Suomen suurin matkablogiyhteisö
Instagram Travel Thursday

Neljä maata joihon haluaisin palata

torstai, 6 joulukuun, 2018

Olen tähän mennessä matkustanut 42 maassa, ja vaikka kaikki niistä ovat olleet minulle jollain tasolla mieluisia, vain harvaan haikailen takaisin vielä vuosienkin päästä. Tämän kuukauden Instagram Travel Thursdayn kunniaksi ajattelin kirjoittaa muutaman sanasen maista jotka saavat minut huokailemaan kaipauksesta aina kun törmään niitä käsitteleviin matkakuviin esimerkiksi juuri Instagramissa, tuossa ihanassa ja kamalassa matkakuumeen pahentajassa.

Kanada

Huokailunaiheuttajien kruunaamaton kuningatar on Kanada, sillä se oli kymmenen vuotta sitten ensimmäinen kaukomatkani ja vaihto-opiskelun myötä myös kotini. Kahdeksan kuukautta yksin vieraalla maalla muutti omaa elämänkatsomustani monin tavoin ja kasvatti luottamusta omiin kykyihin ja uskallukseen. Siksi Kanada on minulle erityisen rakas.

Lisäksi en ole vieläkään päässyt matkustamaan Kanadaan uudelleen sen jälkeen kun kotiuduin sieltä keväällä 2009 ja suorastaan kiemurtelen kateudesta aina kun näen jonkun muun matkustavan sinne!

Opiskelun lomassa ehdin tutustua vain pieneen palaseen Kanadasta, itseasiassa vain pieniin palasiin Ontarion ja Quebecin provinsseista, joissa pääasiassa liikuin. Massiivinen valtio pitää sisällään valtavasti paikkoja ja varsinkin luonnonrikkautta johon tutustumista jatkaisin mielelläni. Juuri nyt päällimmäisenä haaveissa on Kanadan kalliovuoret, mutta tiedän että nekin saavat vielä odottaa jonkin aikaa, koska ensi vuoden resurssit ja pennoset on jo laitettu jakoon muiden unelmien toteuttamiseen.  Ehkä jos olen oikein onnekas tiemme Kanadan kanssa kohtaavat vihdoin parin vuoden päästä!

Muutaman jutun Kanadasta olen blogiinkin kirjoittanut, lähinnä Quebecissä matkustamisesta.

 

 

Japani

Tein Japaniin lähes kolme vuotta sitten melko tiukkatahtisen kahden viikon pyrähdyksen jonka aikana ehdin käydä Osakassa, Kiotossa, Fukuokassa ja tietenkin Tokiossa. Japanin erikoinen vanhoja perinteitä ja mitä oudoimpia populaarikulttuurin ilmentymiä yhdistävä kulttuuri tuntui tarjoilevan kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa jatkuvalla syötöllä.

Ihastuin japanilaiseen arkkitehtuuriin, upeisiin puutarhoihin ja ruokaan vasta olinkin lääpällään! Sushia olin fanittanut jo vuosia ja söinkin reissulla parasta sushia jota olen ikinä saanut. Mutta kaikista eniten sukkia jaloissa pyöritti herkkullinen ramen-keitto, jonka veroista en ole aikaisemmin tai sittemmin päässyt nauttimaan. Miksi oi miksi Suomesta ei saa mistään hyvää ramenia!

Kuten reissuohjelmasta näkee oli reissu hyvin kaupunkipainoitteinen ja eniten kaipailenkin tutkimusretkeä japanilaisen luonnon pariin. Kävisin mieluusti vielä jonain päivänä Japanissa kirsikkapuiden kukkiessa, tosin myös syksy ja ruska vetävät puoleensa.

 

 

Islanti

Jos Japanin reissu oli kaupunkeja niin Islannin käsitti lähes pelkästään luontoa. Ja miten uskomatonta luontoa Islannista löytyykään: aivan huikean kauniita vesiputouksia, karuja kallioita, sinisenä hohtavaa jäätä sekä rikin ja muiden tuliperäisten aineiden värikkääksi värjäämää maata. Viikko Islannissa oli yhtä luonnonrakastajan riemujuhlaa!

Tuntuu vieläkin uskomattomalta että vietimme tosiaan Islannissa vain viikon, sillä siinä ajassa ehdimme kokemaan aivan älyttömän paljon. Toki aikataulu oli aivan täyteen pakattu enkä varsinaisesti voi suositella saaren kiertämistä viikossa, jos aikaa vain on mitenkään saatavilla enemmän.

Vaikka ehdimmekin viikossa vaikka mihin eikä Islanti ole valtavan suuri maa, niin silti sieltä jäi vielä monta kiinnostavaa paikkaa väliin. Suoraan sanottuna lähtisin kyllä Islantiin uudelleen vaikka matkaohjelmassa olisi täysin samojen paikkojen kiertäminen uudelleen, sillä niin suuren vaikutuksen ne minuun tekivät. Mutta eniten mieltäni kutkuttavat kuitenkin Islannin keskelle jäävät Landmannalaugar ja Vatnajökullin jäätikkö, sekä Länsi-vuonojen karunkaunis alue.

Islannin road tripistä tuli aikanaan kirjoitettua hyvinkin seikkaperäisesti, joten jos viikon reitti tai reissun hinta kiinnostaa, niin ota suunta Islanti-tagiin!

 

 

 

Slovenia

Tuorein kultani on Slovenia, jossa vierailin toukokuussa 2017, aivan liian pikaisesti, vain viikon ajan. Hehkutinkin juuri edellisessä kirjoituksessa Ljubljanan mahtavuutta, mutta ihastuttava pääkaupunki on vain pieni palanen Slovenian viehätyksestä. Epäilin jo etukäteen ihastuksen syventyvän vierailun aikana tosirakkaudeksi ja niinhän siinä sitten kävi.

Myös Slovenian parasta antia on sen luonto. Juliaanisten alppien jylhät huiput, tajuttoman kauniit vuoristojärvet, joet ja solat joissa virtaa kirkas turkoosin taittava vesi, valtavat vaikuttavat tippukiviluolat, vehreät niityt sekä metsät jotka tuntuvat hyvinkin kotoisilta. Kaikkea tätä Slovenialla on tarjota!

Mikä parasta, luonnossa pääsee liikkumaan erittäin monipuolisesti. Kävimme Villen kanssa patikoimassa, maastopyöräilemässä, koskenlaskussa ja sokerina pohjalla vielä varjoliitämässä Bohinj-järven yllä, joka oli niin upea kokemus että riekun siitä varmasti vielä monen kymmenenkin vuoden päästä!

Myös Sloveniasta olen kirjoittanut blogiin moneenkin otteeseen, kaikki jutut löydät täältä!

 

 

Kuten tästä listauksesta voi huomata, parhaiten minut voittaa puolelleen tarjoamalla unohtumattomia luontoelämyksiä, mieluusti vielä jossain vuorten läheisyydessä! Kivoista kaupungeista ja hyvästä ruoasta ehdottomasti plussaa! Tuleeko näistä spekseistä mieleen joku potentiaalinen matkakohde? Saa vinkata, sydämeeni mahtuu kyllä aina uusia ihastuksia!

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. Tempausta vietetään nyt viimeistä kertaa, joten suuret kiitokset järjestäjille!

Minut löytää Instagramista nimimerkillä Rajatapaukset.

You Might Also Like

53 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 6 joulukuun, 2018 at 15:32

  Tavallaan kelpaisivat kaikki nämä minullekin! Kanadaan olemme tehneet yhden reissun itärannikolle ja toisen länsirannikolle, mutta siitä välistä olisi vielä paljon näkemättä. Ja toki Prinssi Edwardin saarellekin voisi palata. Japani on vasta yhden reissun varassa, kuten Sloveniakin ja teoriassa voisin kuvitella palaavani kumpaankin. Islantia vähän emmin kahden lyhyen reissun jälkeen, lähinnä siksi, että ajattelen sen nykyisin olevan suosittuna kovin ruuhkainen.
  Mutta käytännössä palaamiset jäävät aika vähiin, sillä uudet kohteet tapaavat yleensä vetää pitemmän korren.
  Lähikohteiden, kuten vaikka Gotlannin osalta, se on onnistunut helpommin, kuusi kertaa toistaiseksi tuolla saarella.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 14:29

   Olisikin muuten kiinnostavaa tietää että tuleeko teidän matkustyylillä vastaan paljon paikkoja joista toteatte että tänne on kyllä aivan pakko päästä joskus uudelleen? Kun pääasiassahan kaiketi kuitenkin suunnittelette aina uusiin maihin reissuja?
   Tuo on muuten varsin hyvä pointti Islannista, olen itsekin lukenut siitä että varsinkin kesäkautena turismi tuottaa jo aika paljon lieveilmiöitä, mikä on tietysti tosi ikävää. Jos siis joskus Islantiin palaan niin voisi kyllä koittaa mennä sesongin ulkopuolella.
   Gotlanti onkin minulta vielä kokonaan näkemättä, sehän voisi kyllä tosiaan olla kiinnostava lähikohde 🙂

   • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 14:48

    Useimmat tuntemamme maabongarit tavannevat vastata tähän, että kierretään nyt ensin pallo kertaalleen, siis kaikki maat, ja sitten tietää mihin haluaa palata. Valitettavasti useimmilta taitaa siinä vaiheessa matkat olla jo matkustettu. Itse pyrimme pitämään Euroopan merkittävimmät kaupungit siten tuoreina, että niissä käydään uudelleen vähintään 10 vuoden välein – esimerkiksi keväällä kävimme Berliinissä kolmannen kerran.

    • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 12 joulukuun, 2018 at 20:19

     Kiinnostavaa, kiitos kun vielä avasit teidän matkailufilosofiaa!

 • Reply Piyya torstai, 6 joulukuun, 2018 at 17:03

  Kaikki nämä kohteet vielä käymättä 😜
  Sen siitä saa kun on pyörinyt liian paljon Euroopassa ja erityisesti sen rantakohteissa. Ehkä tulevaisuus tulee näyttämään muuta, sellainen on ainakin suunnitelmani ja unelmani. Täytyy nyt ensin testata yksi pidempi lento, että miten levottomat jalkani ja sieluni siitä selviää.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 14:32

   Sloveniastakin löytyy muuten pieni pala merenrantaa! 😉 Se on kyllä itseltäni testaamatta, joten en osaa sanoa millaisesta paikasta on kyse.
   Sitähän pitää nimenomaan matkustaa juuri niiden omien mieltymysten mukaan. Mulla on puolestaan monta rantakohdetta näkemättä, vaikka itseasiassa kyllä rannalla ihan hyvin viihdynkin.
   Ymmärrän hyvin tuon pitkien lentojen välttelyn, eivät ne itsellenikään hirveätä herkkua ole, mutta toistaiseksi kaukokaipuu on ylittänyt mukavuudentavoittelun!

 • Reply Sari /matkalla lähelle tai kauas perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 19:55

  Enpä yhtään ihmettele miksi huokaile noiden maiden perään. Hienot kuvatkin kertovat osuutensa siitä. Tosin huokailen pääseväni noihin maihin itsekin mutta syynä on se, että en noissa paikoissa ole vielä käynyt.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 15:48

   Kiitos! Näinhän se on että paljon on hienoja maita joissa ei ole vielä päässyt käymään vielä edes kertaakaan.

 • Reply Timo sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 10:08

  Hyvä lista – Kanadan länsirannikkoa on yritetty nyt kolmasti ja on pitänyt lennot peruuttaa, mutta ens kesänä se varmaan onnistuu. 🙂 Japani oli mukava yllätys, löydettiin Japanin Alpeilta kiinnostavia paikkoja: https://blog.kytta.net/2017/05/japanilaisessa-kylpylassa.html

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 15:53

   Toivottavasti Kanadan reissu onnistuu, länsirannikolla olisi kyllä paikkoja jotka kiinnostaisivat kovasti minuakin.
   Vaikuttaa todella kivalta ja tunnelmalliselta paikalta tuo japanilainen kylpylä! Johonkin tuollaiseen paikkaan lähtisin kyllä erittäin mielelläni

 • Reply Jenni / Boardingtime sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 10:32

  Reissasimme Kanadan länsirannikolla viime kesänä ja oli kyllä huikean hienoa seutua! Itsekin haikailen takaisin Japaniin, olimme pari vuotta sitten keväällä kirsikankukka-aikaan ja rakastuimme paikkaan täysin. Upea kulttuuri ja niin älyttömästi nähtävää. Euroopan kohteisiin tulee palattua helpommin, kauempana sijaitsevista huomaan löytäväni itseni säännöllisin väliajoin Intiasta ja Itä-Afrikasta. Minne sun keväinen reissu suuntautuu? 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 19:29

   Ihanaa, missä kaikkialla kävitte Kanadan länsirannikolla? Olen ollut niin Kalliovuorten lumoissa etten ole ehtinyt haaveissani vielä ihan länsirannikolle asti 😀

   Ensi kevään kohde on USA, luvassa vajaan kolmen viikon road trippi. Tarkoitus käydä moikkaamassa veljeäni ja kiertää Kalifornian ja Utahin kansallispuistoja. Voin siis lohduttautua sillä että vaikka reissuun onkin vielä aikaa niin siitä tulee varmasti aivan tajuttoman hieno!

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 12:30

  Hyvä idea tämä postaus! Varsinkin Japani kiinnostaa näistä itseä näistä kohteista 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 19:32

   Kiitos! Japanista on tullut jotenkin sellainen fiilis että se tuntuu jakavan mielipiteitä. Joko se kiehtoo tai sitten ei kiinnosta lainkaan. Voi tietysti olla että olen ihan hakuteilläkin 😀

 • Reply Jenni sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 14:18

  Hyvät valinnat! Näistä ainoastaan Tokio on itselle tuttu ja sekin vain ihan muutaman päivän pikapyrähdyksen verran – joskin ihmeen paljon ehdittiin silloin näkemään, vaikka joka aamu alkoi metroasemalle eksymisellä 😛

  Kanada tuli ehkä vähän puskista, ei taida olla oikein se ensimmäinen matkailumaa, joka tulee missään tilanteessa mieleen (ainakaaan itselle). En kyllä tiedä miksi, kerrassaan upeita paikkoja varmasti täynnä koko maa kuitenkin 🙂

  Tää oli muuten kiva postausidea, jos sopii niin ehkä lainaan tätä joskus, krediittien kera toki? 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 19:35

   Tokion metroasemat on kyllä jotain ihan uskomatonta, voin hyvin samaistua tohon kokemukseen!

   Musta tuntuu että Kanada ei ehkä ole hirveän tunnettu matkailumaa Suomessa, varsinkaan jos vertaa vaikka Yhdysvaltoihin, joka on hirveän suosittu. Mutta Kanada kun on tosiaan aivan valtava maa niin se pitää ihan hirveästi upeita paikkoja sisällään. Tykkään myös kanadalaisista, ne on vähän kuin sellaisia jenkkien ja suomalaisten välimuotoja, noin karrikoiden 😀

   Ideaa saa ehdottomasti käyttää, tämän tyylisiä on varmasti ennenkin tehty että sinänsä en tarvitse mitään erityiskrediittejä, mutta toki jos haluat tähän postaukseen linkata niin se on vain ilahduttavaa 🙂

 • Reply espanjaan sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 21:29

  Kiitos hehkutuksesta, se voimisti haaveitani erityisesti Japanista ja Islannista. Sloveniassa olen käynyt muutaman kerran ja vieläkin voisin palata. Erityisesti juuri Bohinj ja Triglavin vuoristo ovat suosikkejani. Triglavin juurella vaeltelin ja pyöräilin lähes kolme viikkoa neljä vuotta sitten ja vieläkin voisin palata.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 19:40

   Wau, kolme viikkoa Triglavin juurella, teit musta juuri todella kateellisen! 😉 Vuoristo oli minun suosikkiani Sloveniassa, koska olimme matkassa julkisilla niin tuntui että jäi näkemättä vielä monta paikkaa mihin olisi voinut kätevästi autolla ajella. Ensi kerralla siis. Ja ehdottomasti myös haluaisin taas patikoida ja miksei pyöräilläkin.

   • Reply espanjaan torstai, 20 joulukuun, 2018 at 17:38

    Kolmen viikon loma Triglavin juurella ei varmaankaan ole kovin tyypillinen matka. Meille se mahdollistui, koska olemme kodinvaihtajia ja saimme käyttöömme ljubljanalaisen pariskunnan mökin yhdessä pikkukylässä ja he vastavuoroisesti olivat meidän kodissamme Helsingissä. Me ajoimme sinne omalla autollamme ja meillä oli omat pyörät mukana. Oma auto ja omat pyörät mahdollisistivat tuolla seudulla todella paljon. Ymmärrän, saa kadehtia 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 14:39

  Yhdyn kyllä tuohon Islantiin, haluaisin kovasti palata myös itse sinne ja oikein pidemmän kaavan mukaan. Olisi superia vuokrata auto ja ajella sillä ympäriinsä omalla aikataululla ja nukkua teltassa.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 19:41

   Mä en ehkä olis ihan niin innoissani teltassa nukkumisesta, mutta on siinä kieltämättä se hyvä puoli että kun ei tarvitse varailla majapaikkoja niin voi mennä mihin päin huvittaa! Ja tietäen Islannin hintatason siinä ois potentiaalia myös säästää pitkä penni ja siitähän toki olen aina kiinnostunut 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 23:01

  Viimeiseen IGTT-postauksen olit kasannut varsin mielenkiintoisen aiheesta. Näistä kolme on kyllä ehdottomasti sellaisia, mihin haluaisin mennä uudestaan! Islanti ei kuulu näihin, koska siellä en ole vielä ollut – kuuluu niihin kohteisiin, joihin ehdottomasti haluan tutustua kunnolla!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 12:14

   Kiitos! Tuli vähän yllätyksenä että tämä oli näin kiinnostava aihe, varmaan yksi mun kommentoiduimmista jutuista tänä vuonna 😀
   Kuten tuossa ylempänä jo tulikin todettua niin Islanti on aivan huikea paikka, mutta kärsii vähän omasta suosiostaan, ainakin sesonkina. Käsittääkseni Reykjavik on yksi niitä paikkoja joissa mm. airbnb asuntojen määrä on osaltaan vaikuttanut keskusta-alueen vuokrien nousuun. Itse suuntaisin sinne joskus muulloin kun kesällä ja kiertelisin niitä vähän vähemmän tunnettuja paikkoja 🙂

 • Reply Tatjaana tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 07:40

  Näistä maista valitsen Islannin.

 • Reply Aino Aloha tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 16:42

  Mielenkiintoisia kohteita ja hienoja kuvia! Kaikki nämä kohteet itselleni vieraita mutta löytyvät toivelistalta😊kiitos myös postausinspiksestä – täytyypä toteuttaa tämä itsekin😉

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 12 joulukuun, 2018 at 20:22

   Kiitos!Tämä on kyllä siitä hyvä aihe, että varmaan jokaiselta enemmän matkustavalta löytyy ne omat paikat mihin tekisi mieli palata. Kiva jos muutkin innostuvat tekemään omia listauksiaan, erilaisia perusteluja on kiinnostavaa lukea.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 19:59

  Todella kiva lista! Kanadaan en ole vielä päässyt (enkä muutenkaan tuolle puolelle Atlanttia), mutta siellä on todella monta paikkaa, jossa haluan ehdottomasti käydä. Japaniin palaan aina yhä uudestaan, enkä usko, että voin koskaan kyllästyä siihen :). Islantikin pitäisi varmasti kokea jossain välissä, mutta jotenkin nuo yleisesti ottaen kylmät kohteet eivät ole koskaan houkutelleet niin paljon, että lähtisin sinne varta vasten lomalle. Mutta se on varmasti kaunis paikka. Sloveniaa en ole oikeastaan koskaan harkinnutkaan, mutta viime aikoina niin moni on hehkuttanut sitä, että mielenkiinto alkaa pikkuhiljaa heräämään :).

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 12 joulukuun, 2018 at 20:26

   Kiitoksia! Musta tuntuu että vaikka olen asunut Kanadassa ja suorittanut opintojakin sen yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyen niin silti et varmaan ole vielä edes tietoinen kaikesta mitä Kanada pitää sisällään. Sen maa laajuus on vaan jotain ihan kreisiä.
   En varsinaisesti itsekään ole kylmyyden ystävä, mutta jotkut kohteet ovat vaan muuten niin houkuttelevia etten vain pysty vastustamaan ja näihin lukeutuu Islanti.
   Mahtavaa jos voin olla osaltani Slovenian sanansaattaja, se on hemmetin hieno maa! 😉

 • Reply Heidi keskiviikko, 12 joulukuun, 2018 at 10:41

  Ihania kohteita! Noista olen Sloveniassa käynyt, 10 vuotta sitten, ja aivan ihana maa! Islanti olisi ihan unelma kohde, oma halu olla lentämättä vain vähän aiheuttaa haasteita sinne pääsemiseen 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 12 joulukuun, 2018 at 20:28

   Et ole väärässä, Islanti ei ole ihan se helpoin paikka päästä lentämättä 😀
   Mutta kyllä sinnekin taitaa joku laiva/lautta kulkea, olikohan se Norjasta. Jotenkin pitäisi sitten sinnekin päästä. Aikamoinen rulianssi siitä kyllä syntyisi!

 • Reply Terhi | Vagabondablogi.fi torstai, 13 joulukuun, 2018 at 07:19

  Minä taas haluaisin palata uudestaan lähes kaikkiin maihin, joissa olen jo käynyt! Tykkään ns. päästä sisälle maahan; oppia sen kulttuuria, tapoja ja ihmisiä enemmän ja paremmin kuin yhden (yleensä hyvin pikaisen) reissun aikana ehtii. Ehkä juuri tämän vuoksi olen päätynyt viettämään useassa maassa kuukausia tai jopa vuosia 🙂

  Tämän listan maista olen käynyt vain Sloveniassa, ja minäkin ihastuin siihen ikihyväksi! Ljubljanassa ollessani mietin, että voisikohan joskus olla mahdollista viettää siellä kokonainen kesä – vähintään…

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 17 joulukuun, 2018 at 15:28

   Tuo on kyllä hyvä syy haluta palata. Olen periaatteessa ihan samaa mieltä, tutustun mielelläni vähän perusteellisemminkin vieraiden maiden kulttuuriin ja ihmisiin, mutta olen vaan niin hirveän kärsimätön että harvemmin oikeasti onnistun viettämään hirveän pitkiä aikoja yhdessä maassa. Ehkä joskus rauhoitun niin että se alkaa onnistua, kuka tietää! 🙂

   Muistankin lukeneeni sun postauksia Sloveniasta, se on kyllä ihastuttava paikka. Ljubljanasta tuli kaupunkina juuri sellainen fiilis että siellä voisi oikeasti asuakin.

 • Reply Anna | Muuttolintu torstai, 13 joulukuun, 2018 at 10:48

  Itse kaipaan takaisin melkein kaikkiin maihin, missä olen käynyt. Melkein. Lyhyet visiitit tuntuu usein vain pintaraapaisulta, ja aina jää nälkä nähdä lisää. Näihin listattuihin maihin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta ehdottomasti löytyvät listalta. Etenkin Japani ja Kanada houkuttelevat!

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 17 joulukuun, 2018 at 15:55

   Hyvin harvassa on sellaiset maat joista oikeasti ajattelee että tuonne ei muuten tarvitse ikinä palata. Vaikka saisikin huonon ensivaikutelman jostain paikasta niin silti jotenkin tuppaan ajattelemaan että ehkä uusintakierros antaisi parempaa perspektiiviä. Se onkin sitten eri asia tuleeko kaikkialle käytännössä palattua, koska mieluiten sitä tietty menee niihin omiin suosikkeihinsa joten voi olla että ne jonon häntäpäässä olevat jää lopulta käymättä.

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 01:01

  Tämä postaus (ja Pirkon kommentti) olivatkin tosi kiinnostavia; huomaan, että itse alan kallistua siihen, että palaan niihin paikkoihin joista pidän tosi tosi tosi paljon ja hyväksyn sen, etten tule näkemään aivan joka kolkkaa. Islanti ja Japani ovat kokematta (no, Slovenian läpi olen vain junaillut ja piipahtanut lyhyesti Torostossa) ja ne kyllä ovat oman ”to do”-listan kärjessä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 17 joulukuun, 2018 at 15:59

   Kiinnostavia ovat kieltämättä nämä erilaiset matkustustyylit. Itse olen aikalailla samalla kannalla kuin sinäkin. Vaikka kyllä kaipaan uusiin paikkoihin niin ajattelen että ehkä jossain vaiheessa ne kaikista kiinnostavimmat on nähty ja voin enemmänkin alkaa matkustaa samoihin maihin ja paikkoihin. Tällä hetkellä huomiostani taistelevat aina nämä jo löydetyt upeat paikat ja ne vielä näkemättä olevat potentiaaliset ihanuudet!

 • Reply Travelloverin Annika perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 10:58

  Slovenia on Euroopan kätketty helmi. Olen ollut muutaman kerran, ja aina se tarjoaa jotain uutta ja yhtä ihanaa. Japanissa olin pari kertaa jo vuosikymmen sitten ja sinne kaipailen kok ajan takaisin. En tiedä, mikä on pidätellyt lähtemästä. Itsehän minä kohteeni valitsen. 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 17 joulukuun, 2018 at 16:01

   Ihanaa kuulla että löytyy muitakin Slovenia faneja! Tuo on muuten jännä juttu että vaikka kaipaa hirveästi johonkin takaisin niin lähtö saattaa silti aina vaan jäädä, kun houkutuksia on niin paljon! Ei minuakaan mikään ole Kanadaan estänyt lähtemästä takaisin viimeiseen kymmeneen vuoteen, mutta niin vain en ole kuitenkaan käynyt.

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 16:30

  En kestä – mä en ole käynyt vielä (huom. vielä) yhdessäkään näistä maista. No Islannissa välilaskun verran, mutta sitä nyt ei lasketa. Palan halusta päästä noihin kaikkiin!

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 17 joulukuun, 2018 at 16:02

   Sehän tarkoittaa vain sitä että sulla on hirveästi ihania paikkoja löydettävänä tulevaisuudessa! Mulla on myös monen monta paikkaa käymättä joihin olen ihan varma ihastuvani heti kun pääsen (esim. Uusi-Seelanti).

 • Reply Martta / Martan matkassa lauantai, 15 joulukuun, 2018 at 16:10

  Missään näistä en ole vielä käynyt, mutta 3 ensimmäistä ovat olleet pitkään listallani. Tuo Slovenia on kyllä kiva bonus, tykkään patikoinnista ja joskus olisi kiva toteuttaa joku reissu ihan vaan patikoiden 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 18 joulukuun, 2018 at 11:46

   Slovenia on kyllä patikointiin erinomainen valinta. Valitettavan vähän ehdin siellä ollessani reittejä tutkimaan, oli liian kiire pyöräillä, meloa ja varjoliitää! Menisin mieluusti uudelleen tutkimaan lisää varsinkin Triglavin kansallispuistoa, jäi sellainen fiilis että siellä olisi ollut vielä vaikka mitä nähtävää.

 • Reply Eve, Jetlaggies lauantai, 15 joulukuun, 2018 at 22:19

  Ihania huokailun kohteita <3 Kiva lueskella tällaisia juttuja. Listallasi oli 2 omaa suosikkia ja yksi entinen kotimaa omalta vaihtoajaltani. Islannista ja Japanista en tunnu saavan tarpeekseni. Kanadassa olisi myös kierreltävää vuosikausiksi. Itärannikkoa olen kiertänyt paljon, mutta Brittiläinen Kolumbia odottelee vielä valloittamista <3

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 18 joulukuun, 2018 at 11:50

   Ollaanpas me samanmielisiä matkailijoita! Mulle Kanada on sellainen paikka jossa voisin helposti asua toistamiseenkin. Kahdeksassa kuukaudessa ehdin tehdä vain pintaraapaisun Ontarion ja Quebecin provinsseihin.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 16 joulukuun, 2018 at 11:17

  Nämä kaikki neljä maata ovat mulla vielä käymättä, mutta kaikki ovat haavelistan kärjessä. 🙂 Upeita kuvia! Itselläni maita, joihin haluaisin palata ovat Yhdysvallat, varsinkin Kalifornia, Australia, Uusi-Seelanti, Thaimaa, Portugali ja Italia, näin muutamia mainitakseni.

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 18 joulukuun, 2018 at 11:52

   Kiitos! Mulla on puolestani noista käymättä vielä Australia ja Uusi-Seelanti, mutta kunhan niihin vihdoin pääsen ensi vuonna, niin olen aika varma että ne pompsahtavat tälle haavelistalle. Sinne vaan tuskin ihan heti tulee palattua.
   Yhdysvallat olisi hyvin voinut muuten olla tässä listalla myös, ja olen itseasiassa sinne suuntaamassa keväällä, josta olen todella fiiliksissä! 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 16 joulukuun, 2018 at 21:24

  Nämä kaikki maat ovat minulla vielä haavelistalla, mutta erityisesti Slovenia ja Kanada ovat maita joissa haluaisin käydä. No islantikin, mutta vierailu pitäisi yrittää sovittaa ajankohtaan jolloin ei olisi kovin kylmää tai sateista. 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 18 joulukuun, 2018 at 11:54

   Jos karttaa kylmää ja sateista niin Islanti on kyllä siitä hankala kohde että siellä voi kesälläkin sää olla aika epävakaista. Ja tuulista ilmeisesti aikalailla aina! Omasta mielestäni maa on kuitenkin niin upea että vaikka sää saattaakin heittää vähän kapuloita rattaisiin niin pidän Islantia sen arvoisena!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty torstai, 27 joulukuun, 2018 at 17:24

  Yritin kovasti miettiä omaa listaani, mutta tulin monen muun lailla siihen lopputulokseen, että haluaisin palata oikeastaan ihan kaikkialle. Olen aina valinnut matkakohteet niin tarkasti, että pettymyksiä ei ole tullut. Ainoa paikka, josta totesin paikan päällä, ettei tarvitse tulla takaisin, on ollut Teneriffa. Silti siitäkin saaresta on myöhemmin avautunut ihan uusia ulottuvuuksia, kun on lukenut laajemmin matkatarinoita ja nähnyt hienoja kuvia, että palaisin kyllä ihan mielelläni sinnekin.

  Sinun kohteistasi minä olen käynyt vain Kanadassa, ja sielläkin vain yhden yön verran Torontossa – eli todellakin haluaisin palata sinne. Muut maat ovat vielä tulevaisuuden listalla.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 12:48

   Se olet siis todellakin osannut valita matkakohteet todella hyvin omiin mieltymyksiisi! 🙂
   Mulla on jonkun verran sellaisia paikkoja joista olen kyllä pitänyt, mutta koen että ne on tavallaan jo aika hyvin nähty, eikä välitöntä tarvetta paluulle ole siitä syystä. Esim. juuri Teneriffa, josta pidin paljon enemmän kuin etukäteen osasin ennakoida.

 • Reply Jonna sunnuntai, 20 tammikuun, 2019 at 13:17

  Ehdottomasti Skotlanti! Näin vain pintaraapaisun Edinburgista, sen lähikaupungeista, Ylämaan alarajoilta ja itärannikosta. Pohjoinen ja länsirannikon saaret odottavat vielä minua. Pakko päästä takaisin Skotlantiin, ja tutustumaan Highlandiin!!!

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 20 tammikuun, 2019 at 20:29

   Skotlantiin tahtoisin muuten minäkin uudelleen. Olen käynyt ainoastaan Edinburghissa ja erityisesti road trippailu kiinnostaisi kovasti. Ja tietysti Isle of Skye!

  Leave a Reply