Suomen suurin matkablogiyhteisö
Autoilu Eurooppa

La Gomera – Kanarian helmi!

sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017

Voiko vakuuttavasti kutsua La Gomeran saarta Kanarian helmeksi jos on käynyt Kanarian saarista ainoastaan kahdella? No voi tietysti, kun vaan tekee niin! Huomaatte kyllä kohta itsekin kuinka helmi paikka on kyseessä.

Ehdinkin jo hehkuttaa ihanaa Garajonayn kansallispuistoa ja se olikin ehdoton suosikkini La Gomeralla, mutta mahtui saarelle monta muutakin huomionarvoista paikkaa.

la gomera

San Sebastián de la Gomera

San Sebastianissa sijaitsee saaren ainoa lauttasatama, johon valtaosa turisteista saapuu päiväretkelle viereiseltä Teneriffalta. Jos haluaa säästyä pahimmalta ruuhkalta kannattaa ajastaa omat tulo- ja menomatkansa eri aikaan kuin päiväretkeläiset.

Ennen kuin lähdimme ajelemaan ympäri saarta, kävimme hieman tutkimassa tätä saaren suurinta (9000 asukkaan) kaupunkia. Tämä antoi myös seurueemme kuskille hyvää aikaa panikoida meille annettua Fiat Quboa, joka ei varsinaisesti ollut se pikkuauto jonka olimme pyytäneet. San Sebastián osoittautui ihan sieväksi pikkupaikaksi, juuri sopiva lounasta ja panikointia -ohjelmanumerolle.

la gomera san sebastian

la gomera san sebastian

Vallehermoso

La Gomera ei varsinaisesti ole suuren suuri saari, mutta toisaalta korkeuseroja ja niiden myötä kiemurtelevia teitä löytyy siinä määrin että 38 km ajomatka seuraavaan pysähdykseen Vallehermoson kylässä kesti noin tunnin. En varsinaisesti valita, maisemat olivat koko matkan sen verran huikeita, että eipä sitä juuri kovempaa olisi halunnutkaan mennä.

la gomera

la gomera

la gomera

Vallehermoso (suom. kaunis laakso) vastasi nimeään: kylä muodostui rykelmästä söpöjä pieniä taloja jylhien kallioiden suojeluksessa. Käväisimme keskustassa kahvilla (tai oikeastaan superherkullisella tuoreella appelsiinimehulla) ja kiersimme lähtiessämme vielä rannan kautta. Playa de Vallehermoso oli ihan mukiinmenevä pikku ranta, tosin sillä ei varsinaisesti vallinut erityisen loistava rantatunnelma: juuri kun pääsimme perille alkoi tihuttaa. Oh well, aina ei voi voittaa.

la gomera vallehermoso

la gomera vallehermoso

la gomera vallehermoso

la gomera vallehermoso

Valle Gran Rey

Majoituksen La Gomeralle olimme varanneet Valle Gran Reystä, erityisesti saksalaisten kansoittamasta saaren suosituimmasta rantakohteesta. Suosiostaan huolimatta meno oli leppoisaa ja rentoa, ehkä tunnelma juontaa juurensa Valle Gran Reyn historiasta suosittuna hippimestana.

la gomera valle gran rey

Taivas pilvessä ja lämpötila +20, mutta rannalta löytyi silti porukkaa

la gomera valle gran rey

la gomera valle gran rey

la gomera valle gran rey

Itse laakso on huikean kaunis. Ylhäältä laskeutuvan kiemurtelevan tien varrella on useitakin mahdollisuuksia maisemapysähdyksille, ja ne todella kannattaa hyödyntää!

la gomera valle gran rey

la gomera valle gran rey

Vietimme saarella kaksi yötä, mutta olisin voinut jäädä vielä pidemmäksikin aikaa. Silloin olisimme voineet tutkia vielä lisää saaren upeita patikointireittejä. Vaikka La Gomera onkin melko pieni saari suosittelen ehdottomasti enempää kuin pelkkää päiväretkeä, nähtävää on niin paljon!

la gomera

Faktanurkka

  • Teneriffalta La Gomeralle pääsee joko Fred Olsenin tai Naviera Armaksen laivoilla. Käyttämämme Fred Olsen on hieman nopeampi ja kalliimpi. Matkamme aikaan menopaluu kustansi 68 €. Liput ostimme netistä jo Suomessa.
  • Auton vuokrasimme paikalliselta Cicarilta ja se maksoi 64 € kahdelta päivältä.
  • Tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa, ainoastaan muutamassa paikassa asfaltti oli kärsineenpää.
  • Saarella pääsee liikkumaan myös paikallisbusseilla, mutta ei tietenkään yhtä joustavasti kuin autolla. Varsinkin porukalla auto voi myös olla edullisempi vaihtoehto. Bussiaikataulut ja reitit näkee netistä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply