Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Matkasuunnitelma: Vietnamin läpi kahdessa viikossa

torstai, 11 tammikuun, 2018

Perjantaina koittaa lähtö Vietnamiin, joten nyt on hyvä hetki vähän availla matkasuunnitelmaa. Vietnamissa saa oleilla 15 päivää ilman viisumia ja juuri sen mittainen reissu on tiedossa. Tuttu matkustustiimi on taas koossa, samalla kolmen hengen porukalla olemme aiemmin reissanneet mm. Indonesiassa ja viime vuonna Kanarialla.

Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle siitä että pohdimme mitä paikkoja Vietnamissa ehdottomasti haluaisimme nähdä ja sen jälkeen rupesimme tutkimaan mitkä kaikki olisi mahdollista yhdistää ja mitä kaikkea kahdessa viikossa ehtii. Halong bay, Phong Nha-Ke Bangin kansallispuisto ja Hoi An olivat meille must-see paikkoja, kaikki myös Unescon maailmaperintökohteita. Lopulta listalle ilmestyi myös Phu Quocin saari, joka on varsin epäkätevästi aivan eri suunnassa kuin nuo muut, mutta Vietnamissa kulkee sisäisiä lentoja hyvin joten sekin kelpuutettiin listalle. Hanoi ja Ho Chi Minh City eivät herättäneet mitään suuria intohimoja, mutta niissä tulee välttämättäkin käytyä läpikulkumatkoilla.

Myös Hue, Angkor Wat ja Pohjois-Vietnamin luontokohteet olisivat kiinnostaneet, mutta niitä ei tällä kertaa saatu mahtumaan muutenkin melko täyteen suunnitelmaan. Sukelluskurssilla (tai ainakin sukeltamassa) käymistäkin palloteltiin, mutta vesien kirkkauden puolesta tammikuu ei ole sukeltamiseen mitään optimiaikaa joten sekin sai jäädä ensi kertaan.

Halong Bay saattaa olla tammikuussa melko sumuinenkin, mutta toivottavasti aurinko pilkahtelisi meille edes satunnaisesti! / Kuva: Pixabay

Tässä siis pääpiirteittäin suunnitelma:

12-13.1. Lennot Helsinki – Bangkok, Bangkok – Hanoi

14.1. Hanoi

15-17.1. Halong Bayn risteily

17-18.1. Yöjuna Dong Hoihin

18-20.1. Phong Nha-Ke Bangin kansallispuisto

20.1. Juna Dong Hoi – Da Nang

20-22.1. Hoi An

23.1. Lento Da Nang – HCMC, HCMC – Phu Quoc

23-25.1. Phu Quoc

26.1. Lento Phu Quoc – HCMC

27.1. Lento HCMC – Bangkok

28.1. Lento Bangkok – Helsinki

Kovin pitkään ei siis paikallaan viihdytä, jotta ehdimme mahdollisimman moneen kiinnostavaan kohteeseen. Maan sisällä liikutaan sekä lentäen että junalla.

Junamatkustuksesta sen verran että kannattaa ehdottomasti käydä Seat61-sivustolla, siellä on todella selkeästi (tosin englanniksi) selitetty millaisia junia on olemassa, millaisia paikkoja on saatavilla ja mistä niitä kannattaa varata. 

Meidän junaliput ostin etukäteen baolau.com sivuston kautta. Lippujen hintaan lisätään pieni toimituskulu ja käsittelykulu, mutta niistä kertyy vain pari euroa, joten vararikkoon ei joudu. Esim. Dong Hoi – Da Nang junaliput pehmustetuilla penkeillä maksoivat kaikkineen kolmelta hengeltä 805 000 dongia eli n. 30 euroa. Ja kysehän on siis viiden ja puolen tunnin junamatkasta. Yöjuna Hanoista Dong Hoihin maksoi puolestaan n. 20 € per naama. Matkaan kuluu peräti 9,5 tuntia, mutta siitä valtaosa toivon mukaan autuaasti nukkuen! Teemme matkaa 6 hengen makuuhytissä, joten nähtäväksi jää ketä saamme sinne kaveriksi. Toivon mukaan kuorsaajat ja haisulit päätyvät johonkin toiseen hyttiin!

Ihan putkeen ei tuo yöjunan lippujen osto mennyt, sillä tarkoituksenani oli ostaa meille liput 4 hengen hyttiin. Lukemani mukaan liput tulevat myyntiin 60-90 päivää ja lyhemmille matkoille joskus vasta viikkoa tai kahta ennen lähtöä. Kyttäsin kuukausitolkulla koska 4 hengen hyttipaikat Hanoi-Dong Hoi välille tulisivat myyntiin ja lopulta kävi sitten niin että ne hyppäsivät suoraan ei-myynnissä olevista loppuunmyydyiksi. Mysteeriksi jäi että mokasinko jotain vai oliko matkassa vain huonoa onnea. Samaan junaan on myös yksityisten firmojen (Livitrans ja Violette) vaunuja joissa on 4 hengen hyttipaikkoja, mutta hytit ovat käytännössä samanlaisia ja hinta on kolminkertainen, joten se vaihtoehto ei hirveästi houkuttanut. Lippujen osto itsessään oli tosi simppeliä, sivustolla voi maksaa kortilla ja liput tulevat pienellä viivellä suoraan sähköpostiin josta ne voi tulostaa. 

Hoi Anista olen lukenut niin paljon kehuvia kirjoituksia että odotukset ovat aika korkealla!

Eniten tulevalta reissulta taidan odottaa yksinkertaisesti auringonvaloa ja lämpöä (vaikkei toki Pohjois-Vietnamissa tällä hetkellä missään hellelukemissa pyöritä). Odotan jännittäviä uusia ruokakokemuksia, upeita luonnonmaisemia ja rentoja rantapäiviä. Katsotaan miten käy!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA torstai, 11 tammikuun, 2018 at 20:34

  Ei vitsit miten hyvät reissusuunnitelmat teillä on! Parhaimmat palat Vietnamia luvassa siis. <3 Onks teillä bookattu jo Halong Bay? Hanoissa on tosi, tosi hyvä matkatoimisto Ethnic Travels, jota käytin trekkailuun sekä Halong Bayn risteilylle. Oli todella hyvä, laadukas ja reilusti toimiva matkatoimisto. 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 12 tammikuun, 2018 at 10:07

   Oon todella täpinöissä, enää muutama tunti lähtöön! 😀
   Sun kirjotukset on ollut valtava apu suunnittelussa ja toki yleisessä fiilistelyssäkin! Vitsi kun olisin tajunnut kysyä suositusta Halong Baylle sillon kun tuskailin niiden miljoonien eri matkanjärjestäjän kanssa. Nyt on jo risteily buukattuna, järjestäjäksi valikoitu Vega Travel, joka on ainakin saanut ihan hyviä arvosteluja 🙂

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa torstai, 11 tammikuun, 2018 at 21:13

  Kuulostaa kivalta. 🙂 Mielenkiinnolla odottelen reissupäivityksiä..

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 12 tammikuun, 2018 at 10:02

   Kiitos, niitä on varmasti luvassa muutaman viikon päästä 🙂

 • Reply Nasu sunnuntai, 28 tammikuun, 2018 at 09:30

  Saitteko passiin 14 vai 15 päivän leiman? Itsellä kävi niin, että sain 14 päivää ja siitä tulikin aikamoinen selkkaus että sai sen yhden päivän sinne lisättyä!

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 29 tammikuun, 2018 at 11:23

   Saavuttiin maahan 13. päivä ja passiin merkattiin että poistua täytyy vähintään 28.1. eli viidentoista päivän päästä. Meille oli etukäteen vähän epäselvää miten se 15 päivää lasketaan, joten otettiin varmuudeksi paluu jo päivää ennen, 27. päivä.

   Voin kuvitella että tollasen asian setvimisessä on varmaan ihan hirveä homma!

  Leave a Reply