydä lukemassa jos Puertoon on suuntaamassa!

La Orotava

Puhtaasti esteettisestä vinkkelistä La Orotava oli suosikkini Teneriffalla. Siinä missä La Lagunan vanhat talot on rakennettu siistiin suoraan korttelikaavaan, La Orotavan rakennukset seisoivat rinteessä sievässä pikkukatujen sekamelskassa. Itselleni tyypillisesti ihastuin La Orotavan värikkääseen arkkitehtuuriin. Suosikkeihini kuului myös viehättävä Jardínes del Marquesado de la Quinta Roja puisto, josta aukeaa kauniit maisemat suoraan merelle.

Jardínes del Marquesado de la Quinta Roja

Näkymä Puerto de la Cruziin ja sen yli merelle

La Orotava on helppo päiväretki Puerto de la Cruzista. Paikallisbussilla matkaan ei mene kuin 20 minuuttia ja reippaimmat voivat matkan vaikka patikoida!

 

Masca

Masca on mainittava, vaikka emme ikinä sinne asti päässeetkään. Tie Mascaan oli niin kapea ja liikennettä niin paljon että ajaminen oli todella tuskaista. Käännyimme ympäri ensimmäisen näköalapaikan jälkeen, mutta jo sillä matkalla pääsimme ihastelemaan niin upeita maisemia etten hetkeäkään epäile Mascan olevan vierailun arvoinen paikka!

Los Gigantes

Los Gigantes on tyylipuhdas lomakylä, josta ei löydy tippaakaan kiinnostavaa arkkitehtuuria. Se ansaitsee kuitenkin maininnan, lähinnä pienuutensa ja upeiden kalliomaisemien ansiosta. Vietimme Los Gigantesissa vain päivän, mutta mielenkiintoisia aktiviteettejä ja retkiä järjestetään niin paljon että tekemistä olisi riittänyt pidemmäksikin ajaksi. Mascan suunnalla näkemieni maisemien jälkeen olisin mieluusti lähtenyt esimerkiksi vaellusretkelle Mascan rotkoon!

Tärkein syy miksi halusin mainita Los Gigantesin on kuitenkin se että onnistuimme saamaan siellä koko reissun parasta ruokaa. Löysimme niin huikean hyvän tapas-ravintolan että käytyämme siellä lounaalla varasimme välittömästi pöydän myös illalliselle! Tas-K niminen ravintola oli tälläkin kertaa erinomainen löytö Tripadvisorista. Melkein voisin palata Teneriffalle pelkästään päästäkseni maistamaan samoja ihania tapaksia uudelleen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply