Suomen suurin matkablogiyhteisö
matkamuistelot Pohjois-Amerikka

Ruskaa ja valaita Tadoussacissa

sunnuntai, 16 lokakuun, 2016

On jälleen vuosi 2008 ja matka jatkuu Quebec Citystä eteenpäin.

Tadoussac on pieni merenrantakaupunki Quebecin provinsissa, n. 150 km ihanasta Quebec Citystä koilliseen. Paikka on tosiaan pienen pieni (asukkaita alle tuhat), mutta se sijaitsee hyvin kauniissa paikassa St Lawrence ja Saguenay jokien yhtymäkohdassa.

tadoussac

Rantasäät oli jo ohitettu, mutta Tadoussacin hiekkaranta oli siitä huolimatta ihan viehättävä kävelypaikka.

tadoussac

Siinä missä Quebec Cityssä pärjäsi vielä kohtuullisen hyvin pelkällä englannilla, Tadoussacissa törmäsi jo ihmisiin joilta sujui ainoastaan ranska. Eipä siitä suurta haittaa ollut, kaiken tarvittavan sai toimitettua kyllä viimeistään elekielellä. Tilasin kyllä vahingossa ravintolassa jauhelihakastikkeeseen upotetun hampurilaisen kun en menusta mitään ymmärtänyt, mutta ihan hyvin sekin meni kurkusta alas!

Alueella on hyvät patikointi ja retkeilymaastot, mutta Tadoussacin suurin vetonaula on ehdottomasti valaat, jotka viihtyvät merelle johtavassa St Lawrencen joessa.

Vierailin Tadoussacissa lokakuun puolivälissä, jolloin paras sesonkikausi oli jo mennyt ja koko kylä vaikutti jo lähes hiljenneen talven viettoon. Onneks kuitenkin valasretkiä järjestettiin vielä!

tadoussac

Päivä valkeni sumuisena, mutta kauniina

tadoussac

St. Lawrence river on niin leveä että maata ei paikoitellen ollut näkyvissä lainkaan. Sumu ja pilvet loivat joelle uskomattoman seesteisen tunnelman.

tadoussac

Päivän ensimmäinen eläinbongaus olivat hylkeet

tadoussac

Ensimmäinen valashavainto aiheutti aivan huikean innostuksen. Ihan oikea valas!

tadoussac

Välillä ehti bongailemaan sumun seassa vaeltavia rahtilaivojakin

tadoussac

Kunnes näkyviin ilmestyi taas lisää valaita!

tadoussac

Toki selfie-hetkellekin oli aikaa

tadoussac

Laivan sisällä oli tunnistamista helpottava juliste. Näimme hylkeiden lisäksi beluga- eli maitovalaita sekä nuo kuvissanikin esiintyvät sillivalaat (fin whale), joka on tuo harmaa mötkäle, joka ponnistaa kuvan vasemmasta alakulmasta yläviistoon. Ei tuo pikkuinen selkäevä ihan anna oikeaa kuvaa tämän kaverin koosta.

Jos huikea Avara luonto -tyyppinen materiaali kiinnostaa, niin alla vielä retkellä ottamaani videota valaista. Valitettavasti nämä valaat kieltäytyivät tekemästä mitään erikoisia hyppimistemppuja, vaan chillailivat ihan rauhassa niin että veden pinnalla vilahteli lähinnä vain pieni siivu selkää. Varsin vaikuttava näky siitä huolimatta. Yllätyin siitä miten kovalla voimalla valaat puhalsivat ulos ilmaa, siitä kuului matkankin päähän yllättävän kova ääni! (Videon musiikista saatte muuten kiittää Googlea, se valitsi tuon kappaleen automaattisesti ja tuo ylidramaatiikka huvitti meikäläistä niin kovasti etten viitsinyt sitä vaihtaakaan! :D)

Valasretken jälkeen oli vuorossa vielä reippailua jossain Saguenayn vuonon tienoilla. Täytyy myöntää etten kyllä ollut yhtään kartalla missä seikkailin, vaan seurailin polkuja, kunnes oli todettava että kunto loppui kesken ja käännyttävä takaisin.

tadoussac

Ihan kuin olisi Suomessa ollut!

tadoussac

tadoussac

tadoussac

Taisin viettää Tadoussacissa vain kaksi yötä, mutta se aika riitti aivan hyvin, ellei nyt satu olemaan niin hardcore eräjorma että halua samoilla metsissä pidempiä aikoja. Valaat tuli nähtyä, metsässä vaelleltua ja maisemia ihailtua. Se riitti minulle vallan mainiosti!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply