Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Pääsiäisreissu Wieniin ja Bratislavaan

lauantai, huhtikuu 22, 2017

Kuten muutama muukin, käytimme Villen kanssa pääsiäisen pyhät tehokkaasti hyväksi reissaamalla. Tuolle ajankohdalle on tunnetusti hankalaa löytää erityisen halpoja lentoja tai majoituksia ja vatvoimmekin iät ja ajat mikä olisi kiinnostava mutta budjettiimme sopiva kohde. Minä olisin halunnut Sveitsiin (koska vuoret) ja Ville olisi halunnut Belgiaan (koska olut). Välissä ehdittiin jo harkita Kreikkaakin, mutta lopulta päädyimme lentämään Wieniin kohtuuhintaisilla parin sadan lennoilla.

Ajatus Wienistä ei varsinaisesti saanut minua hihkumaan riemusta, mielikuvissani se vaikutti melko harmaalta ja tylsältä kaupungilta. Minulle Wienin suurin houkutus oli lyhyt välimatka viereiseen Slovakiaa (uusi maa, jes!) ja kiinnostavalta vaikuttavaan Bratislavaan.

Oli muuten ihana matkustaa täyteen kevääseen Suomen harmaudesta.

Joskus käy niin että omat hölmöt ennakkoluulot murskautuvat täysin siinä vaiheessa kun oikeasti pääsee jonkun paikan kanssa kosketukseen. Ja joskus taas omat ennakkoluulot paljastuvat melkolailla paikkaansa pitäviksi.

Meidän molempien mielestä nimittäin Wien jäi vankasti “ihan kiva” -tasolle. Sellainen luotettava seiska, jossa ei varsinaisesti ole mitään erityistä ongelmaa, mutta joka on kuitenkin vähän turhan hajuton ja mauton. Kertoo paljon että Villen ja minun paras kokemus Wienissä oli escape room -seikkailu, joka olisi sisältönsä puolesta voinut sijaita ihan missä tahansa muussakin kaupungissa.

Löytyi Wienistä toki ihan kivoja puistoja ja ihan kivaa (joskin yksitoikkoista ja väritöntä) arkkitehtuuria. Ihan kivoja graffitejakin nähtiin Tonavan rannassa! Ihan kiva brunssikin ehdittiin syödä. Poikkeuksena mainittakoon että Ville löysi meille tosi hyvän japanilaisen ravintolan, se oli kivempi kuin ihan kiva!

Arkkitehtuuri oli tavallaan kaunista, mutta ah niin vaaleanruskeaa.

Ihan kiva puisto!

Kehtasi vielä sataakin!

Bratislava puolestaan teki meihin varsin positiivisen vaikutelman. Vanha kaupunki ei varsinaisesti ollut mitään uutta(no ei kai kun se on vanhaa :P), mutta Wieniin jälkeen se tuntui ihanan värikkäältä. Myös linna yllätti positiivisesti. Onnistuimme lisäksi löytämään erinomaisen olutravintolan, joka tarjoili paikallisten pienpanimoiden tuotteita ja ennen lähtöä vielä piipahdimme hampurilaisravintolassa syömässä yhdet elämämme parhaista burgereista. Näillä eväillä Bratislava kiilasi kirkkaasti Wienin edelle!

Diggailin Bratislavan linnasta ja sen puutarhan tarkkaan valikoidusta väriteemasta!

Sievät pikku katuset vaan ovat viehättäviä! Bratislavan vanhasta kaupungista tuli vähän mieleen Tallinna.

Tämä oli aivan sairaan hyvää.

Kirjoittelemme molemmista kaupungeista vielä erikseen, mutta tässä ensituntemukset. Seuraavaksi luvassa onkin toukokuun megabalkankiertomatka, jota odotamme innosta puhisten!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa lauantai, huhtikuu 22, 2017 at 22:53

  Mun mielestä Bratislavan vanhakaupunki muistuttaa Tallinnan oman lisäksi paljon myös Brnon ja Riian omia. Jokaisessa on toki niitä omiakin juttuja, mutta myös samaa henkeä. Olisi kiinnostavaa kierrellä tuon akselin vanhempia kaupunkeja enemmänkin ja etsiä yhtäläisyyksiä. Bratislavassa ja Brnossa oli melkein identtiset linnatkin!

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, huhtikuu 24, 2017 at 10:25

   Noissa kahdessa en olekaan käynyt, tosin Riika on ensi kesän listalla. Kuvien perusteella kyllä vaikuttaa lupaavalta! Vaikka yleensä olenkin aina erilaisuuden perään niin minua ei kyllä yhtään haittaa noiden vanhakaupunkien samanlaisuus, ei niihin söpöihin taloihin ja kapeisiin katuihin vaan ikinä kyllästy!

 • Reply Ülle sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 02:52

  Wienassa löytyy myös tosi värikästä ja kivaa- kuten Hundertwasserin suunnitelemat rakennukset (Hundertwasserhaus, KunstHausWien, Müllverbrennungsanlage Spittelau) Jos joskus vielä matkustatte Wienan, suosittelen lämpimmästi, että tutustuisitte Hundertwasseriin. Syksynä matkustamme jo kolmanetta kerta Wienan- osasyy siihen on kummitätini tytär, joka asuu Wienassa. Tällä kerta meillä on aikomus käydä tutustumas Gustav Klimtin taiteseen- se on myös värikästä. Meidän matkamme Wienaan tänävuonna taittu Budapestin ja Bratislavan kautta, siksi luin tätä blogikirjoitusta. Kauneita kuvia olette ottaneet! Muuten, mitä ruokapaikkoja suositelette Bratislavassa?

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, huhtikuu 24, 2017 at 10:31

   Hundertwasserhausin bongasinkin etukäteen potentiaaliseksi kohteeksi, se vaikutti juuri sellaiselta mikä minua kiinnostaisi. Ei vaan valitettavasti ehditty käydä ihmettelemässä, harmi! Otetaan se ensi kerralla ehdottomasti käsittelyyn!
   Bratislavassa kävimme erinomaisessa burgeripaikassa nimeltä Roxor BRGR, sitä suosittelen ehdottomasti. Jos pienpanimotuotteet kiinnostaa niin suosittelen myös Žil Verneä, sieltä sai myös siideriä, mikä on enemmän omaan makuuni 🙂
   Olimme myös aikeissa käydä kehutussa vietnamilaisessa nimeltä Papaya, mutta se oli valitettavasti pääsiäisenä suljettu.

  Leave a Reply