Suomen suurin matkablogiyhteisö
maisemafiilistelyt

Oodi Islannin tienvarsimaisemille

sunnuntai, 9 lokakuun, 2016

Islantiin lähtiessä olin tuttuun tapaan kahlannut läpi muutaman tusinaa matkaoppaita ja muita tietolähteitä ja olin siis mielestäni varautunut siihen että Islannissa on aivan mielettömän kaunista.

No en ollut. Ei sitä uskomatonta kauneuden määrää ja monimuotoisuutta pysty käsittämään edes silloin kun se on suoraan naaman edessä, saati sitten etukäteen!

Villen ja minun matkapäiväkirjassa käydään kyllä läpi näkemiämme nähtävyyksiä, mutta halusin vielä omistaa aivan oman suitsutuspostauksen Islannin tienvarsimaisemille, jotka ovat nähtävyys itsessään!

islanti

Koska Ville ajoi valtaosan matkasta, oli minulla hyvää aikaa tuijotella maisemia ja tietysti myös kuvata niitä! Auton sisältä kuvaaminen ei tietysti aina tuota maailman parhaita tuloksia, mutta yllätyksekseni onnistuin saamaan muutaman ihan onnistuneenkin räpsyn!

Sykähdyttävin asia ykköstietä ajaessa oli se kuinka nopeasti maisema saattoi vaihtua aivan erinäköiseksi ja kuinka monen näköistä maisemaa yleensä ottaen oli tarjolla. Lättänää, vuoristoista, kumpuista, karua hiekkakenttää, niittyä, suota, sammaleista ja mitä lie kaikkea. Juuri kun kuvittelin että kaikki on nähty iskee silmille jotain uutta ja ihmeellistä. Vitsailinkin Villelle että voisin ihan tyytyväisenä vaan ajella Islantia ympäri pysähtymättä lainkaan. Tai sitten en, mutta ainakaan en hetkeäkään ajomatkojen aikana ollut tylsistynyt!

islanti

Nämä hassut kummut imitoivat paikoitellen naisen anatomiaa

islanti

Vaaleaan sammaleeseen peittyneet kivet näyttivät vähän valtavalta lammaslaumalta

 

islanti

Itä-Islannin maisemat olisivat voineet olla vielä upeammatkin, nyt vuoret kietoutuivat pilvipeitteeseen, jonka raoista pilkahteli pieniä välähdyksiä alle peittyvästä kauneudesta.

 

IMG_3040-13

Snæfellsjökull (ainakin luulisin niin)

IMG_2631-4 IMG_2637-5 IMG_2647-6 IMG_2768-8 IMG_2830-11

islanti

Turha edes yrittää väittää että joku paikallinen Slartibartfast ei olisi käsin laskostanut ja maalannut tätä maisemaa.

IMG_3049-14 IMG_3050-15 IMG_3051-16 IMG_3056-17

Kuvasuitsutus jämähti hieman vuoripainotteiseksi, koska ne nyt vaan ovat niin käsittämättömän kauniita, mutta onneksi multa löytyy myös videomateriaalia, josta löytyy vielä lisää erinäiköisiä maastoja!

Kyllä, kokonaiset puolitoista minuuttia heiluvalla kameralla liikkuvassa autossa napattua kuvamateriaalia. Nauttikaa!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 10 lokakuun, 2016 at 16:15

    Tuohon ei vaan voinut kyllästyä. Ajoin muistaakseni neljä kertaa edestakaisin Akureyrista Reykjavikiin ja sen pätkän pystyi vetämään aivan hyvin vaikka kuuntelematta musiikkia ihan yksin. Siinä oli yhdelle mielelle ihan tarpeeksi silmäkarkkia kun vain piti katseensa tiessä kokoajan. Aivan uskomatonta ajaa Islannissa metsäisen nelostien paahtamisen jälkeen!

  • Leave a Reply