Suomen suurin matkablogiyhteisö
Oseania

Pikavisiitti Australian itärannikon Magnetic islandille

perjantai, 3 tammikuun, 2020

Magnetic island päätyi matkasuunnitelmaani lähes pelkästään sillä meriitiillä että se vaikutti kiinnostavalta pysähtymispaikalta Cairnsin ja Airlie beachin välillä. Valitettavasti jossain kohtaa suunnitteluprosessia mietintämyssy oli päässä nurinpäin, sillä olin varannut Magnetic islandille vain yhden yön yöpymisen, ajatellen että ehdin kyllä tutkia saarta sekä saapumis- että lähtöpäivänä.

Vaikka saari pieni onkin, niin tämä oli silti hieman liian optimistista ajattelua. Selvittyäni ensin bussilla Townsvilleen, sieltä lautalla Magnetic islandille ja vielä lauttasatamasta toisella bussilla hostellilleni, oli iltapäivä jo pitkällä. Queenslandissä ei käytetä kesäaikaa, joten aurinko laskee jo iltaseitsemän maissa. 

Ne pari tuntia tehokasta peliaikaa, jotka minulla oli ennen pimeän tuloa, päätin käyttää herkullisen saaliin metsästykseen. Olin nimittäin lukenut, että Magnetic islandilla elää usean sadan yksilön koalakanta ja saarella on hyvät mahdollisuudet nähdä näitä karvakavereita niiden luonnollisessa ympäristössä! 

Yövyin täälläkin reissulla hyväksi havaituista YHA-hostellissa ja sen lähistöltä löytyi muutaman kilometrin Forts kävelyreitti, jonka huhutaan olevan erityisen hyvä koalabongaukseen. Nimensä reitti saa siitä, että kukkulalla sijaitsi toisen maailman sodan aikaan ilmatorjuntatykkejä ja reitti kulkee niiden jäänteiden seassa. Historianörttien lisäksi reitiltä löytyy maisteltavaa myös maisemanälkäisille, sillä tykkien alustoilla avautuu komeat maisemat ympäri saarta.

magnetic island

magnetic island

magnetic island koalat

Mutta ne koalat! Täytyy myöntää että odotin että niitä olisi ollut vähän enemmänkin, mutta lopulta olin hemmetin tyytyväinen että onnistuin näkemään edes yhden koalan, tai oikeastaan kaksi, koska mukana oli myös pikkukaveri! Kuka voisi olla pettynyt kun pääsee näkemään ihan vierestä tuollaiset supersöpöt nallekarhut!

Itse asiassa olin niin fiiliksissä noista kahdesta koalasta ettei enää edes harmittanut kaikki saarelle pääsemiseen nähty vaiva, vaikka olin jo ehtinyt manata että ehkei olisi pitänyt tulla ollenkaan. Mieluusti olisin kyllä viihtynyt saarella pitempäänkin, mutta eipä jäänyt paha mieli! 

Tykkäsin myös kovasti hostellista jossa yövyin, siellä oli fiilis siitä että ollaan luonnon keskellä, alueella käyskenteli hauskan näköisiä lintuja ja illan tullen vallabit hyppelivät menemään nurmikolla. 

Saareen tutustumista oli tarkoitus jatkaa vielä seuraavana päivänä, mutta siinä missä lämpötila oli illalla ollut juuri sopiva pieneen patikointiin, päivällä oli niin kuuma etten päässyt muutamaa sataa metriä pidemmälle kunnes totesin että nyt on paras luovuttaa tai seuraavaksi lähtee taju.

Magnetic islandilla olisi ollut vaikka mitä muutakin tarjottavaa. Tällä kertaa visiitti jäi vähän tyngäksi, mutta mieluisaksi kuitenkin! 

magnetic island yha

Lopuksi vielä muutama käytännön vinkki:

 • Saarelle kulkee kaksi eri lauttaa Sealink ja Fantasea, joista molemmilla on oma terminaalinsa. Jos on matkassa bussilla, greyhound-pysäkki on Sealink terminaalin edessä.
 • Lipun voi ostaa etukäteen netistä, jolloin siitä saa pari dollaria alennusta. Menopaluu maksaa noin 30 dollaria.
 • Lippu ei ole tiettyyn lähtöön vaan sen voi käyttää milloin vain kunhan lautalla on tilaa. 
 • Lauttoja kulkee parin tunnin välein, tarkat aikataulut löytyvät netistä.
 • Lisää tietoa Forts kävelyreitistä

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 21:41

  Tuo olisikin ollut kiva lisä myös omalle matkalle. On nyt myöhemmin jäänyt kaivelemaan se, että emme niitä koaloja nähneet, joten hyvä varmasti sinun kannaltasi hyvä, että päätit käydä tuolla, edes lyhyesti.

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 8 tammikuun, 2020 at 00:18

   Teillä kävi sitten ilmeisesti huono tuuri myös Great Ocean Roadilla? Siellä käsittääkseni on kohtalaisen hyvä mahdollisuus nähdä koaloja.

   • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 8 tammikuun, 2020 at 08:41

    No meillä kävi tosiaan huono tuuri siellä. Kävelyreitti, jossa olimme ajatelleet niitä näkevämme oli tuolloin suljettu. Olisi niitä varmaan muuaallakin voinut nähdä (kohtuu helpostikin), mutta meidän Australian matka oli neljän viikon pituinen ja kyseessä oli tuolloin ensimmäiset päivät. Ajattelimme tulloin, että kyllä niitä vielä matkan aikana vastaan tulee. Mutta ei niitä tullut. Hyvä puoli on, että paljon muutakin nähtävää Australiassa vielä on, niin kyllähän sinne vielä tulee tietysti palattua!

    • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 8 tammikuun, 2020 at 08:45

     No juu, mäkin jotenkin kuvittelin etukäteen että Australia olisi koaloita väärällään, mutta ei se tosiaan ihan niin mennytkään. Ja ihan totta, näkemistä kyllä riittää vaikka kuinka monelle reissulle 🙂

  Leave a Reply