Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Mitä ehtii Riikassa kuudessa tunnissa?

tiistai, lokakuu 31, 2017

Lensimme Villen kanssa syyskuiselle Belgian reissulle Latvian kautta ja otimme tarkoituksella menomatkalla pidemmän vaihtoajan, jotta ehtisimme vähän tutustua myös Riikaan. Saavuimme iltakymmeneltä ja seuraavan päivän jatkolento kohti Brysseliä lähti puoli viideltä iltapäivällä. Aikaa Riian tutkimiseen ei siis jäänyt aivan valtavasti, mutta eipä se nyt ihan hirveän massiivinen paikka olekaan, joten pohdiskelin että kyllä siinä nyt vähän kaupungin fiiliksiä ehtii tunnustelemaan. No, mitä sitten ehdittiin noin kuudessa tunnissa?

Vanhakaupunki

Itsestään selvä kohde oli Riian sievä pieni vanhakaupunki. En vaivaantunut kauheasti mitään erityisiä kohteita selvittämään vaan talsimme Villen kanssa vain ympäriinsä pari tuntia ja tuntui että siinä ajassa ehti ihan mukavasti näkemään sen mitä nähdä halusikin. Ei kyseessä toki mikään maailman upein vanhakaupunki ole, mutta kyllä vanhat rakennukset ja kapeat kadut minua aina jaksavat viehättää vähintään sen muutaman tunnin kävelyn verran.

Ilmainen näköalapaikka

Onnekkaasti sain juuri ennen minua Riiassa käyneeltä ystävältäni hyvän vinkin ilmaisesta näköalapaikasta. Radison Blu Conference & Spa hotellin ylimmässä kerroksessa on nimittäin kaikille avoin Skybar, josta avautuu varsin mukavat näkymät keskustan ylle. Toki paikassa varmasti oletetaan että jos hirveän pitkään pysähtyy maisemia ihailemaan niin tilaa samalla jotain juotavaa tai syötävää, mutta ei satunnaisia pällistelijöitä kukaan kauheasti tuntunut hätyyttelevän. Ja jos on tiukka budjetti niin aina voi livahtaa hissistä suoraan vessaan, sieltäkin oli oivalliset näkymät!

Olutta, tietenkin, koska Ville

Villen toiveesta ruokapaikaksi valikoitui Easy Beer niminen ravintola, joka nimensä mukaisesti on keskittynyt erityisesti oluttarjontaan. Onnekseni siellä tarjoiltiin myös varsin kelvollista ruokaa!

Minä söin purilaisen

Ville lonkeron

Tarjolla oli tusinan verran erilaisia oluita, joita sai käydä itse laskemassa hanasta lasiin juuri sen verran kun tykkäsi. Erinomainen konsepti siis maistelijoita varten. Meille annettiin sirukortti, jolla saimme hanan avattua ja suljettua. Kortin saldosta vähentyi automaattisesti summa jolla olimme kyseistä olutta lasiimme laskeneet. Ihan hauska konsepti minunkin mielestäni vaikken nyt mikään suuri oluenjuoja olekaan. Sitä paitsi oli siellä pari siideriäkin!

 

Baltian suurin muraali

Aikaa meinasin peräti jäädä yli, joten jokerina kävimme vielä kurkkaamassa muraalin jota ainakin joku tyyppi internetissä väitti Baltian suurimmaksi. Voiko sen luotettavampaa tietolähdettä ollakaan? Oli miten oli, kyllä teoksella kokoa riitti. Katutaidetta ei juuri Riikassa muuten näkynyt, joten olihan tämäkin ihan kiva käydä katsomassa.

 

Kaiken tämän jälkeen ehdimme vielä (ei tarkoituksella) sompailla bussipysäkiltä toiselle etsimässä lentokentälle vievää kyytiä. Kentällä ei oltu kuin tuntia ennen lähtöä, mutta Riian kenttä on niin pieni, että sekin aika riitti ihan hyvin.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lotta Lindfors tiistai, lokakuu 31, 2017 at 18:20

  Mahtavaa, tosi kivoja vinkkejä! Riikan reissu olisi kovasti haaveissa, kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi…

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, marraskuu 1, 2017 at 10:56

   Kiitos! Itsekin lähtisin ihan mielelläni Riikaan uudemmankin kerran, ei kuudessa tunnissa ihan kaikkea sentään ehtinyt nähdä! 🙂

 • Reply miraorvokki keskiviikko, marraskuu 1, 2017 at 09:23

  Oi Riika! Meidän piti lähteä Riikaan oluen perässä, mutta päädyttiinkin varaamaan lennot Prahaan. Sinne siis joulukuussa. Tässä oli kyllä hyviä vinkkejä, jos ja kun joskus saadaan tuo viikonloppu Riikan suunnalla aikaiseksi! Onneksi aikaa on silloin vähän enemmän kuin 6 tuntia. Kiitos vinkeistä! 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, marraskuu 1, 2017 at 10:57

   Ei se Prahakaan huono valinta ole! 😉
   Riika on kyllä just sopiva viikonloppukohde, täytyy itsekin mennä joskus vähän pidemmäksi aikaa.

  Leave a Reply