Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koosteet

Rajatapaukset täyttää vuoden!

tiistai, 1 elokuun, 2017

Voi tätä juhlan päivää! Nyt kannat kattoon, lasit kilisemään ja mitä vielä!

Tasan vuosi sitten tähän blogiin julkaistiin ensimmäinen artikkeli. Kun oli ensin kiistelty pari viikkoa siitä mikä olisi blogille sopiva nimi. Koska sehän nyt on kaikkein tärkeintä. Ja jos Ville ei olisi keksinyt näin loistavaa nimeä niin kenties tässä ei edelleen porskutettaisi vuotta myöhemmin. Tämän huikean merkkipaalun kunniaksi päätimme molemmat valita kolme mieleisintä matkailuhetkeä kuluneen vuoden ajalta.

Annin top 3 matkailuhetkeä

Islanti

Ei ole Islannin voittanutta! Koko Islannin reissu oli aivan uskomaton kokemus enkä yksinkertaisesti osaa sanoin riittävän hyvin kuvata sitä Islannin luonnomaisemien tarjoamaa fiilistä. Se kuulunee siihen ”täytyy itse kokea” -kategoriaan. Jos nyt ihan aseella uhaten pakotettaisiin valitsemaan joku yksityiskohta tuosta reissusta, niin suosikikseni nousisi etelän jäälaguunit. Mutta oikeasti yksi Islannin mahtavimmista puolista on että joka puolella on jotain tajuttoman kaunista. Islanti pitääkin kirkasta kärkisijaa listalla maista johon haluaisin matkustaa uudelleen. Onko väärin toivoa Islantiin uutta talouskriisiä että siellä vähän hinnat kohtuullistuisivat? Ai on? No onneksi en mistään sellaisesta todellakaan haaveile!

Meidän Islannin reissusta voi lukea lisää täällä.

Slovenia/Varjoliito

Slovenia puolestaan on viimeaikaisempi rakkauden kohde. En voi vastustaa vuorimaisemia, niissä vain on joku ihmeellinen vetovoima. Muutaman viikon takaisen hehkutuksen jälkeen ei varmaan ole epäselvää että Triglavin kansallispuistossa Bohinj-järven yllä tehty varjoliito oli aivan huikea kokemus.

Teide

Tässä listassani alkaa erottua aika selkeä teema, nimittäin vuorimaisemat! 😀 Teneriffan ja koko Espanjan korkein huippu Teide oli vuorikokemus vailla vertaa. Aivan huipulla asti emme vierailleet, mutta köysirata kuskasi meidät kuitenkin n. 3000 metriin, korkeimmalle jossa olen ikinä käynyt. Koska Teiden ympärillä ei juuri kilpailevia huippuja seiso vaan joka puolella näkee vain merta kohti laskevaa maata, tuntuu kuin seisoisi maailman katolla! Huimaavan hieno kokemus!

Alkuvuoden Kanarian matkasta voi lukea lisää täällä.

 

Villen top 3 matkailuhetkeä

Jos pitäisi valita yksi matkakohde, mikä on jäänyt parhaimpana mieleen, niin se on ehdottomasti Islanti. Mutta koska pelkkä Islannin hehkutus olisi pidemmän päälle vähän tylsää, ajattelin valita top 3 ravintolaa, mitä kuluneen vuoden aikana on tullut vastaan. Koska ruoka nyt vaan tuntuu olevan itselleni se yksi eniten nautintoa tuottavista asioista matkustellessa.

Barcelona / BierCab

Todella viihtyisä olutravintola, jossa saa myös erinomaista ruokaa. Käymme harvoin (jos koskaan) samassa ravintolassa kahta kertaa saman matkan aikana, mutta BierCabin kohdalla teimme poikkeuksen. Kattavan olutvalikoiman lisäksi ruokalistalta löytyy esimerkiksi aivan mahtava Patatas Bravas annos. Se kannattaa tilata oletusarvoisesti ensimmäisenä ja miettiä vasta sitten että mitähän muuta tekisi mieli. Optimaalinen paikka rennoille illanistujaisille.

 

Sisäänkäynti

 

Patatas bravas!

 

Happiness is a cold beer

 

Bratislava / Roxor BRGR & Beer

Edelleen paras hampurilainen mitä olen syönyt. Jättikokoinen, mehevä, sopivasti tulinen ja juuri sopiva määrä täytteitä. Itse ravintola on aika pieni, eikä ehkä ihan viihtyisimmästä päästä, sillä se tuntuu olevan erittäin suosittu ja jatkuvasti täynnä, mutta pelkästään ruuan takia visiitin arvoinen. Baarissa on myös viikon olut erittäin edullisesti, joka sattui omalla reissullani olemaan paikallinen Lucky Bastard IPA. Ihan törkeän hyvää. Jos eksyn joskus uudelleen Bratislavaan, en todellakaan jätä tätä väliin.

 

Ihan parasta!

 

Annin burgeri

 

Split / Sexycow

Ehkä kaikkien reissujemme suurin yllättäjä, eikä tätä kannata missata, jos sattuu vierailemaan Splitissä. En ole oikeastaan syönyt mitään täysin vastaavaa. Paikka tarjoilee siis käsin tehdyistä taikinalätyistä valmistettuja wrappeja. Täytevaihtoehtoja on jokunen erilainen ja molemmat maistamistamme olivat aivan mielettömän hyviä. Tässä olisi potentiaalia nousta suuremmaksikin ravintolaketjuksi, sillä söisin tätä pikaruokaa paljon mielummin kuin mitään Hesburgerin lärppänöitä. En ole varmastikaan mielipiteeni kanssa yksin, sillä paikka oli erittäin suosittu. Edullista ja herkullista. Mitä muuta voisi toivoa? Ai niin, olutta. Ei hätää, sillä sitäkin löytyy!

 

Jos näet tämän Logon Splitissä, olet perillä.

 

That’s a wrap!

 

Löydettiin Annille myös kiva valkosuklaa-maitosuklaa-suklaa-lisäsuklaa-suklaapirtelö, koristeltuna Kinder Bueno palasilla

 

Reiluuden vuoksi listataan tähän nyt vielä lukijoidenkin suosikit. Koska uskomatonta kyllä, tänne blogiin on harhaillut välillä joku muukin kuin minun ja Villen äidit! Ei sillä että äitejä yhtään väheksyttäisiin, oikein kivat äidit on! (Terkkuja äideille!)

Top 3 artikkelit vuoden aikana

Ei tästä nyt hirveän syvällisiä johtopäätöksiä pääse tekemään, mutta arvelisin suosituimpien juttujen heijastelevan sitä mihin suomalaiset yleensä ottaen tapaavat matkustaa. Lämmittää sydäntä että Islanti on päässyt luetuimpien joukkoon. Kiitos kaikille lukijoille, tulkaa toistekin!

Kanariako kammottava turistihelvetti? No ei ollut! (377 lukukertaa)

Islannin road trip: Missä käytiin ja mitä maksoi? (372 lukukertaa)

Pyöräillen Kroatian kauneimmalla saarella (350 lukukertaa)

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, 1 elokuun, 2017 at 18:49

  Jee! Onnea ekasta vuodesta 🙂 Toivottavasti monia hyviä vuosia on vielä jäljellä! On aina hauska katsella tilastoista, mitä blogista eniten luetaan. Esimerkiksi mun juttu Brnosta on jatkuvasti suosituimpien joukossa, mitä en olisi kyllä kirjoittaessa uskonut. Koska luulin, ettei kukaan ollut paikasta kuullut 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 2 elokuun, 2017 at 15:03

   Kyllä ihan lupaavalta näyttää, matkustustahti ei ole ainakaan hiipumaan päin! 😀
   Maailmassa on selvästi vaje suomenkielisistä Brnoa käsittelevistä jutuista, osuit juuri oikeaan kohtaan!

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa tiistai, 1 elokuun, 2017 at 22:22

  Onnittelut merkkipäivästä ? Te olette paljon ehtineet vuodessa 🙂

 • Leave a Reply