Suomen suurin matkablogiyhteisö
matkasuunnitelmat

Minne matka?

maanantai, 1 elokuun, 2016

Yhteisiä matkoja minulle ja Villelle on ehtinyt kertyä vasta yksi, viime vapun pidennetty viikonloppuretki Berliiniin. Siitä kirjoittelemme myöhemmin lisää, mutta keskittykäämme nyt tuleviin matkoihin, sekä varattuihin että vielä suunnitelman tasolla mielessä pyöriviin.

Berliini Teufelsberg

Berliini tarjosi runsasti graffititaidetta nautittavaksi

Ensimmäisenä luvassa on Islannin matka elokuun lopussa. Sitä olemme molemmat odottaneet jännäkakka housuissa vetkuen siitä asti kun helmikuussa bongasin halvat lennot (kiitos taas kerran, lentodiilit) ja päätin että nyt mennään! Huristelemme viikossa saaren ympäri, joten aika haipakkaa tulee reissu olemaan. Olen tankannut päähäni sellaisen määrän matkakirjojen ja -blogien sisältöä, että odotukset kaiken tehtävän ja nähtävän suhteen ovat todella korkealla. Ja ne maisemat!

Lokakuussa lähdemme pakoon kylmenevää Suomea vielä (toivottavasti) lämmössä kylpevään Barcelonaan. Barcelona on ollut haavelistalla jo pitkään, jossain vaiheessa tuntui siltä että siellä olivat käyneet kaikki ja kaikki myös hehkuttivat sitä ihanana paikkana. Kaupunki- ja rantaloma yhdessä paketissa vetoaa meikäläiseen. Siihen kun vielä yhdistää herkullisen ruokakulttuurin ja upean arkkitehtuurin, niin eipä sitä juuri muuta voisi pyytääkään!

Indonesia Lombok auringonlasku

Värikkäin ikinä näkemäni auringonlasku Indonesiassa Lombokin saarella.

Ensi talveksi haaveilen myös jonkinlaisesta pakomatkasta etelän lämpöön. Ympärilleni on siunaantunut mitä mahtavin matkaporukka ja erilaisilla kokoonpanoilla olemme viime talvina käyneet mm. Indonesiassa, Thaimaassa ja Intiassa. Tänä vuonna kiinnostukseni on herättänyt Filippiinit, josta vaikuttaisi löytyvän oikein mukiinmeneviä paratiisirantoja. Itse asiassa rantakohteita on niin paljon etten edes vielä tiedä mihin siellä haluaisin tai kannattaisi mennä! Vinkkejä otetaan vastaan!

Enemmän täpinöissäni olen tällä hetkellä mahdollisuudesta vierailla samalla reissulla Hongkongissa, mielikuvissani siinä on paljon samaa kuin Singaporessa, johon tykästyin kovasti. Hongkong vaikuttaa vähän aasialaisemmalta siinä missä Singaporessa tuntui kuin olisi Euroopassa ollut. Kauniit puistot, sataman veteen piirtyvät pilvenpiirtäjien valot, herkullinen (ja halpa!) katuruoka, niitä odotan Hongkongilta.

Ihana vehreä Singapore!

Ihana vehreä Singapore!

Keväälle olen ehtinyt jo hahmotella teini-ikäisestä asti hinkumaani Interreiliä. Balkanin maista olen käynyt vain Kroatiassa ja Montenegrossa, joten nyt olisi tarkoitus lähteä tutkimaan aluetta vähän laajemmin. Saa nähdä miltä lopullinen suunnitelma näyttää, mutta ehdottomasti mukana tulevat olemaan Slovenia ja Bosnia. Siihen väliin jää kätevästi Kroatian pääkaupunki Zagreb, jossa en ole vielä päässyt käymään, mutta joka vaikuttaa ehdottomasti vierailun arvoiselta. Budapest olisi hyvä lähtöpaikka halpojen lentoyhteyksiensä vuoksi. Neljän vuoden takainen vierailuni Budapestiin oli oikein onnistunut ja koettavaa tuntui vielä jäävänkin, olisi siis kiva päästä koluamaan jo vähän tuttuja nurkkia Villenkin kanssa. Ja olisihan siinä junamatkan päässä mm. myös Serbia, mutta saa nähdä mihin kaikkeen aika riittää.

Budapestin kauppahalli

Ihmisvilinää Budapestin kauppahallissa vuonna 2012

Budapestiin menisin mieluusti toistekin

Budapestiin menisin mieluusti toistekin

Ville puolestaan haaveilee Yhdysvaltojen road tripistä (ei sillä, kelpaisi kyllä minullekin), mutta se vaatii jo vähän säästötoimenpiteitä eli jää hamaan tulevaisuuteen. Itse olen jostain saanut päähänpinttymän Karibian risteilyjä kohtaan(mistä näitä oikein sikiää?!). Kreikka, Sveitsi, Peru, Uusi-Seelanti ovat kaikki niitä ”olispa muuten mahtavaa tuonnekin päästä” -kohteita. Mutta kyllä niidenkin aika enemmin tai myöhemmin vielä tulee!

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Noora maanantai, 1 elokuun, 2016 at 19:47

  Täältä näemmä bongaa tuttuja 😉 Islannille peukkuja, se on niin ihana <3

  • Reply Anni maanantai, 1 elokuun, 2016 at 20:02

   Khyl, päätin vihdoin perustaa blogin, kuulin villiä huhua että blogistina kaikki on kivempaa! 😀
   Islantia odotan niin! <3

 • Reply Päivi Eriksson maanantai, 1 elokuun, 2016 at 21:26

  Kiva homma. Tää blogi, osallisena matkoista ja jatkoista, rajatapauksineen. Puspus, sanoi Kotkan mamma…hymiö ja monta syväntä.

  • Reply Ville torstai, 4 elokuun, 2016 at 16:59

   Terveisiä vaan Kotkan mammalle.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 2 elokuun, 2016 at 14:12

  Lumoava auringonlasku!

  • Reply Anni tiistai, 2 elokuun, 2016 at 16:31

   Se oli kieltämättä todella upeaa katsottavaa!

  Leave a Reply