Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koosteet

Reissuvuosi 2017: 8 reissua, 12 maata

maanantai, tammikuu 1, 2018

Vuosi 2017 on vihdoin saatu pakettiin, joten vilkaistaanpa hieman vuoden matkasaldoa. Viime vuonna meidän yhteinen saldo oli kuusi reissua ja kahdeksan maata, tänä vuonna peräti kahdeksan reissua ja 12 maata. Jostain syystä meidän ja varsinkin minun matkat tuppaavat painottumaan alkuvuodelle, tänäkin vuonna reilusti yli puolet vuoden matkapäivistä oli käytetty jo toukokuun lopussa. Lupaus vuodelle 2018 voisi olla että vihdoinkin matkustan marraskuussa johon oikeasti lämpimään (Ei siis sinne kirottuun Bukarestiin), päässä on pyörinyt ainakin Malta, Kappadokia ja Kreikka, mutta katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan!

 

Tammi-helmikuu: Teneriffa ja La Gomera (Anni)

Kanaria yllätti ennakkoluuloisen matkustajan! La Gomeralta löytyi mahtava Garajonayn kansallispuisto ja muutenkin upeita maisemia. Teneriffan puolella ihastuttivat sievät kylät ja vulkaaninen luonto. Teiden huipulla (no ei ihan huipulla huipulla, mutta lähes huipulla) käynti jäi mieleen yhtenä koko reissun parhaista hetkistä. Ja sai Kanarialta oikein hyvää ruokaakin!

Kaikki tähän reissuun liittyneet kirjoitukset löytyvät Kanaria-tagista.

 

Huhtikuu: Wien & Bratislava (Anni & Ville)

Anni: Pääsiäiskohdetta vatvottiin ja vatvottiin ja lopulta arvonnan voittajaksi selviytyi Wien. En nyt sanoisi että Wien oli pettymys, mutta ei se meitä kauheasti sykähdyttänytkään. Bratislavasta tykkäsin huomattavasti enemmän ja sinne voisi mennä vaikka uudelleenkin. Vähintäänkin syömään niitä sairaan hyviä hampurilaisia.

Ville: Wien oli tosiaan hieman tylsä kaupunkina (oluttarjontakin oli tosi huono!), mutta Bratislava jäi mieleen oikein kivana kaupunkina. Nähtävää ei vaikuttanut olevan kovin pitkäksi aikaa, mutta kaupunki oli kotoisa ja viihtyisä. Plus siellä oli todella hyvä olutravintola, jossa haluaisin käydä toistekin. Ja kuten Anni mainitsikin, Bratislavasta sain ehkä parhaimman hampurilaisen mitä olen koskaan syönyt.

Lisää Wienin ja Bratislavan reissusta täällä.

Toukokuu: Budapest, Kroatia, Mostar, Slovenia (Anni & Ville)

Anni: Balkanin kiertomatka oli ehdottomasti vuoden paras reissu, sen kohdalla ei olisi asiat juuri paremmin osua kohdalleen. Budapest, Zagreb, Split ja Ljubljana olivat kaikki hyviä kaupunkikohteita ja luontoelämykset vasta upeita olivatkin! Plitvicen kansallispuisto lunasti kovat odotukset ja Slovenian luonto vei sydämeni täysin. Ja se varjoliito, ai jestas että se oli mahtavaa, muistelen sitä varmaan vielä mummonakin!

Erityisen ihanan reissusta teki se että nautimme erinomaisista säistä, lähes koko ajan oli kaunista ja vähintään +20-astetta. Se tuli tarpeeseen kun koko loppukesä Suomessa olikin sitten jotain ihan muuta!

Ville: Pakko olla Annin kanssa samaa mieltä ja todeta että ehdottomasti vuoden paras reissu. Jokainen paikka oli mahtava. Paitsi Mostar, joka lähinnä masensi. Näistä erityisesti Slovenia jäi mieleen sellaisena maana, jossa haluan käydä joskus uudelleen. Kohokohtina muistelen Budapestin rauniobaareja, Splitissä syötyjä ruokia, roadtrip Plitviceen, Sloveniassa tehty varjoliito, luolaseikkailu sekä hyvät paikallisoluet.

Lisää juttua löytyy Kroatia ja Slovenia-tageista

Kesäkuu: Aarhus (Anni)

Kesäkuussa pääsin työreissulle Tanskan Aarhusiin kätevästi juuri samaan aikaan kuin meillä oli Villen kanssa muutto käynnissä. Kirjastokonferenssi oli buukattu niin täyteen ohjelmaa etten ehtinyt juuri kaupungilla pyöriä, mutta Aarhusin upea Dokk1 kirjasto tuli sitäkin tutummaksi. Mutta se on kyllä oikeasti hieno!

Heinäkuu: Porvoo (Anni & Ville)

Anni: Kotimaanmatkailu jäi tänäkin vuonna vähiin, mutta sentään vihdoin saimme aikaiseksi käydä Porvoossa. Tosin kiitos siitä taitaa lähinnä kuulua Villen serkulle joka kutsui meidät häihinsä Kotkaan näin pakottaen meidät liikkumaan Suomessa jossain muuallakin kuin Helsinki-Tampere välillä.

Ville: Porvoossa söin elämäni parhaat Wingsit. Olihan se vanha kaupunkikin nätti, mutta kun palaan tänne, mielessäni on ensisijaisesti wingsit.

Syyskuu: Riika, Belgia, Luxembourg (Anni & Ville)

Anni: Syyskuussa lähdimme Villen toiveesta oluenystävän toivemaahan eli Belgiaan. Ja minun vaatimuksestani samaan reissuun ympättiin Luxembourg, koska siinähän on niin kätevä käydä kun se on kivasti siinä vieressä. (Ei ollut, oli ärsyttävää käydä.) Yllätyksenä Belgiasta, varsinkin Gentistä ja Brysselistä löytyi paljon taidokasta katutaidetta, joka nosti pisteitä melkoisesti. Vaikka Gent ja Brygge olivatkin kauniita paikkoja, niin silti Belgia jäi mielessäni ”ihan kiva” -tasolle.

Niin ja menomatkalla pysähdyttiin Riikassakin, joka osoittautui niin mukavaksi että Ville lähti sinne vielä toistamiseen pikkuveljensä kanssa joulukuussa.

Ville: Belgia oli ihan huippu! Arkkitehtuuri oli kivan piparkakkutalomaista, etenkin Bruggessa, ja kaikki oli vaan jotenkin tosi idyllistä. Ja ne oluet. Voi hyvä luoja ne oluet. Ette tiedä miten siistiä on juoda aamupalaksi Rochefort 10, joka maksoi lähikaupassa jotain puolitoista euroa. Vetää herkäksi, kuulkaa. Ei ole viimeinen kerta kun käyn Belgiassa. Ainoastaan Brysseli oli vähän turhan kolkko kaupunki. Gent ja Brygge kolahtivat täysillä, vaikka jälkimmäisessä olikin liikaa turisteja.

Lokakuu: Vaasa (Ville)

Vaasan viikon mittainen työreissu oli ihan kiva. Eniten mieleen jäivät mukavat ihmiset ja parit kivat nähtävyydet. Näistä lisää täällä

Marraskuu: Bukarest (Anni & Ville)

Anni: Marraskuu, kirottu syntymäkuukauteni, jokavuotinen arkkiviholliseni. Bukarest ei juuri onnistunut helpottamaan marraskuun ankeutta, ensi vuonna valitsen fiksummin!

Ville: Bukarestissa parasta oli testaamamme loistavasti suunniteltu pakohuone. Sen omistajakin oli huippumukava ja kertoili mielellään kaupungin historiasta. Hotellimme oli myös kiva. Ja olihan siellä aika halpaa. Muuta kehuttavaa en oikein keksi.

Joulukuu: Riika (Ville)

Toinen matkani Riikaan tuli oikeastaan sen vuoksi, että olimme päättäneet matkustaa johonkin pikkuveljeni kanssa ja Riikan matkat sattuivat olemaan tarjouksessa. Toki myös Riikan joulutorit kiinnostivat. Valitettavasti tämä matka meni hyvin pitkälti flunssan kourissa, mutta onneksi joulutorilta löytynyt rommiglögi lievitti oireita. Matkan kohokohdaksi nousi Pirates Of The Caribbean teemainen pakohuone. Yksi parhaista pakohuoneista missä olen toistaiseksi käynyt.

Valitettavasti sää ei ollut kovin jouluinen

 

Glögi helpotti

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, tammikuu 2, 2018 at 17:53

  No voihan Vaasa. Oli just niin ankea (sään puolesta) kuva tästä kaupungista kuin olla ja voi. Terkkuja vaan Vaasasta, täällä jumitan reissuun lähtöön asti 😀 Mä voisin noista teidän reissukohteista napsia itselleni heti ainakin Romanian, Slovenian sekä Luxemburgin. No, ehkä seuraavaksi on taas Euroopan vuoro, kun on ensin huidellut tuolla pitkin maita ja mantuja 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, tammikuu 3, 2018 at 14:46

   Hahaa, mä ihan unohdin että sä olet vaasalaisia 😀
   Tsemppiä jumittamiseen, kohta koittaa tositoimet! Odottelen innolla juttujas reissun päältä!

 • Reply IGTT: Vuoden 2017 matkakulut - Rajatapaukset torstai, tammikuu 4, 2018 at 09:35

  […] ensimmäisen Instagram Travel Thursdayn teema on reissuvuosi 2017 ja koska matkakohteet tuli jo kerrattua, päätin Tämä Matka -blogin inspiroimana perata vielä […]

 • Reply Teea | Curious Feet sunnuntai, tammikuu 7, 2018 at 21:32

  En ymmärrä miksen ole vieläkään käynyt Sloveniassa! Niin kauan on maa kiehtonut ja monesti käynyt kyllä naapurimaissa.. Mukava kuulla, että piditte! En ole tosin vielä kenenkään kuullut haukkuvan :D.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, tammikuu 8, 2018 at 08:57

   Totta, en ole itsekään kyllä kuullut kenenkään sanovan pahaa sanaa Sloveniasta! Onneksi se ei sieltä mihinkään häviä, hyvin ehtii 🙂

 • Reply Katariina / Lomaluumu tiistai, tammikuu 9, 2018 at 22:50

  Vauhdikas reissuvuosi teillä! Balkan on aivan ihana, Plitvice hurmasi täysin. Itsellä haaveissa tuo Slovenia, toivottavasti vaikka tänä vuonna pääsisi 🙂 Hyvää reissuvuotta 2018! 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, tammikuu 10, 2018 at 08:28

   Plitviceä kohtaan oli kovat odotukset, mutta se oli kyllä oikeastikin aivan upea paikka!
   Toivottavasti pääset Sloveniaan, se nousi minun listallani aivan Euroopan maiden kärkeen.

  Leave a Reply