Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Tasan kaksi vinkkiä Tanskan Aarhusiin!

maanantai, kesäkuu 19, 2017

Palasin hiljattain neljän päivän työreissulta Tanskan Århusista, jota en tosin ehtinyt kovin syväluotaavasti tutkiskella, sen verran uppoutunut olin konferenssin ohjelmaan. Muutama ehdoton vinkki minulta kuitenkin löytyy Aarhusista nauttimiseen ja laatuhan tunnetusti korvaa määrän!

Maailman paras kirjasto

Kirjastontädin ensimmäinen valinta on tietenkin kaupungin mahtava Dokk1 pääkirjasto, joka hiljattain valittiin myös maailman parhaaksi kirjastoksi

Eikä tarvitse olla kirjastoammattilainen tästä kohteesta nauttiakseen! Hulppean kirjaston rakentamisessa ei ole juuri kustannuksia säästelty. Se on upea sisältä ja ulkoa ja varsinkin toisen kerroksen ikkunaseinämältä avautuu mahtava maisema merelle päin. Täydellinen paikka lösähtää hetkeksi nojatuoliin ja nauttia ilmaisesta nettiyhteydestä! Samalla voi tietysti hyödyntää myös kaikkien kirjastojen käytetyimmän palvelun, eli ilmaisen vessan.

Toista kerrosta kiertävältä ulkotasanteelta löytyy mielikuvituksekas leikkialue, jossa kaikki lapset ja lapsenmieliset voivat käydä kiipeilemässä kotkan siivissä, pomppimassa “jäälautoilla” tai puikkelehtia bambuvidakossa.

Ennen lähtöä kannattaa vielä puikahtaa rakennuksen alle nähdäkseen rakennuksen pohjasta ylösalaisin killuvan “Magic Mushrooms” teoksen. Mahtava yksityiskohta!

Aarhus Street Food

Vinkki numero kaksi koskee toista suosikkiasiaani: ruokaa! Paikallisten kehotuksesta päädyimme pariinkin kertaan syömään vanhaan teollisuushalliin rakennettuun katuruokakeittiöön, joka oli aivan nappivalinta! Valinnanvaraa oli riittämiin ja paikka oli selvästi todella suosittu. Istumapaikkoja löytyi kuitenkin sisältä ja ulkoa riittämiin. Kuulemma tällaiset katuruokahallit ovat Tanskassa nyt tosi in.

Päädyin itse ehkä vähän turhankin konservatiivisiin valintoihin, toisella kerralla söin hampurilaisen, toisella grillatun juustovoileivän ja bataattiranskalaiset. Enpä voi kyllä valittaa, kaikki oli todella hyvää. Aterioiden hinnat liikkuivat kymmenen euron molemmin puolin.

Taivaallisen hyvät bataattiranskalaiset!

 

Siinäpä oikeastaan se mihin itse ehdin tutustua. Keskustaa halkovan joen varrelta löytyi oikein kivan näköisiä kahviloita ja ravintoloita ja autoilta suljettuja katuja joissa on mukava kuljeskella. Jos aikaa olisi riittänyt olisin seuraavaksi suunnannut ARoS taidemuseoon. Ehdin bongata sen vain ulkoapäin ja olisi kyllä houkuttanut astella sisällekin.

Jos olet suuntaamassa Aarhusiin kannattaa käydä lukaisemassa MuruMoun blogin puolelta vähän kattavammin Aarhusin nähtävyyksistä. Heidän kokemuksensa ei varsinaisesti ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta hyviä kohdevinkkejä joka tapauksessa! 

EDIT: Vielä kattavammin Aarhusin kohteisiin pääsee tutustumaan Marjoannikan kaupunkioppaan avulla!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Reissuvuosi 2017: 8 reissua, 12 maata - Rajatapaukset tiistai, tammikuu 2, 2018 at 14:49

    […] pääsin työreissulle Tanskan Aarhusiin kätevästi juuri samaan aikaan kuin meillä oli Villen kanssa muutto käynnissä. […]

  • Leave a Reply