Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

sLOVEnia – rakkautta ensisilmäyksellä!

lauantai, kesäkuu 3, 2017

Kotiinpalusta on nyt muutama päivä ja kirkkaimpana muistoissa siintää Slovenia, ihana Slovenia. Odotukset olivat korkealla, mutta ne kyllä myös lunastettiin täysmittaisesti. Slovenia nousi heittämällä suosikkimaissani vähintään top vitoseen! Kauniit jokimaisemat hurmasivat jo rajan yli junalla puksutellessamme ja siitä innostus vain päivien kuluessa nousi!

Ensimmäinen etappimme oli Slovenian viehättävä, mutta vaikeasti lausuttava pääkaupunki Ljubljana. Ljubljana on vain vähän Tamperetta isompi, mutta niin ihanan eläväinen paikka. En yhtään ihmettele että Ljubljana on voittanut 2016 European green capital -palkinnon. Suuri osa kaupungin ydinkeskustasta on omistettu jalankululle ja pyöräilylle ja vehreyteen on myös todella panostettu. Aivan täydellinen kävelykaupunki!

Kaupungin läpi virtaavan Ljubljanica joen varrella löytyy arviolta tsiljoona ihastuttavaa kahvilaa ja ravintolaa joissa istua päivää paistattelemassa. Eikä yhtään haitannut että sää helli meitä koko matkan ajan. Ljubljanassa lämpötila keikkui 23-26 asteessa, mitä onkin mukava muistella täällä Suomen kesäsäässä. Tarkistin juuri, tätä kirjoittaessa Tampereella on tarjolla huikeat +6 astetta.

Ljubljanasta löytyi myös mahtavaa katutaidetta, mikä vain vahvisti fiilistä että tämä kaupunki on kuin mulle tehty!

Teimme Ljubljanasta päiväretken Škocjan luolille, joka oli järisyttävän hieno paikka. Hämyisesti valaistussa luolastossa oli suorastaan harras tunnelma ja valtavat kymmeniä metrejä korkeat luolat tippukivineen tarjosivat aivan ainutlaatuisen maiseman.

Kesäauringon saattelemana siirryimme Ljubljanasta muutaman päivän jälkeen kohti Bohinj-järveä, jossa meitä tervehti uskomattoman kaunis vuoristojärvimaisema. Seuraavana päivänä koitti minulle ehkä koko reissun odotetuin hetki: varjoliitoa! Vaikea kuvitella että ensimmäistä varjoliitokokemustaan voisi päästä tekemään upeammissa maisemissa. Laskeutumisen jälkeen olisin vain halunnut mennä uudestaan, korkeammalle ja pidempään!

Bohinj-järvi sijaitsee n. 30 km päässä paljon suositummasta Bled-järvestä. Bled on upea ilmestys ja voittaa maisemamissikisoissa ehkä jopa Bohinjin. Bohinjilla saimme kuitenkin maisemien lisäksi nauttia myös ihanasta rauhasta! Varsinkin sunnuntai-iltana viikonloppuvierailijoiden lähdettyä tuntui kuin olisimme olleet ainoat ihmiset koko paikassa.

Nämä maisevat eivät liene jätä juuri kyseltävää Bledin suosion syystä

Paluumatkalla teimme vielä nopean pyrähdyksen takaisin Ljubljanaan. Tuntui kuin olisi palannut vanhan tutun luo kylään! Eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Suunnittelen jo miten Slovenian voisi yhdistää vaikkapa Pohjois-Italian kiertelyyn, eikä Itävaltaan tai Sveitsiinkään olisi järin pitkä matka. Siellä pääsisi taas lievittämään vuoristomaisemakuumetta!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 20:51

  Tykkään teidän persoonallisesta blogista. Hyvä nimi tuo ’rajatapaukset’. Itse olen runsaasti tatuoitu ja kerran uimahallissa joku nainen (ilmeisesti poikkeavan ulkonäköni takia) kommentoi vieressä uivalle kaverilleen, että ”Tuo on varmaan sellainen rajatapaus”. 😀 se oli huvittava uintireissu…

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 20:23

   Kiitos! Kunnia nimen keksimisestä kuuluu Villelle 🙂
   Tuonhan voi oikeastaan ottaa vaikka kohteliaisuutena, ei kaikista ole rajatapauksiksi!

  Leave a Reply